Netflix'in büyük beğeni toplayan Kulüp dizisi Türkiye'nin ünlü gazinosu Maksim gazinosunun hikayesi mi? Maksim Gazinosu'nun sahibi Fahrettin Aslan'ın oğlu Sacit Aslan bu yorumlara çok kızdı! Dizi hakkında da yorumlarda bulunan Sacit Aslan'ın ayrıca dizi hakkındaki dikkat çeken açıklamaları okumaya değer.

Bir dönem Türkiye'de Gazinocular Kralı olarak bilinen Fahrettin Aslan'ın oğlu Sacit Aslan, Netflix'te yer alan ve büyük beğeni toplayan Kulüp dizisindeki Kulüp İstanbul Gazinosunun Maksim'e benzetilmesine tepki gösterdi.

Sacit Aslan ayrıca dizi ile ilgili samimi açıklamalarda bulundu ve dizideki Matilda' dahil olmak üzere 3 karakterin yakınen tanıdığını konuştuklarını söyledi. Sacit Aslan o dönem gayri müslimlere dair de önemli açıklamalar yaptı. 

5f570e9cc9de3d28a00ec999

Türkiye'nin eski döneminde eğlence mekanları gazinoların en büyüğü Maksim'in güçlü sahibi olan ve Gazinocular Kralı olarak bilinen Maksim Gazinosu'nun sahibi Fahrettin Aslan'ın oğlu Sacit Aslan'dan Kulüp dizisi hakkında konuştu. 

TAYLAN MAHMUT ÇORTA SİYASET SAHNESİNDE! TAYLAN MAHMUT ÇORTA SİYASET SAHNESİNDE!

Sosyal medyada bir kullanıcının diziyi Maksim Gazinosune ve karkaterlerden biri olan Çelebi'yi kendisine benzetmesine ökfe kustu. Sacit Aslan bu yoruma "Orası Maksim değil. Çelebi denen şerefsiz bir müdürümüz de 42 sene önce hiç olmadı" diye yazdı. 

FD8fFmEX0AI4tih

SACİT ASLAN'DAN KULÜP DİZİSİ YORUMU: MATİLDA'YI TANIYORDUM

Sacit Aslan katıldığı bir programda Kulüp dizisi için şunları söyledi;

"Geçen gün çok merak ettim bakiyim dedim ama 10 dakka sonra çözdüm ben diziyi. Bi kere çekimler çok güzel oyuncular gayet mükemmel ancak hemen şunu söyleyim ki orası Maksim değil. Sadece orada 3 karakteri çok iyi tanıyorum. Bunlardan birisi Matilda. Esas ismide Matilda'ydı. Matit derdik biz onda. Yaşı olan bir kadındı. Maksim Gazinosunun kulisinde artistlerin giyinmesine soyunmasına yardım eden bir hanımefendiydi. Aysel yani Raşel olarak hitap ettiği de onun kızı buraya kadar doğru. İsmet'te Aysel ile beraberliği olan evlilği olan ondanda da Rana adın da kızıolan şu an dizinin yazarı çizeri bilmiyorum nesi.. Geçen telefonda  konuşmuştuk ordan biliyorum. İsmet'in lakabı esasında Fındık İsmet'ti.  

"BEN DİZİYİ İZLYENE KADAR MATİ'NİN YAHUDİ OLDUĞUNU BİLE BİLMİYORDUM"

Fındık İsmet Pera Pelas Otel'in karşsında taksicilik yapıyor. Bu üçü de Maksim'de uzun süre çalıştılar. İsmet bizim aile şoförümüzde. Ben İsmet abi derdim. Ben diziyi izledikten sonra fotoğraflarıma baktım. Bu 3 kişiyide yakınen tanıyorum. Salih Bademci'nin canlandırdığı da O Zeki Müren değil o olsa olsa en yakın ihtimalle Erol Büyükburç olmalı. Ben evveliyatını bilmiyorum ben o tarihe yetişmedim. Rana'da öyle. Ama iddia ederim ki Zeki bey değil o.  

1950 yılları babamında bilmesi imkansız. Babam ilk bu mesleşğe başladğında 59 yıllarıydı. Rana'da bu hikayeyi yazarken çok iyi bilenlerden dinlemiş ve süslemiş. Ama bu bir gazinoda değil anladığım kadarıyla. Çünkü o deönem öyle bir şey olması imkansızdı yoktu yani.

Matide çok sevdiğim saydığım bir insandı. Benim anlatmaay çalıştığım biz bu 3 kişiyle yakınen tanışıyorduk. 

"ESKİDEN KİMSE KİMSEYE DİNİNİ SORMA UTANMAZLIĞINDA DEĞİLDİ ŞİMDİ Kİ GİBİ"

Tabi Rana annesinden dinlediği için bazı sahneleri adapte etmişler. Mesala dizideki bazı sahneler gerçekten yaşandı evet. O elektirikçi sahnesi.. Evet o tarihte gayri müslimler vardı özellikle salonda çalışan beyler.

İnanırmısınız ben diziyi seyredene kadar Matildanın Yahudi kökenli olduğunu bilmiyordum. İsminden Hristiyan olduğunu tahmin ediyordum. Çünkü o dönemde merak edipde irdelemezdik çok ayıp bir şeydi. Kimseyi enterese etmezdi o dönemde. Bu tip ayrışımlar sonra sonra çıktı. Utanmadan karşı tarafa bunu sorma hakkı gördü insanlar kendinde.

"GAYRİ MÜSLİMLERİN ÜLKEDEN GÖNDERİLMESİ GECE HAYATINDAKİ ADAMI MUAŞERETİN YOK OLMASINA NEDEN OLDU"

O insanların çeşitli nedenlerle türkiyeyi terk edip gitmesi özellikle gece hayatındaki adabı muaşereti yok etmiştir. Emin olun o dönemki çoğu kişi benim gibi yeni öğreniyordur Matikdanın yahudi olduğunu.

Ben o dönemde siyasilerin gayri müslimleri çıkartın işten denilen bir tehditle karşılaşmadım. Ne babam ne ben böyle bir elyin konuşulmasına dahi müsade etmedim aklımıza gelmezdi zaten müsade etmem de. Ben böyle bir şeye şahit olmadım.  

Çok samimi söylüyorum ben Orhan Şahin'in kim olduğunu çözemedim Müdürüde çözemedim. Ama Fahrettin Aslan olmadığı kesin. Babamın ve benim patronluk yaptığım dönemde müdürler bu kadar rahat hareket edemezdi. "