Disney Plus'ın lansmanında kameralar karşısına geçen Alina Boz, sevenleri tarafından ilgiyle karşılandı.

Televizyon ekranlarında en son Maraşlı dizisiyle seyirci karşısına çıkan Boz'un yeni projesi merakla bekleniyor. Disney Plus'un yeni yüzlerinden biri olan oyuncunun hem dijital platformda hem de televizyon ekranlarında yer alacağı projeler heyecanla bekleniyor. Alina Boz, gecede kıyafeti ve güzelliğiyle dikkatleri üzerine çekmiştir. Moskova'da dünyaya gelen Boz, Türkiye'ye ilk geldiklerinde Türkçe’ yi Disney dizilerinden öğrendiğini paylaştı. 

Bu nedenle Disney'in kendinden büyük parçalar barındırdığını ve geceye çok heyecanla hazırlandığını söyledi. Masal kahramanlarına benzeyen bir elbise tercih etmesi de hem doğum günü olması hem de heyecanlandıran bir etkinliğe katılıyor olmasına bağladı. Yeni sezonda ekranlara geri dönüp dönmeyeceği sorulduğunda ise her şeyin bir zamanı vardır, elbette bir proje olacaktır cevabını vermiştir. Dolayısıyla kesin bir proje varlığına işaret etmemiştir. Şimdilik müjdeli bir haber vermese de en kısa zamanda kendisine uygun bir projeyle ekranlarda görülmesi mümkündür.

Alina Boz Kimdir?

Alina Boz, 14 Haziran 1998'de Rusya'da dünyaya geldi. Annesi Rus, babası ise Türk'tür. İlkokul eğitimine kadar Rusya'da yaşasalar da ailesinin işleri dolayısıyla Türkiye'ye dönüşlerdir. Yedi yaşında İstanbul'a yerleşen Boz, Türkçe öğrenerek eğitimine Türkiye'de devam etti. Özet Gökjey Havacılık Lisesi Kabin Hizmetleri Bölümünden mezun olarak lise eğitimini de tamamlamıştır. Üniversite eğitiminde ise Kadir Has Üniversitesi Tiyatro bölümünü tercih etmiştir. Alina Boz, oyunculuk kariyerine küçük yaşlardan itibaren başlamıştır. 

Annesinin, ilkokul döneminde Barış Manço Kültür Merkezi'ne yazdırmasıyla 7 yıl tiyatro oyunculuğu yapmıştır. Bunun yanı sıra çeşitli dergi çekimleri ve reklamlarda da yer almıştır. İlk televizyon dizi projesi ise 2013 yılındaki Cesur Hemşire olmuştur. Ardından oyunculuk kariyerinde önemli bir dizi olan Paramparça dizisinde yer almıştır. Üstlendiği Hazal rolü, oyunculuğunun büyük bir izleyici kitlesi tarafından takdir edilmesine yol açmıştır. 

Webtures'dan Yenilikçi Hamle: Dijital Strateji ve Yapay Zeka Danışmanlığı Alanında Büyük İşbirlikleri Webtures'dan Yenilikçi Hamle: Dijital Strateji ve Yapay Zeka Danışmanlığı Alanında Büyük İşbirlikleri

İlk sinema filmi ise 2016 yılında çekilen Kaçma Birader olmuştur. 2017 yılında Sevda'nın Bahçesi dizisindeki Defne karakterinin ardından ise 2018'de Türk televizyon tarihinin önemli dizilerinden biri olan Vatanım Sensin' de Prenses rolünü canlandırmıştır. Alina Boz'un parçası olduğu ilk dijital dizi ise Netflix'in orijinal yapımı Aşk 101 olmuştur. Alina Boz televizyon ekranlarında son olarak Maraşlı dizisiyle yer almıştır. Canlandırdığı Mahur karakteriyle yoğun ilgiyle karşılanmıştır.

Maraşlı Dizisi

Maraşlı, 11 Ocak 2021 tarihinde ilk bölümü ATV'de yayınlanan aksiyon ve dram türündeki Türk televizyon dizisidir. Yönetmenliğini Arda Sarıgün üstlenmiş, senaryosunu da Ethem Özışık ve Ercan Uğur yazmıştır. Dizi yayınlandığı 26. bölümü ile ekranlara veda etmiştir. Dizinin başrollerinde Alina Boz ve Burak Deniz oynamıştır. Dizide ayrıca Kerem Atabeyoğlu, Saygın Soysal, Serhat Kılıç, Rojda Demirer, Melis İşiten gibi oyuncular da yer almıştır. Dizinin konusunu ise Maraşlı ve Mahur' un kesişen yolları oluşturmaktadır. Özel kuvvetlerden ayrılan eski asker Maraşlı, sahaf dükkânı ile sade bir hayat yaşamayı tercih eder. 

Kendine göre kuralları olan bir Maraşlı, dürüst, cesur ve adaletli biridir. Ancak kızı Zeliş' in vurulmasıyla hayatı değişir. O andan itibaren Maraşlı' nın hayatındaki tek önceliği kızının hayatta kalması olacaktır. Mahur ise bir gün Maraşlı' nın sahibi olduğu sahaf dükkânına gider. Ancak istemeden karıştığı olay sonucu Maraşlı ve Mahur' un hayatları bağlanır. Maraşlı, Mahur' un karıştığı tehlikeli durumdan onu kurtarır. Dizi, ilgi çekici konusu ve başarılı oyunculukları ile severek ekranlarda takip edilmiştir. Yayınlanan 26. bölümü ile de final yaparak ekranlara veda etmiştir.