Your Honor isimli ABD yapımı dizinin uyarlaması olan Hakim dizisiyle ekranlarda yer alan Erdal Beşikçioğlu, istediği başarıyı yakalayamadı.

Dizinin ekran ömrü yalnızca 10 hafta oldu. Dizi Türk televizyon izleyicileri tarafından yeterli ilgiyi göremedi. Dizinin erken final kararının ardından ise Erdal Beşikçioğlu'nun bir sonraki projesinin ne olacağı hayranları tarafından merakla beklendi. Beşikçioğlu, öncelikle bir müzikal projesini hedeflediğini belirtti.

Dünyada örnekleri bulunsa da Türkiye'de rap müzikal türünde bir örnek olmadığını söyledi. Televizyon dizilerinde art arda başarısız projelerde yer alması oyuncuyu bir müjde vermesine neden oldu. Beşikçioğlu yaptığı açıklamada eski kadro ile birlikte çok özel bir senaryoyla Behzat Ç.'nin yeniden çekileceğini söyledi. Aslında eski kadroyu ikna etmenin zor olduğunu fakat onlara sunulan hikâyenin etkileyiciliği sayesinde bu kararı aldıklarını belirtti. Televizyon dizilerinde istediğini yakalayamayan Erdal Beşikçioğlu'nun başarılı bir senaryonun da etkisiyle Behzat Ç.'de yeniden yer almayı kabul ettiği anlaşıldı. Bu karar hem oyuncunun hem de dizinin hayranlarını çok sevindirdi.

Behzat Ç. Dizisi Geri Dönüyor

TAYLAN MAHMUT ÇORTA SİYASET SAHNESİNDE! TAYLAN MAHMUT ÇORTA SİYASET SAHNESİNDE!

Emrah Serbes'in Her Temas İz Bırakır isimli kitabından esinlenerek senaryosu yazılan Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi dizisi 2010 yılında televizyon dizisi olarak yayın hayatına başlamıştır. Polisiye, aksiyon ve komedi türündeki dizi, konusu, oyuncuları ve tarzı ile yayınlandığı dönem ve sonrasında hakkında sıkça konuşturmuştur. Dizi, 1985 yılında Polis Akademisi'nden mezun olan ve cinayet büroda görev yapan Behzat Ç. karakterine odaklanmaktadır. Behzat Ç ekibinde yer alan Hayalet, Harun, Akbaba, Eda ve Cevdet ile birlikte Ankara'da meydana gelen cinayet dosyalarını çözmeye çalışır. Ancak dizide yalnızca polisiye konusu hakim değildir. 
Polislerin özel hayatları da büyük bir ilgiyle takip edilmektedir. Dizinin yayın saati ve süresi ise her sezon değiştirilmiştir. 1.sezonda saat 20.00'de 75-90 dakikalık bölümlerle yayınlanan dizi, 3.sezona gelindiğinde 23.00'te 60-75 dakikalık bölümlerle ekrana gelmeye başlamıştır. Bu dizinin içerisinde yer alan sansürlü sahnelerin etkisinden dolayı yaşanmıştır. Dizinin ilk sezonunun ardından da bir sinema filmi çekilmiştir. Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm adıyla yayınlanan film sevenleri tarafından büyük ilgiyle karşılanmıştır. Dizi, 3.sezonun ardından dijital platforma geçiş yapmıştır. Günümüzde de yeni sezonunun çekilmesi beklenmektedir.

Erdal Beşikçioğlu Kimdir?

Erdal Beşikçioğlu 5 Ocak 1970'de Ankara'da dünyaya gelmiştir. Babasının mesleği nedeniyle lise eğitimini İzmir'de tamamlasa da üniversite eğitimi için Ankara'ya geri dönmüştür. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda üniversite eğitimini tamamladı. Eğitiminin ardından ise tiyatro oyunlarında yer almayı tercih eden oyuncu, 1995-96 sezonunda Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda Müdür Vekili görevini üstlenmiştir. Günümüzde de Ankara Devlet Tiyatrosu'nda görevlerine devam etmektedir. Beşikçioğlu 2003 yılında Tatlı Hayat dizisindeki Bora Tekay karakteriyle dizi kariyerine başlangıç yapmıştır. Ardından ise pek çok önemli projede rol üstlenmiştir. 

Ayşe Kulin tarafından yazılan Köprü adlı romandan esinlenerek ekranlara uyarlanan Köprü dizisinde Vali Recep Yazıcıoğlu'nu canlandırmıştır. 65.bölümü ile final yapan dizinin devamı niteliğinde olan Vali filmi ise Ocak 2009'da vizyona girmiştir. Beşikçioğlu, sergilediği oyunculuklarla büyük övgü toplamıştır. Ardından ise oyuncu ile özdeşleşen Behzat Ç. projesinde 2010 yılından günümüze kadar sürekli bir şekilde olmasa da yer almayı sürdürmüştür. Son zamanlarda ise televizyon ekranlarında Çocukluk, Kağıt Ev ve Hakim dizisiyle yer almıştır. 

Tiyatro ve dizilerin yanı sıra önemli sinema filmlerinde de oyunculuğunu sergilemiştir. Beşikçioğlu, Kurtlar Vadisi Filistin, Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku, Çiçero, Acı Kiraz ve Bergen Acıların Kadını gibi filmlerde başrolü üstlenmiştir.