Çeşitli nedenlerle şehir değiştirmek istiyorsanız Türkiye’de en çok hangi kentlerin talep gördüğünü de merak edebilirsiniz.

En çok göç alan şehirlerin hangileri olduğunu sizler için araştırdık. Dilerseniz hemen başlayalım!

İzmir

Özellikle son 2 yılda İzmir’in çok ciddi oranda göç aldığı biliniyor. Sadece Türkiye’nin çeşitli kentlerinden değil, yurt dışından gelenlerin de ortak tercihlerinden biri İzmir oluyor. Özellikle çalışan kesim kent merkezine yakın olan semtlere yerleşmeyi tercih ederken emekli olan kesimin seçimi ise daha sessiz ve sakin bölgeler oluyor. Deniz kenarında yer alan tatil beldelerinin de bir hayli revaçta olduğunu söyleyebiliriz. Belirli bir yaşın üzerinde olan kesim, seçimini deniz kenarında yer alan ve sakin bir atmosfere sahip olan beldelerden ana kullanıyor.

Ankara

Ankara’nın çok talep görmesini sağlayan unsurlardan biri iş olanaklarıdır. Türkiye’nin başkentinde nüfus da büyük bir hızla artmaya devam ediyor. Nüfus artışında en etkili unsurlardan biri göç almasıdır. Çok sayıda sakin muhiti olan Ankara’da ulaşım olanaklarının bir hayli gelişmiş olduğu da biliniyor. Dolayısıyla bu şehre yerleşenler işe yakın bir semt bulma konusunda kendilerini çok fazla zorlama gereği duymuyor.

İşe uzak olsa dahi ulaşım olanakları sayesinde kısa sürede iş yerine ulaşılabiliyor. Bu arada bu şehirde en güvenilir şekilde kiralık ev bulmak isteyenler de Hepsiemlak Ankara kiralık daire ilanları üzerinden Ankara’dan rahatlıkla bütçesine uygun ev bulabiliyor. İlanların sayısı bir hayli fazla ve sürekli olarak güncelleniyor. Hepsiemlak üzerinden semt seçimi yapılabiliyor ve hangi semtte kiraların ne kadar olduğu konusunda da daha güncel bilgilere ulaşmak kolaylaşıyor.

İstanbul

İstanbul çok uzun zaman önce göç almaya başlamış bir megakent ve bu gelenek de halen devam ediyor. Dolayısıyla Türkiye’de en çok talep gören şehirler sıralamamızda İstanbul da bulunuyor. Bu eşsiz şehrin çok fazla talep görmesinin nedeni de Ankara ile benzer diyebiliriz, yani iş olanaklarının daha fazla olması! Elbette nüfusun kalabalık olması, trafiğin her daim yoğun olması gibi eksi yönler de bulunuyor.

Bu nedenle herkesin ortak tercihi, iş yerine yakın bir yerde ikamet etmek oluyor. Bu noktada da devreye yine Hepsiemlak giriyor. Hepsiemlak üzerinden İstanbul’un istisnasız her semtine yönelik kiralık ve satılık ev ilanlarına ulaşmak mümkün! Eğer siz de yakın zamanda bu şehre yerleşmeyi düşünüyorsanız geç kalmadan ev ilanlarına göz atmaya başlayın. Hem fiyatlar konusunda fikir sahibi olabilir hem de hangi semtte kiralık ev sayısının daha fazla olduğu konusunda da bilgi edinebilirsiniz.

Muğla

Muğla yakın zamana kadar çok talep gören bir kent değildi. Ancak günümüzde muhteşem bir doğaya sahip olması, sessiz ve sakin bir kent olması gibi özellikler, Muğla’yı daha fazla ön plana çıkarmaya başladı. Buna bağlı olarak da Muğla’nın artık göç alan kentler sıralamasında daha üst noktalarda yer aldığını söyleyebiliriz.

Muğla’nın özellikle denize yakın semtleri daha fazla talep görüyor. Aynı zamanda çok fazla ilgi görmeyen tatil beldelerine yerleşenlerin sayısı da epey fazla! Bunun nedeni ise çok fazla talep görmeyen tatil beldelerinde kiraların ya da satılık ev fiyatlarının daha düşük olmasıdır.

Çanakkale

TAYLAN MAHMUT ÇORTA SİYASET SAHNESİNDE! TAYLAN MAHMUT ÇORTA SİYASET SAHNESİNDE!

Çanakkale, son yılların gözde şehirlerinden biri olarak ön plana çıkıyor. Sakin ve düzenli bir şehir olmanın yanı sıra adalara yakınlığı, gezilecek yer sayısının fazla olması gibi unsurlar da dikkat çekiyor. İstanbul’dan çok fazla uzaklaşmak istemeyenlerin de tercihini bu yönde kullandığını söyleyebiliriz. Peki, Çanakkale’de ev kiraları nasıl? İşte bu sorunun yanıtı için hemen Hepsiemlak internet sitesine uğrayın. Ev ilanlarına kolayca göz atabilir ve kendinize uygun bir evi en kısa sürede bulabilirsiniz!