Amazon Prime’ın en sevilen dizisi Fleabag yeni sezonu için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Komedi türünde ilerleyen dizi, Altın Küre ve Emmy ödüllerini süpürmeyi başarmıştı. Peki, Fleabag dizisinin konusu nedir? Fleabag 3. sezonu ne zaman yayınlanacak?

Ölene Kadar dizisinde İbrahim Çelikkol'un partneri Melis Sezen oldu! Ölene Kadar dizisinde İbrahim Çelikkol'un partneri Melis Sezen oldu!

mazon Prime’ın en sevilen dizisi Fleabag yeni sezonu için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Komedi türünde ilerleyen dizi, Altın Küre ve Emmy ödüllerini süpürmeyi başarmıştı. Peki, Fleabag dizisinin konusu nedir? Fleabag 3. sezonu ne zaman yayınlanacak?


İngiliz yapımı Fleabag dizisi yazar, yönetmen ve oyuncu  Phoebe Waller-Bridge’in keskin zekasına dayanıyor. Amazon Prime’ın en çok izlenen dizisi olmayı başaran Fleabag, en iyi komedi dizisi de dahil olmak üzere toplam 6 Emmy ödülü kazandı. Altın Kürede de en başarılı dizi ödülünün sahibi oldu. Fleabag dizisi toplam 12 bölümden oluşmaktadır. 6 bölümden oluşan ilk sezonun ardından, stand-up gösterilerinin gücünü yeniden ortaya çıkarmıştır. Fleabag 2. sezonu ise zirveye tırmanışın tamamlanmasını simgelemektedir. Phoebe Waller-Bridge’in tek kişilik tiyatro oyunun dizi uyarlaması olan dizi, aşk ve arkadaşlık kavramlarını sorgulamaktadır. Dramın ağır bastığı hayat şartları altında komedi unsuru yer almaktadır. Bakış açısının öneminin vurgulandığı Fleabag dizisinde seyirciler kendi hayatlarından öğelere rastlayabilir. 

indir-5

Fleabag dizisinin konusu nedir?

Phoebe Waller-Bridge tarafından canlandırılan Fleabag, Londra’da yaşayan genç bir kadındır. Yakın arkadaşıyla birlikte kafe işletmeciliği yapan Fleabag, hayatını sorgulamaya başlar. Bu esnada hayatının dönüm noktası olan olay meydana gelir. Arkadaşının kaza sonucu ölmesinin ardından tüm sorumluluğu üstlenmesi gerekmektedir. Fleabag, arkadaşının anısına sahip çıkar. Kafeyi ayakta tutmak için mücadele etmeye başlar. Fleabag’ın ablası Claire karakteri de dizinin temelleri arasında yer alıyor. Fleabag, çocukluğundan itibaren ablası ile çekişme halindedir. Birbirlerinin tamamen zıttı karakterlere sahip iki kız kardeşin hikayesi de işlenir. 

Fleabag dizisinde genç bir kadının aile ve sosyal ilişkileri yakından işleniyor. Dizinin en çarpıcı yönü ise ana karakterin seyirci ile sık sık konuşması, hatta göz kırpması oluyor. Rahip karakterini Andrew Scott ve üvey anne karakterini ise Olivia Colman canlandırıyor. Birbirinden güçlü diyalogların yer aldığı dizi, sıradan bir hayata tutunma mücadelesini ele alıyor. Basit ve sade yönüne rağmen; gerçekliğiyle seyirciyi büyülemeyi başarıyor. Tamamen kadınlar tarafından hazırlanan dizi, İngiliz yapımlarının soğuk realizmini sunuyor. Fleabag 3. sezonunun ne zaman yayınlanacağı sorusu ise henüz netlik kazanmadı. Phoebe Waller-Bridge tarafından önümüzdeki on yıl boyunca yeni sezonun çekilmeyeceği açıklandı. Fleabag karakterinin hikayesinin tamamlandığı iddia eden Phoebe Waller-Bridge, hayranlarından affını istedi.