Kanal D'nin ilgiyle takip edilen dizisi Yargı'da katil kim belli oldu ancak bölüm tam bir su testisi diye yorumlandı! Tepki çeken sahneler, halka kılıf buldurtan sahneler dağ fare doğurdu dedirtti

Kanal D'nin başrollerinde Pınar Deniz ile Kaan Urgancıoğlu'nun yer aldığı Yargı dizisi yayınlanan son bölümüyle katil kim ortaya çıkardı.

Bahar dizisi yayın tarihi oyuncu kadrosu ve konusu belli oldu Bahar dizisi yayın tarihi oyuncu kadrosu ve konusu belli oldu

Büyük bir merakla takip edilen dizide son bölüm tartışmalara neden oldu. Yargı dizisininde ki son sahneler tepki çekecek cinstendi.

Yargı dizisi yayınlanan son bölümünde ülkemizin kanayan yarası kadın ve hayvan cinayetlerine dair oldukça tahrik edici bir son bölüm ekrana geldi olarak yorumlandı. 5 bölümdür merakla takip edilen Yargı'nın son bölümünde sosyal medyada adeta kadın cinayetlerine kılıf, hayvan işkencelerine normalleştirme getirilen sahneler yer aldı yorumları yapıldı.

Ülkemizin izlediklerinden okuduklarından galyana gelme, anlamsız kendi bencilliğinde sebep sonuç çıkarma, kapasitesi ortadayken her gün gördüğümüz kadın cinayeti hikayelerinden kopya bir cinayet ile başlayan Yargı'da "e kadın tahrik etmiş" yorumlarını gazlayan katilin bulunma sahnesi ekrana geldi.  

Yargı dizisinde İnci'yi öldüren Engin çıktı. Flashback'te İnci'nin Engin'e yalan söylediği ve Engin'i tahrik amaçlı şekilde "Eziksinsin sen malsın sen ne yapabilirsin bana yapmasaydın ezik gibi her dediğimi" dediği bunun üzerine de Engin'in sinirle İnci'nin kafasında kültablasıyla vurduğu görüldü. Yani kadın cinayetimiz başından beri su testisi yolunda yorumları şeklinde ilerlemişti aslında zaten.. İnci herkese yalan söyleyem uyuşturucu satan herkesle birlikte olan evli hocasıyla da beraber olan bir karakterdi. 

Diğer bir sahnedeyse Ilgaz, Ceylin'e Engin'in eskiden tedavi gördüğünü, babasının köpeğini öldürdüğünü ve bir kadın hemşireyi darp ettiğini söylüyor ve Ceylin buna karşılık "Bilmediğimi mi sanıyorsun? Ne var bunda bende lisedeyken bir kızı kömürlüğe kapatmıştım bu onu kötü insan mı yapar? O çok saf bir çocuk babası bu hale getirdi" diyor. 

Ceylin gibi düzgün bir karakterin bir hayvanı öldüren bir kişiye kurduğu cümlelerle normalleştirmesi ülkemizde her gün yaşanan hayvana işkenceleri Twitter'da akıl dışı kin dolu yorumlarla birleşince ortaya yine bu bölümden sonra göreceğimiz "İnci'de hak etmiş, tahrik etmiş kimse boş yere katil olmaz vardır " yorumları yapılmasına neden oldu bile. Diziyi izleyen kitlelerin buna dair "Adam katil çıktı ama bakın o mesajı vermeye çalışıyor" demeyeceği "İnci de yani gaza getirmiş" diyeceği aşikardı.

Show tv'de yayınlanan Yalancı dizisinde dair yapılan yorumlarda bile sıklıkla gördüğümüz "Evine adamı davet edip içki içiyor" yorumları Yargı dizisindeki bu apaçık şekilde öldürülen kadınların üzerine basarcasına gereksiz bir üzerine basarcasına çekim sahnesi yapılmış. Ülkemizin kanayan yaralarından kopya bir cinayeti alıp bu denli alamsız birde üzerine basarcasına sahneler çekmek oldukça tehlikeli. Tabi ki aklı başında insanlar bunu bu şekilde görmeyecek, bunu için bir kadın öldürülür mü onu anlatıyor diyecek ancak bölümdeki Ceylin'in hayvan öldüren birini normalleştirmesinden ülkemizdeki kadın cinayetlerinin kopyasından alınan İnci karakterinin bu denli üzerine basarcasına ölüm sahnesindeki cümleleri normal değil en azından bu ülkede masum değil.. 

Yalancı dizisinde kadının içki içmesi gayet normal ve üzerine gidilmesi için çekien bir sahneyken korkunç yorumlar adlı. Ancak prime timeda yayınlanan Yargı dizisinde üzerine basa basa yapılan sahneler bu ülkede pek masum kalmıyor.

Ekranlarda son olarak geldiğimiz nokta da töre için öldürülen kadınların olduğu ağa dizilerinden bilmeceli kadın cinayetleri.. Duyar yapmak değil amaç ama halkını bilerek tanıyarak dikkat lazım sahneleri yazarken.. İlerleyen bölümlerde bu tepkilerin seyrini değiştirecek can alıcı cümleler görebiliriz hoş can alıcı cümleler kuruluyorda ne oluyor diyebilirsiniz ancak dengede tutuyor en azından diyebiliriz..