Show TV ekranlarında Pazartesi günleri ekranlara gelen Üç Kuruş çok büyük umutlarla başlamıştı. Fakat reytinglerde beklenen başarı bir türlü alınamadı.

İçerde ve Çukur’dan sonra zaten hazırda bir izleyici kitlesi tarafından merakla beklenen dizi ilk bölümlerinde düşük performans dolayısı ile eleştirilere takılmış ve kan kaybetmişti. Fakat geçtiğimiz bölüm yükselen tempoya rağmen reytinglerde bir değişiklik yapmadı.

Yönetmenliğini Sinan Öztürk’ün yaptığı Üç Kuruş aslında Aşk-ı Memnu, Ezel, Medcezir gibi efsane işlerin de usta yapımcısı olan Kerem Çatay tarafından ekranlara geliyor. Başarılı yapımcının projeleri malum ses getiren ve hepsi birbirinden değerli ve ekranda yer bulan yapımlardı. Fakat Üç Kuruş hayranlarını da isyana sürükleyen bir fark var Kerem Çatay’ın bu yapımında, ismini saydığımız bu büyük başarıların arkasında reklam büyük bir yer tutuyordu. Daha doğrusu aslında herbiri bir reklam harikasıydı bir taraftan da.

13480198-728xauto

Peki Kerem Çatay’ın Aşk-ı Memnu’su, Ezel’i, Medcezir’i gibi yapımlar için kullanılan reklam kalemi Üç Kuruş için neden kullanılmadı? Zira Üç Kuruş’un başarısı ile kıyaslandığı Çukur’un bölüm fragmanları da sosyal medya ve TV’lerde az dönmüyordu.

Oyuncu kadrosunda Uraz Kaygılaroğlu (Kartal), Ekin Koç (Efe)’ un yanısıra Diren Polatoğlulları, Nesrin Cevadzade, Aslıhan Malbora, Nursel Köse, Civan Canova, Ercan Kesal, Mustafa Kırantepe, Uğur Yıldıran, Umutcan Ütebay, Damla Makar, Melissa Yıldırımer, Aytaç Uşun, Cenk Kangöz, Alişan Uğur, Burak Altay, Muttalip Müjdeci, Asena Girişken, Tuğçe Yolcu, Aylin Engör, Volkan Kıran gibi başarılı isimlerin yeraldığı dizi bile bile neden finale mahkum edildi?

Ekranlardaki birçok yapımın tersine ki özellikle tabana yayılacak hikayesi ile güçlü kadın karakterle yer veren bir dizinin bu şekilde gözden çıkartılması ayrıca üzüldüğümüz bir konu oldu.

En çok üzüldüğümüz bir diğer konu ise Kartal karakteri ile harika bir oyunculuk sahneye koyan Uraz Kaygılaroğlu’nun emekleri. Dizinin final yapması durumunda Uraz Kaygılaroğlu gibi başarılı bir oyuncunun ekrandan çekiliyor olmasına ayrı, yarattığı muhteşem “Kartal” karakterinin yok olmasına ayrı üzüleceğiz.

üç-kuruş-dizis

İrem Helvacıoğlu Senden Önce dizisinde! Ölene Kadar dizisi isim değiştirdi! İrem Helvacıoğlu Senden Önce dizisinde! Ölene Kadar dizisi isim değiştirdi!

Seyirci artık sosyal medyadan fragmanları hazırlayanlara ayrı, yapımcıya ayrı, kanala apayrı sitemde bulundu. Aslında çok bir şey değil sadece düzgün fragmanlarla düğün bir reklam isteniyor. Zira haberdar olmayanları geçtik, dönen bir iki fragmanı yakalayıp, fragmanı beğenmediği için izlemeyip pişman olan sayısı da az değil.

Tüm kalbimizle Üç Kuruş için alınan bu tutumun bir an önce değişmesi, kanalında en az oyuncular kadar emek verip gereken ilgiyi göstermesini diliyoruz çünkü ekranların hem Leyla, Bahar ve Neriman gibi güçlü kadın figürlerine hem de Kartal sempatikliğine ihtiyacı var.