BBC One dizisi olarak bilinen Doctor Foster’ın Türkiye uyarlaması Sadakatsiz Kanal D’de yayına girdiği günden beri ilgiyle takip ediliyor. Çarşamba günlerinin sevilen dizisi Sadakatsiz’de Cansu Dere’nin hayat verdiği karakter Asya’nın başına gelen talihsiz olaylar bir türlü bitmek bilmiyor.

Türkiye’de televizyon ekranlarında bugüne kadar alışılagelmişin dışında oldukça güçlü bir karakter olan Asya yaşadığı tüm olumsuzlukların üzerinden her defasında takdir edilen bir asaletle gelmeyi başarıyor. Asya’nın yaşadığı her acıya karşılık gösterdiği tutum ve hamle her bölümde sosyal medya’da trend topic oluyor. Bu durum aslında Türk toplumunun güçlü ve asil kadınlara karşı olan tutumunu, beğenisini ve desteğini gösteriyor.

Sadakatsiz Asya

Sadakatsiz dizisinde Melis Sezen’in canlandırdığı Derin karakterinden çektikleri bir yana asıl olan, tüm umutlarını, inançlarını yıkıp diziye adını veren sadakatsizliği ile Asya’yı en çok yaralayan Caner Cindoruk’un canlandırdığı Volkan karakteri. Tüm aldatan erkekler gibi eşinin tüm dünyasının bir yalandan ibaret olduğunu gösterdikten sonra giden ve kadının yıkılmadığını görünce de çantada keklik gördüğü yeni kadından sıkılıp o çarparak çıktığı kapıdan alınmayınca bacadan girmeyi deneyen Volkan. 

Biz son bölümlere kadar Derin’in takıntılı bir aşık olduğunu izledik fakat iki kadına da sahip olabilmek için Asya’yı sevgi dolu bir eş olarak kandırdığı gibi Derin’i de bekar olduğu yalanı ile kandırıp, kendine bağlamaya çalışmış olduğunu düşünmedik ta ki son bölümlerde flashbacklerle gözler önüne gelene kadar. Aslında aldatan erkeğin olmazsa olmazı değil midir her iki tarafa yalan söylemek, her iki tarafı birbiri ile aldatmak.

t25_sadakatsizde-volkan-yay-e-720

İstanbul Ansiklopedisi dizisi geliyor! Netflix İstanbul Ansiklopedisi dizisi geliyor! Netflix

Sonuç itibari ile karşımızda Volkan’ın tutarsızlıklarından dolayı delirmiş bir Derin ve yalanlarından, hırsından yorulmuş bir Asya var. 

Neyse ki tam Derin asıl suçlunun Volkan olduğunu, Asya’nın Volkan’a sevgisi olmadığı gibi en ufak bir nefret ya da herhangi bir duygusu olmadığını anladı diyorduk ki hayat bu ya, Derin’in şerrinden kurtulan Asya’nın bu defa da aşık olası tuttu.

Çocukluğunda yetmezmiş gibi kendi evliliğinde de yalanlardan, sadakatsizlikten, saygısızlıktan yorulmuş bir Asya’nın karşısına hafızasını kaybettiği için bir bebek kadar saf ve yumuşak kalpli Aras çıktı. Berkay Ateş’in başarılı bir şekilde canlandırdığı Aras karakterine aşık olmamak değil ihanetlerle, entrikalarla boğulmuş Asya’nın ekran karşısındaki bizlerin bile başaramayacağı bir şeydi.

22222

Mutluluğu sonuna kadar hak ettiğini düşündüğümüz Asya’nın karanlık bir tarafı olduğunu bile bile hafızasını kaybeden birinin ellerinde aşktan yana bari güvende olacağını düşünürken bu defa da Aras’ın eşi sahneye çıktı, ki biz tam bu kadar sadakatsizliğin ardından ne olursa olsun deyip aşk uğruna  mafyavari bir hayata bile razıyken, Asya ile birlikte aşık olduğumuz Aras’ın aslında evli olduğunu öğreniyoruz.

Derin değil de asıl takıntılı olan ve yüzsüzlüğe tam gaz ilerlediği bu sırada bunu öğrenen Volkan’ın Asya’nın canının ne kadar yanacağını umursamadan Aras’ın eşi ile birlikte hareket edip her türlü darbeye destek vereceğini tahmin etmek zor olmasa gerek. Zira kendisi bizzat çok daha acıtan darbeleri bile isteye yaşatmıştı Asya’ya ve bu defa da kendi isteği için yine hiçbir kötülükten geri durmayacak bencilliğini biliyoruz.

Bildiğimiz gururlu ve bir o kadar yorgun Asya’nın evli bir erkekle devam etmeyeceğini biliyoruz ama Aras’a hatta daha doğrusu bir erkeğe olan, olmayı başarmış duygularını, inancını, aşkını nasıl sineye çeker, nasıl bu kayıpla da başa çıkar merak ediyoruz doğrusu. Hele de çevresinde Derin, Volkan ve şimdi de yeni bir bela olan Aras’ın eşi varken. Bu üçlü arasında Asya yine sağlıklı ve sakin kalmayı başarabilecek mi?