Birçok haber çıktı ama hepsini unutun! Kulüp dizisindeki Beren Saat olayı aslında ne? Matilda rolü Beren Saat’e teklif edildi haberlerindeki çarpıtma ne? Gerçek Ne?

5 Kasım 2021 tarihinde Netflix ekranlarında gösterime giren ve büyük ses getiren Kulüp dizisinde bir konu var ki günlerdir aynı cümlelerle farklı farklı mecralarda gündeme gelip duruyor.

Netflix’in en çok izlenen 10 Dizisi arasına girmeyi başaran Kulüp dizisi medyanın gündeminden düşmüyor. Gerek oyuncuları gerekse konusu ile sürekli gündemde kalmayı başarıyor. Fakat öyle bir polemik yaratıldı ki. Bir Matilda olayıdır gidiyor. Rol önce Beren Saatt’e teklif edildi mi? Edilmedi mi? Beren Saat Matilda rolünü küçümsedi haberleri ile doldu dört bir tarafımız.

3243853_810x458

03 Medya ve Saner Ayar yapımcılığındaki başarılı dizinin oyuncu kadrosunda ise Gökçe Bahadır, Barış Arduç, Asude Kalebek, Salih Bademci, Fırat Tanış, Metin Akdülger, Suzan Kardeş, Hülya Duyar, Merve Şeyma Zengin, İlker Kılıç, Sezer Arıçay, Murat Garibağaoğlu, İştar Gökseven, Valeria Lakhina, Doğanay Ünal adlı usta isimler yer aldı.

Alican Yücesoy Yargı dizisinde Alican Yücesoy Yargı dizisinde

Özellikle Salih Bademci’nin başarılı performansının apayrı bir gündem olup konuşulduğu Kulüp adlı yapımda Gökçe Bahadır’ın Matilda rolü ile gösterdiği başarı da Kulüp ile ilgili en fazla gündem olan haberlerdendi.

Salih Bademci ve Gökçe Bahadır’ın usta oyunculuklarının yer aldığı haberler tasdiklenip gündemdeki popülerliğini yitirmeye başlayınca ortaya üzerine yine çok konuşulan bir haber daha çıktı.

“Matilda rolü daha önce Beren Saat’e teklif edildi”, “Matilda rolünü Beren Saat elinin tersi ile itti”, “Beren Saat ütücüyü oynamam dedi”, “Beren Saat Matilda rolünü küçümsemişti”

6182452b4e3fe01728982222-1

Bu cümleler magazinde yer alan bazı başlıklardan. Buradan Beren Saat ile Gökçe Bahadır arasında bir polemik oluşturulmaya çalışıldı aslında. Fakat hesapta olmayan bir şey vardı. Gökçe Bahadır ve Beren Saat hem usta isimler hem de mütevazi, polemikten uzak bir hayat yaşayan mesleğine ve çevresine saygı duymayı bilen isimlerdi.

MATİLDA ROLÜ OLAYININ ASLI NE? BEREN SAAT NEDEN KONU OLDU?

beren-saat_8553

Son olarak Beren Saat çok şükür ki yaptığı bir açıklama ile bunu göstermiş oldu. Bahar Gökçe’yi de sadece ekranlardan değil bizzat arayıp tebrik etti.

Meğerse olayın aslı bambaşka. Evet daha önce Beren Saat’e giden bir teklif var. Hatta ortada kabul edilmiş ve emek verilmiş hazırlık aşamasına getirilmiş bir proje de var. Ama gösterime girmemiş rafa kalkmış bir iş. Magazinde günlerdir dönen haberin çıkış noktası 2017 senesinde gazetelerden ve magazinden de duyurulan bir gazino dizisi projesi var.

Yine çıkış noktası Maksim Gazinosu olarak senaryosunu Pınar Bulut ve Kerem Deren'in kaleme alacağı şeklinde duyurusu yapılan ve Gazino ismi ile ekranlara gelmesi için hazırlıklara başlanan bir projeymiş. İlginç tarafı ve günümüzdeki dizi ile tek ortak yanı ise bu yapımı da o zamanlar hazırlayan O3 medya ve oyuncu kadrosunda yine kesinlik kazanan diğer isim Barış Arduç. Ve son olarak Beren Saat’in kabul etmediği bir teklif de olmamış ki Barış Arduç ile Beren Saat’in başrolleri paylaşacağı medyada da duyurulmuş.