ATV kanalları için çekimlerine başlanan ve ilk tanıtım fragmanı da yayınlanan yeni dizi “Destan” tüm dünyada olay oldu. Sadece Türkiye’de değil birçok ülkede merakla bekleniyor. Satın almalar başlamış.

 “Destan” dizisinin yapımcısı Mehmet Bozdağ sosyal medya üzerinden hikâyesi ve prodüksiyonuna dikkat çekerek zaten sadece Türkiye’de değil tüm dünyada konuşulacaklarını belirterek meydan okuyup bu durumun sinyallerini vermişti.

ATV’nin yeni iddialı dizisi “Destan” tanıtım fragmanı ile izleyici karşısına çıkıp 23 Kasım Salı günü başlayacağını duyurmuştu. Nehir Erdem ve Ayşe Ferda Eryılmaz’ın senaryosunu kaleme aldığı “Destan” ismi gibi bir destanı anlatıyor. 8.yüzyılda daha çocukken aynı kaderin içine hapsolan Akkız ve Batuga’nın aksiyon dolu öyküsünü anlatan yapım Türk ekranlarında başlamadan dünyanın gündemine girmeyi başardı.

destan 1-1

HANGİ ÜLKELER SATIN ALIM YAPTI? DESTAN HANGİ ÜLKELERDE YAYINLANACAK?

Dizinin yapımcısı ve Proje Tasarımcısı olan Mehmet Bozdağ’ın hikâye ve prodüksiyonu ile fark yaratacağını iddia ettiği “Destan” özgün konusu, görkemli dekorasyonu ve sahneleri şimdiden konuşulmaya ve merakla beklenmeye başladı. Dünya gündeminde yer bulan “Destan” dizisi yapımcı Mehmet Bozdağ’ın iddialarını haklı çıkarttı.

Türkiye dışında ABD, Almanya, Güney Kore, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin, Fransa, Yunanistan, Azerbaycan, Kıbrıs, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Kazakistan gibi 50’ye yakın ülkenin sosyal medyasında yer aldı.

Taş, Kağıt, Makas dizisi başrolleri Serra Arıtürk ve Ekin Koç oldu! Taş, Kağıt, Makas dizisi başrolleri Serra Arıtürk ve Ekin Koç oldu!

DES3-1

TÜRKİYENİN "EN İYİ DİZİSİ" İDDİASI

Yapımcı Mehmet Bozdağ katıldığı bir programda dizinin daha yayınlanmadan sadece afişleri ile 14-15 ülkeden teklif aldıklarını, satın almaların başladığını belirterek Orta Asya Türk Kültürü’nün bütün dünyada anlatılacak olmasından mutluluk duyduğunu belirtti. Dizi için 20-30 bin metrekarelik bir dünya inşa ettiklerini anlatırken Türkiye’nin en iyi dizisini yaptığını iddia etmekten geri kalmadı.

DES1

Oyuncu kadrosunda Selim Bayraktar, Burak Tozkoparan, Ebru Şahin, Edip Tepeli, Deniz Barut, Teoman Kumbaracıbaşı, İpek Karapınar, Osman Albayrak, Buse Meral, Burak Berkay Akgül, Ecem Sena Bayır, Esra Kılıç, Bilgi Aydoğmuş, Ahmet Olgun Sünear, Hilal Uysun, Alper Düzen, Şahin Ergüney, Evren Erler, Meltem Pamirtan, Filiz Ahmet, Müge Duygun, Faruk Aran, Doruk Şengezer, Aysel Yıldırım, Cihangir Köse ve Onur Yenidünya’nın yer alacağı bildirilen dizide beyan edildiği üzere görsel bir şölen ve oyunculuk performansının yüksek olması durumunda birçok ülke kanallarında yer alması muhtemel.