Yapımcılığını ARC Film'in, yapımcılığını Fatih Enes Ömeroğlu'nun üstlendiği TRT 1 dizisi “Kasaba Doktoru”nun yıldızlarından Ozan Akbaba, Beman Dergisi'ne bir röportaj verdi.

Birbirinden şık özel fotoğraflarla süslenen röportajda samimi açıklamalarda bulunan Ozan Akbaba, izleyicilerin çok sevdiği 'Kasaba Doktoru' dizisi ve Hakan Hoca rolüyle ilgili şunları söyledi:

“Hastane temalı bir yapımda yer almak gerçekten zordu.  Seçkin ve son derece yetkin bir cerrahı canlandırmaya çalışmak bazen büyük sorumluluk gerektirir.  Bir operasyon sahnesi hayal edin.  Üç uzmanlık alanında uzman bir Genel Cerrahsınız ve başarılı bir ameliyat geçirmenin yanı sıra, ameliyata sizinle birlikte gelen genç doktorları da etkilemeniz ve cesaretlendirmeniz gerekiyor.
 
Bütün bunlar harika. Kostüm hazır, dekorasyon hazır. Her şey hazır. Ama sen bir oyuncusun.  İşte sorumluluk burada başlar.  25 yaşında iyi bir cerrahın el becerisini, hareket akıcılığını ve tıbbi aletleri kullanma becerisini tek bir hareketle veya bir dizi hareketle aktarmalıdır.  Tüm bu gereksinimleri bir araya getirmek ve doğru bir
şekilde sunmak çok önemli. Eğer o sunumu doğru bir şekilde açıklayan bir ekiple çalışacak kadar şanslıysanız, bu büyük bir sorumluluktur.
 
Aynı zamanda sizi izleyen bir genel cerrahı etkilemeli, ona hissettirmeli ve oynadığınız karakterin onun meslektaşı olduğunu kanıtlamalısınız.  Bu yüzden umarım görevimi yapabilirim.  Çünkü Hakan Aydıner'in karakterini seviyorum.  Onu yaşamak, yaşatmak büyük bir sorumluluk ve çok eğlenceli.”
 
Yoğun iş hayatı ile özel hayatını dengelemeye özellikle özen gösterdiğini ve ailesinin mutluluğunun her şeyden önemli olduğunu söyleyen Ozan Akbaba, şunları kaydetti:
 
“Yoğun günlerde bu dengeyi bulmak gerçekten zor.  Eşimin ve çocuğumun mutluluğu benim için her şeyden daha önemli.  Ama bu mutluluğu bir yerde istikrara kavuşturmak için işi kalıcı olarak sürdürebilmek gerekir.  Bu nedenle, bu denge bozulsa bile, bir yolunu bulmanız ve yaşadığınız bölgeden gerçek mutluluğu çalmamanız ve ona hak ettiği özeni göstermeniz şarttır.  Son 3-4 haftadır gerçekten çok çalışıyorum ve tatil günümde sadece ailemle çok zaman geçirebildim.  Onlarla kendi başınıza bir gün geçirmenin mutluluğu bir başkadır.”

 OZAN AKBABA KİMDİR?

Ozan Akbaba, 9 Haziran 1982'de Kars'ta doğdu.  Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü'nden mezun oldu.  2005 yılından bu yana film, dizi ve tiyatro oyunlarında rol alan oyuncu aynı zamanda film müzikleri de yapmaktadır.  

2014 yılında Silas New Moon albümünde yer alan Vaziyetler şarkısının video klibinde de rol almıştır.  Son olarak 2015-2021 yılları arasında ATV'de yayınlanan Eşkıya Dünyayı Yönetmez dizisinde İlyas Çakırbeyli karakterini canlandırmıştır.  Şimdilerde TRT1 ekranlarının yeni dizisi Kasaba Doktorunda rol almaya hazırlanıyor.
 Ünlü oyuncu, 2015 yılında ATV kanalında yayınlanan Eşkıya dizisinde İlyas Çakır beyli karakterini canlandırmıştır.  Ozan Akbaba, Kırık Kanatlar, Kavak Yelleri, Cennetin Sırları, Kuzey Güney, Arka Sokaklar, Poyraz Karayel ve Güldür Güldür gibi yapımlarda rol almıştır.

Ömer dizisinde sürpriz transfer! Ömer dizisinde sürpriz transfer!

 OZAN AKBABA FİLMLERİ

 Mutlak Adalet- metin
 Sürgün İnek- Selçuk
 Bitmemiş Mucize- Manevi Su
 Bir hikayem var- Hasan
 Anka kuşu- Murat
 Reis Duymasın- İlyas Çakırbeyli
 Abluka- Ali
 Krallar Kulübü
 Kadir ve kardeşleri- Ali
 Ammar: Cin Tarikatı- Kemal

 OZAN Akbaba’nın oynadığı diziler

 Şehir Doktoru- 2022- (Kemal)
 Eşkıya dünyayı yönetmiyor- 2015-2021 (İlyas Çakırbeyli)
 Cennetin Sırları- 2011 (Zafer)
 Kavak Yelleri- 2007
 Kırık Kanatlar- 2005
 Gülmek gülmek (şenol)
 Poyraz Karayel- 2015 (Taner)
 Arka Sokaklar- 2014 (Doktor Veysel)
 Kuzey-Güney- 2012-2013 (Sümer Tezkan)