Türk Televizyon tarihinde önemli bir yeri olan usta kalem Gani Müjde. Günümüz dizileri ve yapımcılar ile ilgili öyle haklı bir yorum yaptı ki. Gani Müjde ne dedi? Gani Müjde’nin yeni yapımlara ilişkin yorumu nedir?

Kimsenin aksini dile bile getiremeyeceği, yıllardır Televizyonda yer alan en başarılı yapımların altında imzası bulunan bir isimdir Gani Müjde. Televizyon ekranlarının tarihi Gani Müjde yapımları ile doludur. Öyle ki Gani Müjde’yi çıkartsak bir dönemki TV ekran tarihi bomboş kalacaktır.

FİLM-SAN VAKFI 2023-2024 SİNEMA VE DİZİ ÖDÜLLERİ İÇİN START VERDİ FİLM-SAN VAKFI 2023-2024 SİNEMA VE DİZİ ÖDÜLLERİ İÇİN START VERDİ

1959 doğumlu, Mimar Sinan Üniversitesi Sinema-Televizyon Bölümü mezunu olan yazar, karikatürist, senarist, yönetmen ve sunucu olan usta isim Gani Müjde.

E2oSwLoWQAANH-g

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından Netflix yapımı, konusu ve oyunculukları ile büyük başarı sağlayan Kulüp üzerinden günümüzdeki yapımları, üzerine öncelikle seyircinin, sonrasında ise yapımcıların, senaristlerin, oyuncuların, kanalların epeyce düşünmesi gereken bir yorumda diyeceğiz ama aslında ciddi bir tespitte bulundu.  

Uyarlamalar ile doldurulmuş televizyon ekranlarına yönelik “Bu kadar hikayemiz varken Kore’den aldığımız çocuksu hikayelerle nereye kadar gidecek TV sektörü? Daha bir tane işid dizisi yazamadık (İsveçliler yaptı biz yapamadık) Göçmen dizisi yazmadık. Sanki bu sorunlar hiç yokmuş, toplum bunları merak etmiyormuş gibi davranıyoruz” diyerek “Suya sabuna dokunmayan saçma sapan Kore uyarlamaları ile dolu Televizyon dünyasına da ders olmuş Kulüp dizisi” yorumunda bulunarak hem Kulüp yapımının başarısını dile getirdi hem de umuyoruz ki televizyon dünyasını biraz olsun kelimeleri ile sarsıp kendine getirmiş oldu.

ganimujde-1

Gani Müjde başarılarını merak edenlere aşağıda öncelikle yazdığı dizi ve filmlerden bir özet sonrasında ise çalıştığı kurumlardan bir özet sunuyoruz.

DİZİ, SİNEMA VE PROGRAMLARI (Bazıları)

    Komedi Türkiye

    Eğrisiyle Doğrusuyla

    Laf Lafı Açıyor

    Kaygısızlar

    İnce İnce Yasemince

    Baskül Ailesi

    Ruhsar

    Ayrılsak da Beraberiz

    Dikkat Bebek Var

    Yarım Elma

    Bayanlar Baylar

    Hayat Bilgisi

    Davetsiz Misafir

    Deli Saraylı

    Yahşi Cazibe

    Pis Yedili

    Harem

    Ankara'nın Dikmen'i

    Arabesk (Film)

    Kahpe Bizans (Film)

    Osmanlı Cumhuriyeti (Film)

    Bizans Oyunları (Film)

ÇALIŞTIĞI KURUMLAR

    Gırgır

    Fırt

    Laklak

    Limon

    Nankör

    Deli

    Politika

    Şenola

    Günaydın

    Güneş

    Cumhuriyet

    Tomorrow

    Aktüel

    Sabah

    Milliyet

    Penguen

    Naviga