Başrollerini Ebru Şahin ve Edip Tepeli'nin paylaştığı destansı dizi, bu sezon ATV’nin iz bırakan işlerinden. Dizinin hikâyesi ve performansları da beğeni topluyor.

Ebru Şahin, Türklerin İslamiyet öncesi dönemini anlatan dizideki Akkız rolüyle büyük beğeni topluyor.

Destan'da dönem kostümleri ve farklı dilleriyle ekrana renk getiren oyun, sezon boyunca kamera arkası oyuncu kadrosu ve ekibi bitkin haldeydi. Tüm sezon boyunca zorlu bir çalışma süreci oldu. Dönem dizisi olduğu için sette ayrı bir mücadele var. Özel dersler ve aksiyon sahneleri eğitimi alan dizinin oyuncu kadrosu da başarısıyla dikkat çekiyor. 

Salı gecesi hitleri sosyal medyada da konuşulurken, birçok bölüm sezon finaline girerken veda etti. Beğenilen diziye ikinci sezonunda da devam edecek olan ATV, aldığı reytinglerden memnun. Sezon başında reytingler alamasam da yine de diziye çok dikkat ettim. Destansı dizinin final sezonu için tarihler de açıklandı!

Büyük bir bütçeyle hazırlanan ve her hafta büyük bir emekle ekrana gelen dizinin tüm ekibine ve oyuncu kadrosuna bir mola verme zamanı! ATV, dizinin sezon finalinin 14 Haziran'da yapılmasına karar verdi. Dizinin 27. bölümü 2 hafta sonra yaz tatiline girecek. Bozda Film imzalı dizi her zaman reytinglerde birinci oldu ama Kanal D'nin Üç Kız kardeş dizisine kaybetti! Yine de ekranın en çok izlenen ve yüksek reyting alanlarından biri olarak yeni sezonda daha görkemli bir şekilde geri dönmeyi vadediyor.

Destan Sezon Finali Yapıyor!

Televizyon dönemi dizisi "Destan" sezonun en iddialı dizilerinden biridir. Başrollerini Ebru Şahin, Edip Tepeli ve Selim Bayraktar'ın paylaştığı destansı Bozdağ Film dizisinin her bölümü merak uyandırıyor. Akkız ve Batuga'nın hikâyesini anlatan bu destansı dizide Ebru Şahin ve Edip Tepeli seyircinin sevilen ikililerinden biri.

Yaz tatilinin gelmesi ve mürettebatın birer birer tatile çıkmasıyla Destan’ın kaderi belli olur.

Destan’ın 24. bölümü 24 Mayıs 2022 akşamı açılıyor. İzleyiciler büyük bir merakla sezon finalini beklemeye başladı.

26. Bölümde Veda Edecek!

ATV ekranlarındaki epik sezon finali Haziran 2022. Destan sezon finalinin 7 Haziran Salı günü 26. bölümüyle sezon finaline girmesi bekleniyor. Her Salı ATV'de ekrana gelen Destan, 7 Haziran akşamı sezon finali yapacak. Dizi, sezon finalini 26. bölümde tamamlayacak.

Destan Dizisinin Konusu

Destan dizisi tematik özetinin hikâyesi Ayşe Ferda Yılmaz ve Sedef Nehir Erdem tarafından yazılan Destan dizisi, Türklerin İslamiyet'e girmeden önceki dönemi anlatacak olan bir dönem dizisidir. Dizide başrolde yer alan oyuncumuz Ebru Şahin, genç bir savaşçı olan Akkız karakterine hayat verecek. Akkız karakteri Batuga karakterine aşık olur ve Edip Tepeli ona hayat verir. ATV ekranlarında izleyici karşısına çıkacak olan Destansı dizide Akkız ile Batuga arasındaki aşk anlatılacak. Akkız ve Batuga arasındaki destansı aşkı konu alan bu dizide Türk kültürünün ve yaşamının izlerine yer verilecek.

Aras Bulut İynemli ve Taner Ölmez Deha dizisi başrolünde! Aras Bulut İynemli ve Taner Ölmez Deha dizisi başrolünde!

Türklerin İslam'ı kabul etmesinden yaklaşık bir yıl önce bu destansı dizide Edip Tepeli ve Ebru Şahin başrolde. Destansı aşk ve dram dizisinde rol alan Akkız karakteri, birçok zorlukla tek başına mücadele eden genç bir yetimdir. Akkız, yetim bir savaşçı olan Batuga'ya aşık olan efsanevi bir savaşçıdır. Destansı dizide Akkız ve Batuga arasındaki destansı aşk anlatılacak ve aşklarından güç alarak imkânsızı nasıl başardıkları anlatılacak.

Dizinin Hikâyesi

Projeden sorumlu Mehmet Bozdağ'ın tasarladığı Destan dizisinin çekimlerine İstanbul'da kurulan özel bir platoda devam edildi. Sadece Türkiye'de değil, birçok ülkede büyük ilgi görecek bu destansı dizide Gök Han Korkut Han'ın yetim bıraktığı savaşçı Akkız, Gök Kağan Korkut'un yetimlerinden Gök Tegini Batuga Han'a aşık olur ve bunlar İki Savaşçı birbirini sever ve tüm imkansız şeyleri başarmak için aşkın gücünü kullanır. Destan dizide Akkız ile Batuga arasındaki saf ve destansı aşk anlatılacak.