Türk televizyon tarihi dönem dönem değişime giriyor. Bu konuya şimdi başka bir açıdan bakacağız. Dizilerde ki saf temiz başrol aşık karakterlerin yan karakterlerden daha kötü bencil olmasına.. Dikkatinizi hiç çekmiş miydi.. O zaman hatırlatalım..

Dizilerde izlemeye alışkın olduğumuz başroldeki haksızlığa uğrayan saf temiz bencil olmayan karakterler romantik komedilerde dahi yerini yan karkaterlere bencillik yapan karakterlere dönüştü. Sorun ise bu karakterlerin seyirciye haksızlığa uğrayan, temiz, saf aşıklar şeklinde gösterilmesi. Yani bri Joker sendromu değil yaşadıklarından kötüleşen karakterler değil. 

Dizilerdeki karakterlerin oyuncuların fanları ilk bölümlerde o temiz saf karakterlerinin ilerleyen bölümlerdeki değişminde bile sahip çıkması senaristlerin ne yazarsa yazsın karakter sevgisini değiştirilmeme rahatlığı veriyor.

Hadi örnekler üzerinden gidelim daha açıklayıcı olsun. İlk örneğimiz şu sıralar tekrarları da gündüz kuşağında verilen Kiralık Aşk dizisi.

Bahar dizisi yayın tarihi oyuncu kadrosu ve konusu belli oldu Bahar dizisi yayın tarihi oyuncu kadrosu ve konusu belli oldu

kiralik-ask-002437ZU

Biliyorsunuz dizimizde Defne oldukça temiz iyi niyetli sempatik bir kız yani ilk bölümlerde. Ta ki Fikret Galo karakteri girene kadar. Öyle ki senaristler Defne'yi antipatikleştirip, Ömer ve Fikret asıl kaderleri bir çift gibi göstermişti ama yinede fanlar yorumlarda Fikret'e öfke kusmuştu. Hatırlarsanız Fikret, Defne'yi çok sevmiş ve Defne'nin hikayesini dinlemiş ve ona borç vermiş hatta bu para yüzünden Ömer'in rakip şirketi Deniz ile çalışmak zorunda kalmıştı. Ancak Defne bu kişinin Ömer olduğunu saklmaıştı Fikret'ten. Fikret'in öğrendiğinde Defne ile konuşma sahnesinde Ömer'e bir şey söylemeden sadece Defne'ye "Neden" diye sormuştu. Daha sonra ise Fikret, henüz küçük bir çocukken annesini kaybetmiş bir çocuğa verdiği simurg kuşunu Ömer'in evinde baş köşede görmüş ve bunu verenin kendisi olduğunu söylemişti. Ancak Defne bunu da Ömer'den saklamıştı. Fikret ise yine gururlu davranarak söylememişti. Sahnelerden birinde Defne, Sinan ile konuşurken burada sanki kendisine haksızlık edilmiş gibi bahsetmiş ve çok yorulduğunu söylemişti. Tüm bunlar olurken fan olmadan izlediğinizde Fikret'in iyi ve temiz Defne'nin ise oldukça antipatikleştiğini hatta kötüleştiğini görüyorsunuz..

Peki biraz daha yakındaki dizilere gelelim.. Son zamanlarda düşüşe geçen Aşk Mantık İntikam..

ask-mantik-intikam-10-bolum-fragmani-yayinlandi-mi-cagla-buyuk-hayal-kirikligina-ugruyor

Burada da dizini ilk bölümlerdeki karakterlerden eser kalmadı. Dizideki oldukça kötüleşen saçma ve her bölüm aynı senaryo bir yana sadece karakterlerin değişimlerine bakalım. Yan karakterler Çınar ve Çağla oldukça iyi kişilerdi. Ozan ve Esra'da öyle. Daha sonra Ozan ve Esra karakterlerin antipatikleşmesine ve hatta Çınar ve Çağla'yı kendi bencillikleri için defalarca harcamalarına tanıklık ediyoruz. Çağla, ilk kez duygularını söyledikten sonra Ozan'dan özür dilmişken Ozan, Çağla'ya sırf Esra'yı kıskandırmak için evlenme teklifi etmişti. Çınar'ın Ozan'a Esra'nın eski karısı olduğunu öğrendiğinde söylediği sözler de aslında ilk tüyoyu veriyordu. Daha sonra Çınar defalarca Esra'ya beni Ozan'ı kıskandırmak için kullanma demişti. Ancak Esra bunu hep reddetmişti ve ne zaman Ozan, Çağla'dan ayrıldığını söyledi Çınar'a yapamaycağını ve bunun Ozan'la ilgisi olmadığı söylemiş ve daha sonra habire Ozan'ın yanına gitme sahnelerini izlemiştik. Dizideki Ozan'ın şirketteki bencil tavırları ise ayrı bir antipatikleşmeydi.   

Son olarak yeni Aziz dizisine de gelelim..

17336

Dün yayınlanan bölümde esas kızımız dizide kavuşamayn büyük aşıklar Dilruba ve Aziz. Dilruba romantik komedi dizilerinde esas çifti ayırmaya çalışan kötü karakterlerden de beter bir şeye imza attı. Bi çare halde gördüğü Efnan ona babasının kendisini yaşlı bir adama sattığını anlattığı halde Dilruba bir kadın olarak hemcinsine düşmanına yapmayacağı bir şey yaptı. Kızın babasına haber gönderdi. Ve Efnan kaçırıldı..