Netflix Türk dizileri için de yeni bir seçenek sundu. Bütün dijital platformlarda farklı Türk dizileri arka arkaya gelmeye başladı.

Dizi sektöründe dünyada artık önemli bir yerimiz var. Birçok oyuncumuz ve dizimiz yurt dışında ünlü oldu ve artık gösterimde olmayan dizilerimiz bile yurt dışında yayınlanmaya devam ediyor. Netfliz'te Kuş Uçuşu dizisinden sonra ikinci Birce Akalay dizisi de Mezarlık oldu.

Mezarlık dizisinin hem konusu hem de anlatımı diğerlerinden biraz daha farklı. Ayrıca sadece ilk dört bölümü yayınlandığı için de oldukça dikkat çekti ve devamı gelecek mi soruları dolaşmaya başladı. Yazımızda biraz spoiler var yani dizideki bazı ayrıntıları veriyoruz. İzlemeyenleri baştan uyardıktan sonra gelelim Mezarlık dizisine. 

Mezarlık İlk Dört Bölüm

Mezarlık bir polisiye ve cinayet dizisidir. Her bir bölümde farklı bir cinayet yer alıyor. Bütün bölümlerdeki cinayetler dizideki ekip tarafından aydınlatılıyor. Dördüncü bölümde de aydınlatılan bir cinayet var. Cinayet aydınlandıktan sonra dizideki Hasan'ın halakızının olayıyla ilgili bir arayışta olduğunu ve bu konuda arkadaşlarından yardım istediğini gördük. 

Ayrıca kızının olayı için emekli olmaktan vazgeçen Hasan'ın hikâyesinin nasıl devam edeceği şu an çok merak ediliyor. Dizideki polis ekibi Hasan'ın kızının davasını almayı kabul ediyor. Ayrıca bir kadın cinayeti haberi daha geliyor. Bütün bu soruların da ortaya koyduğu gibi görüyoruz ki dizinin ve Hasan'ın hikâyesinin devamı gelecek. 

Mezarlık Dizisi Teknik Ekip

Acun Ilıcalı'dan yeni program! Acun Medya The 1% Club haklarını satın aldı Acun Ilıcalı'dan yeni program! Acun Medya The 1% Club haklarını satın aldı

Mezarlık şu an için Netflix'te yayınlanan en son Türk dizisi. Dizinin hikâyesinde üç kişinin imzası var. Mezarlık, Onur Böber, Özden Uçar ve Evren Oğuz tarafından yazılıyor. Dizi asıl olarak kadın cinayetlerini ekrana getiriyor. Mesele kadın cinayetleri olunca da toplumsal önkabul ve önyargılarımız da devreye giriyor. Dizinin yönetmeni Abdullah Oğuz ve yapımcı da Evren Oğuz’ dur. 

Başrolde yer alan Birce Akalay dizide komser Önem rolünde. Olayları çözmeye çalışan ekibi ve Önem arasında gerginlikler yaşanıyor. Çünkü ekibin tamamı da toplumsal önyargıları paylaşıyor. Bu önyargılar yüzünden Önem'in ekibi bütün kadın cinayetlerinde yanlış yaklaşımlar öne sürüyor. Önem de hem cinayetleri çözmek hem de ekibin bu yanlış eğilimini çözmek için çalışıyor. 

Mezarlık Kadrosu

Mezarlık dizisinin başrol oyuncusu daha önce de bahsettiğimiz gibi komiser Önem rolünde Birce Akalay. Hakan Meriçliler, Şehsuvar Aktaş, Olgun Toker, Kubilay Penbeklioğlu, Sezgin Uzunbekiroğlu, Berna Öztürk, Cem Sürgit, Elif Sevinç, Baran Güler, Bora Karakul ve Burak Sarımola da dizinin kadrosunda yer alan diğer oyuncular. Kastı ile de göz dolduran dizinin konusu da oldukça heyecanlı ilerliyor. İlk sezonun dört bölümünün ardından seyirciler merakla gelecek sezonu bekliyor. Sezonların dörder bölümlük olup olmadığı henz belli değil, ama dizi ile ilgili en önemli ayrıntılardan birisi de uzun bölüm süreleri. Mezarlık dizsinin bir bölümü toplam 1 saat 40 dakika sürüyor. Bu da belki bir sezonun neden dört bölüm olduğunun bir açıklamasıdır.

Kadın Cinayetleri
Polisiye ve cinayetlerle ilgili dizileri sevenler Mezarlık dizisine bir şans verebilir. Kadın cinayetleri ülkemizde asla göz ardı edilemeyecek ve ne yazık ki ardı arkası kesilmeyen bir konu. Bu konuya ilişkin kapsamlı bir dizi henüz çekilmedi. Ayrıca cinayetler ve kadına yönelik ön yargılar konusu da oldukça çekici. Bu yüzden Mezarlık dizisine kesinlikle göz atılabilir. Yeni bölümleri merakla bekleyen izleyiciler için de kesinlikle söyleyebiliriz ki yeni sezon yakında çekilecek. Ancak yayın tarihi henüz belli olmayabilir.