Yakın zamanda yapılan çalışmalar ile en çok aldatan burçların hangileri olduğu belirlendi.

Normalde bir kişinin burcu üzerinden eşini aldatıp aldatmadığı anlaşılmaz fakat nasıl ve neden aldatabileceğine dair bazı belirtiler elde edebiliriz. Bu konuda astrolojiden eşinizin sizi aldatıp aldatmayacağına dair birçok yeni bilgi edinebilirsiniz. 

İnsanlar aldatma eğiliminde oldukları zaman ruh hallerinde ve dış görünüşlerin de bazı değişiklikler olabilir. Bu değişiklikleri takip ederek günlük hayatta nelerle karşılaşacağınızın ön belirtilerini yakalayabilirsiniz. Günümüzde yapılan anketlere göre partnerini en çok aldatan burçlar Aslan burçları olduğu görülmüştür. 
Arslanlar genellikle drama yapmayı tercih edebilir. Ateşli olan karakterleri ile ön plana çıkmayı tercih edebilirler. Aslanların genelde %36'sı ya eşlerine aldatmıştır ya da aldatmaya meyillidir. Aslanlar genellikle ilgi odağı olarak görünmek ister. Bunun için yeterince bilgi aldıklarını hissetmediklerin de kendilerini başkalarının yanına gitmesi gerektiğini hissedebilirler.

Koç Burcu 

Koç; anketlere katılan koç burçlarından yaklaşık %34'ü daha önce yapmış olduğu hatalardan dolayı eşlerini aldatmışlardır. Koç burcu bir ateş grubu burcudur ve mars tarafından yönetilir. Bu yüzden koç burçları dürtüsel olarak gelişmiştir. Bazı kişiler dürtülerinin üstesinden gelebilse de düşünmeden ve planlanmadan hareket etme eğilimi gösterebilir bu da aldatmaya sebep olabilir.

İkizler Burcu 

Alican Yücesoy Yargı dizisinde Alican Yücesoy Yargı dizisinde

İkizler; ikizler grubunda olan insanlar genel olarak geçici ilişkileri daha çok tercih edebilir. Bu sebeple yaklaşık olarak %31'inin aldatması muhtemeldir. İkizler günlük yaşantılarından genellikle çok çabuk sıkılır. İkizler genellikle hayatlarında iki kişiyi temsil ettikleri için eşlerinin de bu iki kişiyi tatmin etmesi gerekir.

Yay Burcu 

Yay burcu; karakterleri gereği dışa dönük olarak hayatlarını sürdürürler. Genellikle yay burçlarının bir ilişkiyi sürdürememe durumları çok yüksektir. Anket sonuçlarına göre yay burçlarından yüzde yirmi üçü eşlerini aldatmıştır. Yay burçları ateş burcu grubuna dahildir ve maceracı özellikleri vardır. Ateş Burcu olmaları yayların aldatmaya meyilli olduklarını göstermez. Fakat fazla dürtüsel olabilecekleri için ileride aldatma belirtileri gösterebilir.

Boğa Burcu 

Boğa burcu; cinselliğe düşkün oldukları bilinen bu burç insanları ayakları yere basan kendine güvenen sağlam karakterli kişilerdir. Bu sebeple ankete katılan kişilerin sadece yüzde 17'sinin eşlerini ağlatmış olduğu görülür. Boğa karakterine sahip kişilerin büyük bir çoğunluğu tek eşliliğe inandır. Bir toprak burcu olarak boğa insanları zevklerine düşkündür. Pahalı kıyafetler giymeyi severler ve cinselliklerine son derece düşkündürler. Nadiren görünmesine rağmen bir boğa aldattığı zaman bu zevk düşkünlüğünden kaynaklanır.

Yengeç Burcu 

Yengeç burcu; Şefkatli ve duygusal olan bu su burç grupları etrafındaki kişileri çok iyi yönlendirebilir. Yengeç grubu insanların yapılan anket çalışmalarına göre sadece yüzde 13'ü aldatmaya meyillidir. Günümüzde çoğu kişi yengeç grubu insanlarınca tek eşli olarak hayatlarına devam eder. Yengeç grubu kişiler üzerinde çalışarak baskı kurulmaz. 
Çatışma durumlarında kendileri ile baş etmek kolay değildir. Kendilerini kötü hissettiklerinde saldırıya geçebilirler. Aldatma durumlarında genellikle kendilerini kötü hissettikleri için partnerlerini umursamazlar. Birçok yengeç grubu insanı partnerini aldatmak istemez fakat zor durumda kaldıkları vakit aldatmaya meyilli olarak belirtiler gösterebilirler.