Kuruluş Osman Turgut Alp Kimdir? Turgut Alp tarihte var mı? Rüzgar Aksoy kimdir? Rüzgar Aksoy nereli? Rüzgar Aksoy kaç yaşında? Rüzgar Aksoy hangi dizilerde oynadı?

ATV'nin 3. sezonu ile ekranlara bu akşam gelecek olan tarihi dizisi Kuruluş Osman yeni karakterleri kim hangi oyuncular canlandırıyor merak edildi..

Kuruluş Osman dizisi bu akşam 65. bölümü ile geri dönüyor. 16 yeni oyuncunun katıldığı Kurulul Osman dizisindeki Turgut Alp karkateri merak uyandırdı.

Kuruluş Osman Turgut Alp'i hangi ünlü oyuncu canlanırıyor? Kuruluş Osman Turgut Alp gerçek adı ne? Kuruluş Osman Turgut Alp tarihte gerçekten bu karakter var mı? Turgut Alp'in Osmanlı Tarihi'ndeki önemi nedir?

Kuruluş Osman dizisinde Turgut Alp Kimdir? Tarihte Turgut Alp hakkındaki bilgiler!

Turgut Alp, Kayı Boyu'nun son dönemlerinde ve Osmanlı Devleti'nin ilk dönemlerinde yaşadığı rivayet edilen bir kişidir. Turgut Alp'in Ertuğrul Gazi ve oğlu Osman Gazi'nin yakın arkadaşı olduğu söylenmektedir.

Turgut Alp hayatı boyunda her zaman Ertuğrul Gazi, Osman Gazi ve Osman Gazi'nin oğlu Orhan Gazi'ye hizmet etmiştir.  

İnegöl'ü ele geçirmesiyle bilinen Turgut Alp, Bursa'nın fethinde Orhan Gazi ile birlikte öldü. Mezarı İnegöl'de Turgutalp (Genci) köyü mezarlığındadır. bulunur. Ertuğrul Gazi Türbesi'ndeki mezarın gerçek değil onursal bir mezar olduğu belirtilmiştir..

Turgut Alp karkaterini dizide oyuncu Rüzgar Aksoy canlandırmaktadır. Peki Rüzgar Aksoy kimdir? Rüzgar Aksoy nereli? Rüzgar Aksoy kaç yaşında? Rüzgar Aksoy dizileri? Rüzgar Aksoyhangi dizilerde oyamıştır? Rüzgar Aksoy evli mi? Rüzgar Aksoy sevgilisi kim? Rüzgar Aksoy ne mezunudr?

Rüzgar Aksoy Kimdir?

FOX TV gözünün yaşına bakmadı! Reytingleri düşen dizi final yapıyor… FOX TV gözünün yaşına bakmadı! Reytingleri düşen dizi final yapıyor…

Rüzgar Aksoy, 5 Ocak 1981 yılında İstanbul'da doğmuştur. Haliç Üniversite Konservatuvar Bölümü'nden mezun olmuştur.

İlk oyunculuk deneyimini 2010 yılında başrollerinde Oktay Kaynarca ve Mehmet Akif Alakurt'un yer aldığı Adanalı dizisinde yapmıştır. 

Yer aldığı yapımlar

Adanalı

Serçe

Türkan

Karakol

Annem Uyurken

Galip Derviş

Umutsuz Ev Kadınları

Ah Neriman

Kara Sevda

Yunus Emre Aşkın Yolculuğu

Yüz Yüze

Koca Koca Yalanlar

Bir Zamanlar Çukurova

Ramo

Arıza