TRT 1 ekranlarının rekortmen dizisi “Masumlar Apartmanı” ı bir süredir Latin Amerika’da gösterimdeydi. Başarılı dizi Birkan Sokullu’ya da “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü getirdi.

Hikayesinin Gülseren Budayıcıoğlu’na ait olduğu Masumlar Apartmanı, ülkemizdeki başarısını son zamanlarda yurtdışına taşıması ile zaten gündemdeydi. Bir OGM Pictures yapımı olan dizi konusu kadar oyuncuları ile de yurtdışında takdir toplamaya devam ediyor.

Çağrı Vila Lostuvalı yönetmenliğinde çekilen dizide Ezgi Mola, Merve Dizdar, Tansel Öngel gibi değerli ve usta isimlerin yanında bir diğer oyuncu da Han karakterine can veren başarılı isim Birkan Sokullu bilindiği üzere.

2003 yılında, Best Model of Turkey yarışmasında üçüncü olarak hayatımıza giren oyuncu manken Birkan Sokullu, Masumlar Apartmanı’ndaki başarılı performansı ile ülkemizde de oldukça beğeniliyor biliyorsunuz.

Birkan-SOKULLU-ne-kadar-kazaniyor

Birkan Sokullu, 400 profesyonelden oluşan jürinin oylaması ile gerçekleşen ve Latin Amerika’da televizyon sektörünün en prestijli ödüllerinden biri olan Produ Ödülleri’nde, Yabancı Dilde “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü alarak hem kendisine hemde ülkemize büyük bir gurur yaşattı.

Yalan dizisi başrolü Aslıhan Güner oldu! Yalan dizisi başrolü Aslıhan Güner oldu!

Produ Ödülleri dünyada Latin Amerika’nın Emmy’si olarak anılıyor biliyorsunuz. Böylesine değerli bir ödülü alan Birkan Sokullu’ya Masumlar Apartmanı ve Han karakterinin uğurlu geldiğini artık tereddütsüz söyleyebiliriz.

Masumlar apartmanı ile tabi ki sadece Birkan Sokullu değil başta Ezgi Mola olmak üzere tüm oyuncular hem ülkemizde hem de yurt dışında geniş bir hayran kitlesine ulaştı.

614041fb7152d846b0d3d9c2

2 Aralık 2021 Perşembe akşamı Miami’de gerçekleşen törene video bağlantısı ile katılan Birkan Sokullu, konuşmasında şu cümlelere yer verdi;

“Beni bu değerli ödüle layık gördüğünüz için sonsuz teşekkürler. Tüm jüri üyelerine, İspanya’da ve Latin Amerika’da bizi izleyen tüm seyircilerimize teşekkür ediyorum. Han’ı oynamak benim için çok derin ve anlamlı bir yolculuk. Bu yolculuğu sizinle paylaştığım için çok mutluyum. Bu performansta emeği geçen katkısı olan yönetmenlerime, senaristlerime, yapımcılarıma, tüm ekip ve değerli oyuncu arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.”

Maltepe Üniversitesi Radyo TV Programcılığı Bölümü mezunu ve aynı zamanda 10 yıl profesyonel basketbol oynayan Birkan Sokullu’nun öğrenci hayatında harçlığını kazanmak için adım attığı setlerde rol aldığı dizi ve filmleri paylaşıyoruz.

DİZİLER

2008    Küçük Kadınlar         

2008    Elif      Mustafa          

2009 - 2010    Melekler Korusun     

2010 - 2011    Küçük Sırlar  

2012    Uçurum          

2013    Fatih   

2014    Kurt Seyit ve Şura     

2016 - 2017    Hayat Şarkısı

2017    Yüz Yüze       

2019    Bir Aile Hikayesi      

2020    Ya İstiklal Ya Ölüm  

2020-   Masumlar Apartmanı

DIGITAL PLATFORM

2018    Yaşamayanlar            

2020    Rise of Empires: Ottoman    

SİNEMA FİLMİ

2019    Kronoloji       

2019    Güzelliğin Portresi