FOX TV yeni sezonda da birer birer dizi kıyımına devam ediyor. Reyting oranlarına göre dizilerin kaderi belirleniyor. Sezona kötü bir başlangıç yapan dizi için final kararı alındı. İşte detaylar…

Netflix Boğa Boğa filminden yeni fragman ve afiş yayınlandı Netflix Boğa Boğa filminden yeni fragman ve afiş yayınlandı

Televizyon kanalları için reyting sonuçlarının ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Geçtiğimiz sezona damga vuran ve reyting sıralamasının zirvesinde yer alan dizi, gözden çıkarıldı. Fox TV yönetimi tarafından dizinin yapımcısı MF Yapım’a final kararı yazılı mesajla gönderildi. Sette çekimlere devam eden ekibin büyük bir hayal kırıklığı yaşadığı öğrenildi. Perşembe akşamları ekrana gelen Mahkum dizisi için yolun sonu görüldü. Yeni sezonda reyting oranları düşük çıkan Mahkum dizisi 31. bölümü ile seyirciye veda edecek. 

mahkum-1

Mahkum dizisi neden final yapıyor?

Ekrana geldiği ilk bölümden itibaren geniş bir seyirci kitlesine ulaşmayı başaran Mahkum dizisi, yeni sezonda beklentileri karşılayamadı. İlk sezona göre senaryosunda önemli değişiklikler yapan Mahkum, seyircinin ilgi odağı olmaktan çıktı. Ayrıca, diğer kanallarda yayınlanan Camdaki Kız ve Aldatmak dizileri de seyirci kitlesini tutmayı başardı. Özellikle ATV’nin yeni dizisi Aldatmak, A ve AB grubu seyirciden tam not almayı başardı. Star TV’de aynı gün yayınlanan Duy Beni dizisi ise yaz aylarında yayın hayatına başlamasının ekmeğini yemeye devam ediyor. Genç seyirci kitlesinin yakalamayı başaran Duy Beni, Mahkum’un reytinglerinin düşmesinde etkili oldu. Rekabetin her geçen gün arttığı dizi sektöründe; dizi fanlarının etkisi de yükseliyor. Mahkum dizisi ise yeni seyirci kitlesi edinemediği gibi, geçtiğimiz sezondan gelen seyirciyi ekran başında tutmayı başaramadı. Fox TV’nin Perşembe akşamı için farklı bir dizi ile anlaşma sağladığı öğrenildi. Mahkum 31. bölümü ile ekran final yapacak. Mahkum dizisinin başka bir kanalda yayınlanma ihtimali henüz ortada yok.