Terzi dizisini anlaşma şartlarını beğenmediği için geri çeviren Esra Bilgiç, Disney Plus için çekilecek ve Cumhuriyetin 100. yılı Türkiye'ye özel çekilecek dizide adından söz ettiriyor.

Aras Bulut İynemli'nin başrolde olduğu dizi, dijital platformun Türkiye'ye yönelik jesti olarak görülüyor. Esra Bilgiç geçtiğimiz günlerde dizide oynayacağını açıklamıştı. 2015 yılında Diriliş Ertuğrul dizisi ile tanınan Bilgiç, büyük çıkışını Ramo dizisi ile yapmıştır. Daha sonra büyük ilgi gören Kanunsuz Topraklar isimli dizide boy göstererek yapımcıların dikkatini çeken bir isim oldu. 

6. Bölüm Olması Bekleniyor

Hukuk okumaya da devam eden Esra Bilgiç, şu sıralar Kanunsuz Topraklar finalinden sonra çalışmalarını bitirmeye çalışıyor. Oyuncu, hukuk diploması almaya hazırlanıyor ancak bir süredir herhangi bir projede yer almıyor. Disney Plus'ın en önemli projelerinden biri olan Atatürk dizisinin Temmuz ayında çekimlerine başlanacağının konuşulmasının ardından hayranları merakla beklemeye başladı. Filmde Atatürk'ü Aras Bulut İynemli'nin oynayacağını ve Zübeyde Hanım'ın annesine Songül Öden'in hayat vereceğini biliyoruz.

Aras Bulut İynemli ve Taner Ölmez Deha dizisi başrolünde! Aras Bulut İynemli ve Taner Ölmez Deha dizisi başrolünde!

Dizinin kadrosunda yer alan Esra Bilgiç'i kimlerin canlandıracağı merak konusu oldu ve kimler devam etmeye hazırlanıyor. 6 bölüm olması beklenen dizinin ilk sezonunda Esra Bilgiç'in konuk oyuncu olacağı söylendi. Kimin oynayacağı belli olmasa da Atatürk'ün özel hayatında bir kadın karakteri oynaması bekleniyor. Alınan bilgilere göre Esra Bilgiç'in hikâyedeki rolü uzun sürmeyecek. Yakın bir gelecekte Atatürk dizisinde yer almak üzere olan oyuncunun önümüzdeki Eylül ayında ekrana gelecek yeni sezon için yeni bir dizi ile izleyicileri şaşırtması çok muhtemeldir.

Esra Bilgiç Kimdir?

14 Ekim 1992 yılında Ankara'da doğdu. İki çocuklu bir ailenin en büyüğüdür. Tiyatroya sekiz yaşında Mamak Şehri'nin avlusunda çocuk oyunları oynayarak girdi. Keman çalmaya 10 yaşında annesinin rehberliğinde başladı. 2011 yılında Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'ne kısmi burslu olarak kabul edildi. 2014 yılında ilk projesi "Diriliş Ertuğrul" ile oyunculuğa ilk profesyonel adımlarını attı. 2018 yılında 116 bölüm için getirdiği 'Halime Hatun' karakteri ile yollarını ayırdı. 

Diriliş Ertuğrul, dünya çapında milyarlarca kişi tarafından izlendi. Esra Bilgiç, IMDB listesindeki yerini uzun süredir koruyor. Kasım 2018'de dünyanın en prestijli sanat okullarından biri olan Royal Academy of Dramatic Art'ta oyunculuk ve seslendirme eğitimi almak için İngiltere'ye gitti. Londra'da altı aylık bir eğitimden sonra Türkiye'ye döndü. 2019 yılında yapımcılığını BKM'nin üstlendiği Adana'da çekilen Ramo dizisinin 1 bölümünde rol aldı. 2021 yılında başarılı Türk markalarından Molped'i çektiği reklamlarla yurt dışında temsil etmeye başladı. Türkiye'de birçok sosyal sorumluluk projesinde yer aldı. Bilgiç, bir devlet üniversitesinde hukuk üçüncü sınıf öğrencisidir. 2018 yılında başladığı piyano derslerine devam etmektedir.

Atatürk’ü Canlandıracak Aras Bulut İynemli Kimdir?

Aras Bulut İynemli 25 Ağustos 1990'da doğdu. Abisi İyneli tiyatrocu, ablası  ses sanatçısı. İstanbul Beşiktaş Anadolu Lisesi'ni bitiren oyuncu, daha sonra İTÜ Uçak Mühendisliği Fakültesi'nden mezun oldu.  İtalyan futbolcuyu canlandırırken yönetmen Zeynep Günay, Tan'ın gözüne çarptı, 'Öyle Bir Geçer Zaman ki' dizisinin seçmelerine davet edildi ve deneme çekimlerini geçti. Öyle bir geçer Zaman ki dizisinde Mete Akarsu karakterini Aras Bulut İynemli canlandırmıştır. Bu dizide daha sonraki bölümlerde müzisyen oldu ve "Good Think Stone" şarkısını coverladı ve senaryonun isteği doğrultusunda yeni bir şarkı besteledi.. 2012 yılında çekimlerine başlayan ve Mart 2013'te Türkiye'de vizyona giren Mahmut ve Meryem filminde rol aldı.