Fantastik tarihi dizi Destan, ilk andan itibaren ilgi gördü ve izleyici oranında bir problem yaşamadı.

Başrollerini Edip Tepeli ve Ebru Şahin'in başrollerin olduğu Destan dizisinde olmasının da etkisi bulunuyor. Olay örgüsünün devam ettiği, aksiyon ve merak seviyesinin azalmadığı dizide, sezon başında fark etmese de sonlara doğru sorunlar ortaya çıktı.

Sezonun sonlarında seyircinin ilgisini kaybeden dizinin ilerdeki sezon için  toparlanması gerekiyor. Yoksa izleyici sayısı azalmaya devam mı edecek? Destan dizisi izleyiciyi geri kazanmak için neler yapabilir?

Destan Dizisinde Ne Gibi Farklılıklar Olacak?

İkinci sezonun çekimleri başlamadan önce tatile çıkan dizideki oyuncular, çekimler öncesi dinlenmeye ve kendilerine enerji kazandırmaya başladılar. Dizinin yapımcısı Bozdağ bu gibi durumlarda ve buna benzer dizilerde deneyim sahibidir. Yapım şirketi öncelerde Diriliş Ertuğrul ve Kuruluş Osman dizilerinin yapımcılığını üstlenmişti. Yapım şirketi, Destan dizisi ile bu alandaki tecrübesini, Destan dizisi ile tarihi ve fantastik bir atmosfer yaratmak için başardılar. Dizi ilk olarak hikâyesi etkileyici ve dikkat çekici olduğu için ilk zamanlar çok ilgiyle izlendi. Ayrıca, bu izlenmede oyuncu katkıları da küçümsenmemelidir. Peki dizi ikinci sezonda farklı bir sorun yaşamamak için ne gibi yenilikler yapılmalı?

Sosyal medya gönderileri, bugünlerde her TV programı yapımcısının ve senaristlerin kâale alması gereken bir şeydir. Destan ekibi, bu paylaşılan gönderilerde nelerin vurgulandığını takip ederse daha başarılı olabilir. Bu dizinin senaryosu Nehir Erdem ve Ayşe Ferda Eryılmaz yazıyordu. Fakat yeni sezonda kalem başkasına devredilecek. Bu farklılığın diziye yansıyabilmesi için yeni senarist, dizi yeniden başlamış gibi yeni bir hava yaratabilmelidir. Hikâye farklı ve hareketli bir aksiyon içinde geçirilmelidir. Belki de olayların seyrinde yeni düğümler ve sorunlar oluşturulmalıdır. İkinci sezon bu kadar etkileyici bir girişle başlarsa izleyicileri tekrar kazanma şansını elde edebilir.

Üç Ay İçinde Geliştirici Değerlendirmeler Yapılmalıdır

Destan dizisinin yeniden etkileyici bir çıkış yapması için üç aylık tatilin çok gelişim içinde iyi değerlendirilmesi gerekir. İzleyicileri sıkan ve sınırlayan veya monoton gelen noktaları sosyal medya paylaşımlarıyla kontrol edebilir. Hikâyeyi engelleyen ve gelişimini daraltan engel durumlar belirlenebilir. Hangi tür hataların ve engel olacak noktalarına uygun şekilde değerlendirilebileceğine dair bir ön hazırlık yapılabilir. 

Ayrıca, ikinci sezon ilerlemeden önce dikkat çekici bir çıkış için hazırlıkların tamamlanması gerekiyor. Yeni senarist ya da senaristler değişimden veya yenilikten korkmamalı ve insanları etkileyen gelişmeleri özümseyebilmelidir. Tatilleri boyunca buna konsantre olmaları gerekir.

Ana karakterler ilk sezonun sonuna doğru bir araya gelmesi seyirciyi birazda olsa heyecanlandırmıştı. Öte yandan diğer karakterlerin yaptığı komplo ve pusu kurma gibi durumlar bu dizi için çok uygundu. Fakat yeni sezonda bu şekilde devam etmeleri diziye bir şey kazandırması olanaksız olabilir. Dizide farklı eklemelere ve değişik ilgi çekici konuların diziye faydası olacak. Yeni bir düğüm atmak için yeni karakterler de yaratılması önemli olacaktır.

Tarihi dizilerde farklı karakterler ortaya çıkarılması zor ama Destan dizisinin gerçekten ciddi bir yenilikle iyi bir çıkış yapması bekleniyor. Dizi her ne kadar fantastik ve değişik olsa da, hikâye içinde değişimlere gitmesi gerekir. Bu değişiklikler, izleyiciyi düşmanın ne kadar kötü ve sert olduğuna ikna etmeye çalışarak çözülemez. Sonuç olarak, senaristlerin tatilleri boyunca yenilik adına çok çalışması şarttır.

TAYLAN MAHMUT ÇORTA SİYASET SAHNESİNDE! TAYLAN MAHMUT ÇORTA SİYASET SAHNESİNDE!

Destan Dizisinin Oyuncu Kadrosu

Destan’ da yer alan oyuncular;
•    Ebru Şahin (Akkız)
•    Edip Tepeli (Batuga)
•    Selim Bayraktar (Alpagu Han)
•    Deniz Barut (Ulu Ece)
•    Teoman Kumbaracıbaşı (Balamir Beg)
•    Kanbolat Görkem Arslan  (Saltuk Beg)
•    İpek Karapınar (Çolpan Hatun)