Haklarında 6 yıla kadar hapis isteniyor. Tapu Müdürlüğünde yaşanan skandalda Burcu Biricik, Serdar Ortaç, Hülya Avşar, Sinem Kobal gibi birçok isim yer alıyor.

Yapılan bir ihbar üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından hazırlanan raporla ortaya çıktı skandal.

Teşkilat Cihangir öldü mü? Ceyhan Mengiroğlu diziden neden ayrıldı? Teşkilat Cihangir öldü mü? Ceyhan Mengiroğlu diziden neden ayrıldı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan incelemede emlakçı ve iş takipçileri tarafından isimleri verilen kişileri sorguladıkları belirlenen kişiler hakkında hem adli hem de idari olarak soruşturma başlatıldı.

136 ÜNLÜ İSİM İFŞA OLDU

iremsak-RBEt_cover

İstanbul'da Fatih İlçe Tapu Müdürlüğünde gerçekleştiği belirlenen olayda ünlülerin nüfus kayıtlarının da alındığı anlaşılınca ilgililer hakkında işlem başlatıldı.

Fatih Tapu Müdürlüğünde görevli olan iki personelin imza attığı skandal yapılan bir ihbar üzerine ortaya çıktı. Tapu Müdürlüğünde çalışan birtakım personelin kişisel veri olan taşınmaz bilgilerini yetkisiz kişilerle paylaştıkları iddia ediliyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatıldığı bildirilen adli soruşturma kapsamında Rıza K. ve Yusuf D. İsimli iki tapu memurunun yetkileri dışında toplam 136 kişinin taşınmazı ve nüfus kayıtlarına ulaştıkları belirlendi. Yapılan incelemeler ve tespitlerin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı da iki personel hakkında işlem başlatıldı.

SANAT DÜNYASI VE İŞ DÜNYASININ ÜNLÜ İSİMLERİ YER ALDI

5d2d8e61ec10bb3888917144

İrem Sak, Hülya Avşar, Simge Sağın, Bensu Soral, Yıldız Tilbe, Burcu Biricik, Mazhar Alanson, Serdar Ortaç, Nagehan Alçı, Bade İşcil, Yasmin Erbil, Sinem Kobal, Engin Altan Düzyatan, Aleyna Tilki ve Seranay Sarıkaya gibi yüzlerce ünlünün isminin yer aldığı rapor Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından hazırlanan ön inceleme raporunda ortaya çıktı.

Teftiş Kurulunca hazırlanan raporda, Rıza K. ve Yusuf D.'nin yetkisi olmadan sanat ve iş dünyasındaki ünlü isimlerin gayrimenkul ve nüfus bilgilerine baktıkları ve paylaştıkları belirlendi.

Haklarında işlem başlatılan tapu personellerinin ayrıca 43 ünlünün TC Kimlik Numarası ile Nüfus ve Vatandaşlık Portalı'na girip eş, kardeş, anne, baba incelemesi yaptığı belirlendi. Şüphelilerin bu işlemleri sistem üzerinden defalarca tekrarladıkları ortaya çıkarken Rıza K. ve Yusuf D.'nin ayrıca Manavgat ve Beşiktaş Tapu Müdürlüğüne de erişim sağladıkları ve ismi geçen ünlülerin daha önce satışı yapılan gayrimenkullerinin bilgilerini de aldıkları belirlendi.

pakistan-da-oyuncu-engin-altan-duzyatan-i-14208529_3512_osd

İNECELEMELER VE İŞLEMLER SÜRÜYOR

Savcılık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından şüpheliler hakkında düzenlenen ön inceleme raporunu inceledikten sonra Rıza K. ve Yusuf D.'nin ifadelerini aldı.

Şüpheliler,  tapuda işlemlerin her zaman bilgisayar üzerinden yapıldığını, kendi sistemlerinin de sürekli açık olduğunu kimlerin ne zaman sorgulama yaptıklarını bilmediklerini söyleyerek iddiaları reddettiler. 

Savcılık, yürütülen soruşturmaya istinaden tapuda görevli bulunan iki şüphelinin bakanlık tarafından hazırlanan ön inceleme raporuyla yetkisi olmadığı halde kişisel verilere ulaştıklarını kabul ederek bu nedenle cezalandırılmaları gerektiğine kanaat getirdi. Haklarında iddianame düzenlenen şüpheliler hakkında  'Kişisel Verilerin Ele Geçirilmesi' suçu kapsamında 6 yıla kadar hapisleri talep edilerek Asliye Ceza Mahkemesine sevk edildiler.