Fox TV'de yayınlanan İyilik dizisi, ele aldığı konu gereği pek çok tartışmaya sahne olmuştur.

Dizinin reytinglerinde yaşanan başarısızlıklar da dizinin ikinci sezonunun gelip gelmeyeceği konusunda soru işaretleri yaratmıştır. Önceden reytingi iyi gelmeyen dizilere ikinci şansı vermek istemeyen Fox TV, dizileri iptal ediyordu. Ancak Fox TV, İyilik dizisinin ikinci sezonuna onay verdi. Dizinin ilk sezonunun son bölümlerinde reytinglerinin iyiye gitmesinin bu kararda etkili olduğu düşünülüyor. Dizinin ikinci sezon müjdesini İyilik dizisinin başrol oyuncularından Hatice Şendil verdi. 

Oyuncu, dizinin ikinci sezonda da ekranda izleyiciyle buluşacağını belirtti. Ancak yeni sezonda vereceği mücadele diziyi zorlayacak gibi gözüküyor. Dizi, yayınlandığı sekizinci bölümde reytingte genel sıralamada dördüncü sıraya yerleşerek Fox TV’nin yeni sezon umutlarını yeşertti. Fakat yeni sezonda bu başarı yetersiz olabilir. Ekrana gelecek olan yeni diziler ve şu anda belirli bir kitleye sahip olan diziler yeni sezonda İyilik dizisini zorlayabilir. Bu nedenle dizinin çok iyi hazırlanması gerekiyor. Dizinin hem senaryosuna eklemeler yapılmalı hem de reyting mücadelesinde yardımcı olacak yeni isimlerin diziye katılmalıdır.

İyilik Dizisinin Konusunu İzleyicinin Gündeminde

İyilik, ilk bölümü 29 Nisan 2022'de Fox TV’de yayınlanan dram türündeki Türk televizyon dizisidir. Dizinin yönetmenliğini Murat Öztürk üstlenmekte ve senaristliğini Özge Korkmaz yapmaktadır. Dizi aslında bir uyarlama dizidir. Show Window: The Queen's House isimli Güney Kore yapımı diziden uyarlanmıştır. İyilik dizisinin başrollerinde Hatice Şendil, İsmail Demirci, Sera Kutlubey, Özgür Çevik ve Perihan Savaş yer almaktadır. Dizi temelinde bir aldatılma hikayesini ele alır. Bu nedenle de diziye çok fazla eleştiri gelmiştir. 

Dizide, Neslihan isimli karakter dışarıdan bakıldığında özenilen bir hayata sahiptir. Neslihan'ın kendisi de bu yalana inanmış ve hayatında herhangi bir sorun olmadığını düşünür. Ancak kocasının ona söylediği yalanları öğrendiğinde şaşkına uğrayacaktır. Neslihan'ın kocası aslında onu aldatmaktadır. Hem de çok yakın gördüğü Damla ile. Bu gerçekleri öğrenmesinin ardından Neslihan'ın hayatında büyük soru işaretleri oluşur. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayırt etmeye çalıştığı bir mücadelenin içine girer. Aldığı yaraları sarmaya çalışır.

İyilik Dizisi Karakterleri

FİLM-SAN VAKFI 2023-2024 SİNEMA VE DİZİ ÖDÜLLERİ İÇİN START VERDİ FİLM-SAN VAKFI 2023-2024 SİNEMA VE DİZİ ÖDÜLLERİ İÇİN START VERDİ

Neslihan, hırslı ve takıntılı bir anne ve onu küçük yaşta terk eden bir babaya sahiptir. Annesi yerine bakıcılar tarafından büyütülmüştür. Kız kardeşinin intihar etmesiyle birlikte üzüntüyle dolu bir çocukluk geçirmiştir. Varlıklı olan ailesinin avantajlarını ve zekâsını kullanarak çok güçlü bir kadına dönüşür. Sahip olduğu gücünün yanında büyük bir merhamete de sahiptir. Yardıma muhtaç olan herkese yardım etmeye çalışır. Hayatındaki tek amacı ise ailesinin mutluluğudur. 
Neslihan'ın kocası Murat ise Neslihan sayesinde belirli bir konuma ulaşmıştır. Zeki bir adamdır. Görünürde iyi bir baba ve eş olsa da kendi içinde bazı kötü düşünceler barındırır. Aslında hırslı ve narsist biridir. Ekonomik olarak eşinin şirketine bağlı olmak onda huzursuzluk yaratır. Huzursuzluğunu gidermenin yolunu farklı yerlerde arar. Damla, lisedeyken ailesini kaybeden kimsesi olmayan biridir. Amcası, ailesinden kalan her şeye el koyduktan sonra kendi çabasıyla burs kazanıp üniversite kazanır. 

Resim bölümünde okuyan Damla, yaşadığı zorlu hayatın ardından fark edilmek ister. Ancak bu arzusu onu bambaşka yollara savurur. Şahika, işine sıkıca bağlı, katı kuralları olan bir annedir. Duygularını her zaman geri plana atarak hareket eder. Damadına karşı ise mesafeli davranır. Onu işinde başarılı bulurken damat olarak beğenmez. Kızının işlerinin başında olmasını ister. Geçmişinde yaşadığı acılar asla peşini bırakmaz. Dizi karakterleri bakalım izlenmede ne kadar etkili olacak.