Disney Plus’ın ilk yerli projesi olarak dijital platformda yayın hayatına başlayan Kaçış dizisi henüz yayınlanmaya başlamadan bile gündemden düşmüyordu.

Uzun süren bekleyişin ardından beklenen dizi Kaçış 14 Haziran 22 tarihinde izleyici ile buluştu. Disney Plus’ın ilk yerli dizisi olarak yayınlanan, Engin Akyürek’in hem hikâye yazarı hem de başrol oyuncusu olarak rol aldığı Kaçış dizisi yaza bomba gibi girdi! Disney Plus, Netflix genel tarzından biraz daha farklı olarak Kaçış dizisi, bölümleri aralıklı olacak şekilde izleyiciye sunulacak. Bu şekliyle daha da merak uyandıran diziyi Akyürek hayranları sabırsızlıkla bekliyor. Netflix’te ise dizinin tüm sezonunun bölümlerinin tamamı beklemeden seyredilebilecek. Disney Plus’ın ise bu konuda, heyecanı dorukta tutmak için aralıklı yayını tercih ettiği düşünülüyor.

Kaçış Gündemden Düşmüyor!

2bqgzUg0mEO_whsxsSssYA

Bahar dizisi yayın tarihi oyuncu kadrosu ve konusu belli oldu Bahar dizisi yayın tarihi oyuncu kadrosu ve konusu belli oldu

Kaçış dizisinin gündeme gelmesi ile birlikte tekrar gündeme gelen isimlerden biri de İrem Helvacıoğlu.  Engin Akyürek ile başrolü paylaşan ünlü oyuncu, yakın zamanda final yapan annenin sırrıdır çocuk dizisi ile de hayranlarının beğenisini kazanmıştı. Kaçış dizisinde Engin Akyürek ile birlikte oldukça uyumlu olduğu görünen oyuncu dizide, Zeynep adında eylemci bir karaktere hayat veriyor. Bir savaş muhabirinin hikâyesinin yer aldığı Kaçış dizisinde yer almaktan oldukça mutlu görünen ünlü oyuncu, dizide hayat verdiği Zeynep karakterinin özelliklerini şu sözlerle dile getirdi: ‘’ Zeynep, kimseye ihtiyacı olmayan, her şeyin üstesinden gelebilen aktivist bir kız. Kendi bildiği ve yaşadığı yer de çok güçlü bir kız burada da öyle’’

2017 yılında  Engin Akyürek tarafından kaleme alınan Kaçış dizisinde başrol olarak Engin Akyürek’in olması da rol arkadaşları için harika bir şans olarak değerlendiriliyor. Engin Akyürek bu hikâyenin hem yazarı hem de oyuncusu olarak filmde adeta harikalar yaratıyor. Bu konu ile ilgili de konuşmaktan çekinmeyen İrem Helvacıoğlu, ‘’Projede gerçekten çok güzel insanların bir araya gelmiş olduğunu görüyorsunuz. Konuya en hakim insanla beraber oynuyorsun ve soracağın her soru için bir cevabın olması güzel. Bu hikâye doğru insanları bir araya getirmiş’’ açıklamasında bulundu.

Kaçış Dizisi Nerede Çekiliyor?

irem-helvacioglu-kacis-dizisinin-setinde-keciler-gibi-tepelere-tirmandi-peki-neden-iste-yaniti-62b154e2e07ed

Kaçış dizisinin çekimlerinin gerçekleştirildiği Gaziantep’in köyünde telefonlar çekmediğinden telefonla konuşabilmek için büyük mücadele verdiğini anlatan Helvacıoğlu, neden keçiler gibi tepelere tırmandığını da şu sözlerle ifade etti: ‘’Telefonun çekmesi için keçiler gibi tepelere tırmanıp belli bir yerde çekiyorsa eğilip orada konuşmak gerekiyor. Kalktığınız an sinyal yok oluyor’’ İrem Helvacıoğlu 4 aylık dizi çekim serüveninde oldukça zorlu şartlar altında kaldıklarını da belirtmeden geçmiyor. Ünlü oyuncu, Kaçış dizisi hikâyesinde anlatılan durumların bir benzerlerini gerçekte de yaşadıklarını ifade etti. Cep telefonu kullanmanın lüks haline geldiğine dikkat çeken ünlü oyuncu, telefonu ile konuşabilmek için tıpkı keçiler gibi yükseklere tırmandıklarına dikkat çekti.

Disney Plus’ın ilk yerli projesi olan Kaçış dizisi birçok ünlü ismi bir araya getirmiş durumda. Savaş fotoğrafçısı Mehmet’in ve dünyanın farklı ülkelerinden gelmiş olan gazetecilerin araştırma amaçlı bir Ezidi köyüne girişlerini konu alan dizide sınır ötesine geçen ekibin terör örgütüne yakalanmaları ve yaşadıkları kaçış hikâyesi ele alınıyor. Dizide sınır ötesi olarak adlandırılan yer aslında Gaziantep ilinin bir köyü. Dram ve aksiyon türlerini bir arada sunan Kaçış dizisinin ilk bölümü,  14 Haziran 2022 Salı günü Disney Plus’ta yayınlandı. Deneyimli kadrosu ile daha şimdiden en iyi diziler listesinde yer almayı başaran Kaçış dizisi Engin Akyürek’in hem yazıp hem oynadığı dizisi olması ile de gündemden düşmüyor.