2021’in iddialı yapımlarından biri olarak beklenen Göç Mevsimi’nin vizyon tarihi henüz açıklanmadı fakat ikinci tanıtım filminin yayınlanmasına bakılınca az kaldığını anlıyoruz.

Göç Mevsimi hakkında bir aile draması olarak özetle Mardin’den Altınoluk’a seyahat eden bir ailenin hikayesinin konu edildiğini biliyoruz. Bildiğimiz ve filmi özel kılan bir diğer önemli nokta ise  yönetmeni. 72. Koğuş ve Beyaz Melek Filmlerinin yapımcısı olarak bir anda büyük bir üne kavuşan Levent Üngör. 

Göç Mevsimi ayrıca oyuncu kadrosu ile de kalite vadediyor seyirciye. Özellikle başarılı isim Cem Davran’ı ekibinde bulunduran yapımda ayrıca Fehmi Karaarslan, Mahir İpek, Hakan Gerçek yer alıyor.

Göç Mevsimi 2

Yapımcılığını Media Fabric’in üstlendiği Göç Mevsimi çekimleri Balıkesir Edremit ilçesinde ve ağırlıklı olarak Altınoluk’ta gerçekleşti. Levent Üngör’ün yaptığı açıklamaya göre mekân seçiminde Edremit Körfezi'ni kültürel, doğal zenginlikleri ve muhteşem tabiatının yanısıra, doğası ve denizi etkili olmuş. Hatta filmi burada yazdığı ve bölgenin başlıca geçim kaynağı olan zeytinciliğin de dikkate değer bir şekilde ele alındığı bilgisini paylaştı.

Filmin yönetmeni Levent Güngör’ün de verdiği bilgilerde altını çizdiği üzere ülkemizde ciddi bir iç göç gerçeği var. Güngör’ün de belirttiği üzere özellikle kırsal kesimlerden kentlere olan göç son zamanlarda tersine dönmeye yani kentlerden kırsala doğru ilerlemeye başlandı. Böyle bir gerçekle yaşayan ülkemizde ve bu gerçeklere gerek şahit olan gerekse birebir yaşayan bir toplumda Göç Mevsimi filmi gerçekten seyircinin kendinden bir şeyler bulacağı bir yapıt olacağını garanti ediyor.

Oyuncu kadrosunu paylaştık fakat aralarında merak ettikleriniz varsa diye özetle bir bakalım. Özetle diyoruz çünkü her bir ismin başarıları o kadar çok ki, yer aldıkları projeleri yazmakla bitiremeyiz.

cem davran

CEM DAVRAN HAKKINDA

1964 İstanbul doğumlu ve İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği mezunu olan Cem Davran’ın oyunculuk merakının Şehir Tiyatrolarında uzun süre görev alan bir babanın oğlu olması diye düşünüyoruz zira 12 yaşında Türkbank Çocuk Tiyatrosu bünyesinde sahneye adım atmış ve bir daha da sahnelerden inmemiş. Henüz 16 yaşında profesyonel oyuncu kadrosuna dahil olmayı başarmış olan Cem Davran, üç sene İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda Yönetim Kurulu üyeliği ve Genel Sanat Yönetmen Yardımcılığı ve sonrasında dört sene Dormen Tiyatrosu ve üç yıl da Tiyatro İstanbul da oyunculuk yapan başarılı bir isim. Çeşitli okullarda tiyatro dersleri veren Cem Davran aynı zamanda Yıldız Üniversitesi Oyuncularını kuran ve yöneten bol ödüllü bir tiyatrocu aslında. 

Özellikle Kanal D’nin 1998-2001yılları arasında yayınladığı Dizi Ruhsar’da kalplere taht kurmuş olan başarılı oyuncu Cem Davran, Hilal Davran ile evli olup, bu mutlu birliktelikten de iki erkek evlat sahibi.

Fehmi Karaaslan

FEHMİ KARAARSLAN HAKKINDA

29 Nisan 1981 doğumlu oyuncu ekranlarda Muhteşem Yüzyıl dizisindeki Ayas Paşa rolü ile tanındı.  Fransa Lyon’da Bölge Konservatuarı’nda eğitim aldıktan sonra Paris Devlet Yüksek Konservatuarında okuyan başarılı tiyatro oyuncusu olan Fehmi Karaarslan Fransa’dayken en çok gişe yapan oyunlardan Human Profit’in hem yaratıcı ekibinde yer almış hem de oyunu Türkiye’de sergileme başarısı göstermiştir. Türkiye’de festivaller de dahil birçok tiyatro oyununda rol alan genç yetenek aslında Türkiye-Fransa arasında bir nevi sanat elçiliği yapmakta olup çevresinde ve hayranları tarafından özellikle naifliği ve samimiyeti ile tarif edilip sevilen bir genç oyuncu.

Mahir İpek

MAHİR İPEK HAKKINDA

Bilkent Üniversitesi Tiyatro bölümü mezunu Mahir İpek 1972 Ankara doğumlu olup aynı zamanda Türk Halk Ozanı ve Afşin, Kahramanmaraşlı Aşık İsmail İpek’in oğludur.

Eski eşi ve aynı zamanda kendisi gibi tiyatro oyuncusu Veda Yurtsever ile olan evliliğini 2018 yılında sona erdiren Mahir İpek bir çocuk babası. 

Yaşam Koçu filmi çekimleri tamamlandı! 12 Ocak'ta sinemalarda Yaşam Koçu filmi çekimleri tamamlandı! 12 Ocak'ta sinemalarda

Ankara Sanat Tiyatrosu yönetim kadrosunda olan başarılı oyuncu birçok Televizyon dizisinin ve filminin oyuncu kadrosunda olduğu gibi çok fazla tiyatro oyununda da aynı başarı ile rol almıştır.

hakan gerçek

HAKAN GERÇEK HAKKINDA

1964 Eskişehir doğumlu Hakan Gerçek, tiyatrocu, sineme ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı ve aynı zamanda tiyatro yönetmenidir. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro mezunu olan ödüllü oyuncu Gerçek, ilk olarak 1986 yılında Kent Oyuncuları’nda çalışmaya başladı. 2008 Yılında kendi tiyatrosunu Tiyatro Gerçek ismi ile kuran oyuncu aynı zamanda Akademi Kenter, İstanbul Akademi ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde sahne dersleri vermiştir. 

Kendisi gibi tiyatro oyuncusu Yeliz Gerçek ile mutlu bir evlilik sürdüren Hakan Gerçek bir kız çocuğu sahibidir.

GÖÇ MEVSİMİ KARAKTERLERİNİ MERAK EDİYOR MUSUNUZ?

Peki büyük bir gerçekçilikle harmanlanmış ve anlatılanlara bakılırsa göçün olmazsa olmazı acı ile yoğrulmuş bu iddialı yapımda karakterler kimler? Hangi oyuncu hangi karaktere dokunup hayat veriyor? Bu soruları elbette bizler de merak ediyoruz fakat cevaplarını maalesef hep birlikte filmde izleyerek keşfetmeyi beklemek durumundayız.