Bir süre önce Neşet Ertaş'ın hayatını konu edinen film Garip Bülbül Neşet Ertaş filminin çekimlerine başlanmış ve ilk fragman izleyici ile buluşmuştu.

Bursa Bülbülü filmi FOX TV'de yayınlanıyor Bursa Bülbülü filmi FOX TV'de yayınlanıyor

Ancak beklenmedik bir şekilde gelişen olaylar çerçevesinde Neşet Ertaş'ın ailesi Filmin yapılmamasına dair Neşet Ertaş'ın bu yönde vasiyeti olduğuna dair dava açmıştı. 

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 16. Hukuk Dairesinde görülen bu dava nedeni ile Garip Bülbül Neşet Ertaş filminin çekimleri durdurularak ara verilmişti. Ancak görülen davada filmin herhangi bir sansür edilmesinin kabul edilemeyeceği gerekçesi ve Neşet Ertaş'ın katıldığı bir TV programında verdiği beyanattaki sözleri delil gösterilmiş ve filmin çekimlerinin devam etmesine karar verilmiştir.

Garip Bülbül Neşet Ertaş

Türk Halk Müziği sanatçısı ve akademisyen olan ve toplamda 4 kitap yazan Prof. Erol Parlak'ın kaleminden çıkan Garip Bülbül Neşet Ertaş kitabı 2013 yılında okuyucu ile buluşmuştu. Bu kitaptan yola çıkarak çekilen filmin yönetmen koltuğunda Ömer Faruk Sorak otururken senaristliğini ise Mert Dikmen ve Fulya Özcan kaleme aldı. Dram tarzındaki filmin başrollerinde ise Ramazan Bağgül, Bektaş Dolu, Yıldıray Gürgen gibi usta isimler yer alıyor. Mustafa Uslu'nun yapımcılığını üstlendiği Garip Bülbül Neşet Ertaş filmi 2022 yılının Ekim ayında vizyona girmesi planlanıyor. Ailesinin açtığı davada çekimlerine ara verilen ve ilk fragmanın yayınlandığı filmin çekimlerine hemen başlanacağı öğrenildi. 

Neşet Ertaş Kimdir?

1938 yılında Kırşehir'in Akpınar ilçesinde dünyaya gelen Neşet Ertaş Türk halk ozanı sıfatının yanı sıra abdallık geleneğinin de son temsilcisi olarak bilinir. Halk tarafından Bozkırın Tezenesi olarak bilinen Neşet Ertaş, 1950, 1960 ve 1970'li yılların en çok sevilen ve en çok popüler olan halk müziği ustasıdır. Unesco'nun 2009 yılında yaşayan insan hazineleri envanterine seçilen Neşet Ertaş’ın babası da kendisi gibi bağlama ustası ve abdal geleneğinin temsilcilerinden biri olan Muharrem Ertaş'tır. 12 yaşına geldiğinde annesini kaybeden büyük usta Neşet Ertaş, bir süre sonra babasının ikinci evliliğini yapmasıyla kardeşleriyle birlikte önce Yozgat'a yerleştiler iki yıl sonra ardından tekrar Kırşehir'e geri döndüler.

Neşet Ertaş Sanat Yaşamı

Henüz ilkokula gittiği yıllarda öğrendiği keman ve bağlaması hayatı boyunca yoldaşı oldu. Babası ile birlikte düğünlerde, müzikli eğlencelerde türkü söyleyen Neşet Ertaş, verdiği bir röportajda babasından çok şey öğrendiğini söylemiştir. 1950'li yıllarda TRT Ankara radyosunda Yurttan Sesler programında canlı söylediği Geleli gülmedim ben bu cihana adlı bozlağı tüm ülke dinlemiş ve ardından yıldızı parlamaya başlamıştı. 1960'lı yıllarda babasının karşı çıktığı bir kız ile evlenince babasıyla arası açılan Neşet Ertaş'ın babası ile söylediği Türküler aracılığı ile iletişim kurduğu bilinir. Ancak usta sanatçının evliliği 7 yıl sonra bitince Ahirim Sensin türküsünü yazar. 

Neşet Ertaş'ın Vefatı 

CNN Türk kanalında yayınlanan Afiş programında 2011 yılında Nefise Karatay'ın konuğu olan Neşet Ertaş, hakkında yazılan Garip Bülbül Neşet Ertaş kitabı ile ilgili bazı açıklamalarda bulunmuştu. Kitabın çıkarılmasından memnun olduğunu ve gelecek nesillere aktarılmasını istediğini söyleyen Neşet Ertaş'ın bu sözleri Filmin çekimlerinin yeniden başlanması için delil kabul edildi. 

25 Eylül 2012 yılında prostat kanseri nedeni İzmir'de tedavi gördüğü hastanede gözlerini hayata yuman büyük ustanın cenazesi Kırşehir’e getirilerek mezarı Babası Muharrem Ertaş’ın yanına kazılmıştır. Neşet Ertaş yaşamı boyunca onlarca eser, plak ve albüm yapmıştır. En çok bilinen Zahide’m, Neredesin Sen, Hapishanelere Güneş Doğmuyor, Gönül Yarası, Gönül Dağı gibi eserleri halen birçok sanatçı tarafından yorumlanmaktadır.