Türkiye’nin en çok kullanılan yemek sipariş sitesi yemeksepeti hakkında soruşturma başlatıldı. 20 bin kullanıcının bilgisi hackerların eline geçti. Fidye talebinde bulunan hackerler, yemeksepeti kullanıcılarına özel mesaj göndermeye başladı. Yemeksepeti sitesiyle ilgili soruşturma başlatılırken, kullanıcılar hackerlardan gelen mesajları yayınlamaya başladı. İşte detaylar…

Türkiye’nin en çok kullanılan yemek sipariş sitesi  yemeksepeti yine hacklendi! 20 bin kullanıcının bilgisi hackerların eline geçti. Fidye talebinde bulunan hackerler, yemeksepeti kullanıcılarına özel mesaj göndermeye başladı. Yemeksepeti sitesiyle ilgili soruşturma başlatılırken, kullanıcılar hackerlardan gelen mesajları yayınlamaya başladı. İşte detaylar…

Yemeksepeti sitesi yeni bir skandalla gündeme geldi. 20 bin kişinin kayıtlı olduğu site, filmleri aratmayan bir saldırının hedefi oldu. Kimliği belirlenemeyen bir hacker grubu tarafından hacklenen yemeksepeti sitesi fidye talebini olumsuz yanıtladı. Bunun üzerine hackerlar 20 bin kişinin bilgilerini halka açık şekilde yayınladı. Sapıkların eline geçen bilgiler nedeniyle yemeksepeti kullanıcıları mağdur oldu. Özel mesaj yoluyla kullanıcılara ulaşan sapıklar, tehdit ve şantajda bulundu. Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK) tarafından yemeksepeti sitesiyle ilgili soruşturma açıldı.

Geçmişte de hacklenme olaylarıyla gündeme gelen yemeksepeti sitesi kullanıcılarını mağdur etmeye devam ediyor. Yemeksepeti sitesini hackeleyen kişiler tarafından dark webte kullanıcı bilgilerinin yayınlandığı tespit edildi. Hackerların, kullanıcılara gönderdiği özel mesajlarda ise sapıkça ifadeler yer aldı. Sadece kişisel veriler değil, kredi kartı bilgilerinin de sisteme kayıtlı olmasından dolayı tedirginlik arttı. 

yemeksepeti-logo-660x371

Ömer dizisinde sürpriz transfer! Ömer dizisinde sürpriz transfer!

Twitter üzerinden tepkilerini dile getiren vatandaşlar ise yemeksepeti ve eski CEO’su Nevzat Aydın’a karşı ağır ithamlarda bulundu. Yemeksepeti’nin boykot edilmesi için hazırlanan tag çalışmasına binlerce kişi katıldı. Yemeksepeti sitesi ise hacklenme olayıyla ilgili sessizliğini korumaya devam ediyor. Hackerlar tarafından mesaj atılan vatandaşların Emniyet Müdürlüğüne giderek suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Ayrıca, bilgilerin yayılmasından dolayı yemeksepetine toplu dava açılması da gündeme geldi.