ATV ekranlarının merak edilen yeni dizisi Destan Alpagu Han kimdir? Destan Alpagu Han’ı hangi oyuncu oynuyor? Selim Bayraktar kimdir? Selim Bayraktar kaç yaşında? Selim Bayraktar biyografisi? Selim Bayraktar oynadığı diziler? Selim Bayraktar sevgilisi kim? Selim Bayraktar ne mezunu?

ATV’nin günlerdir merakla beklenen yeni dizisi “Destan” bu akşam ekranlarda olacak. Nehir Erdem ve Ayşe Ferda Eryılmaz’ın senaryosunu kaleme aldığı dizi daha Türkiye’de yayına başlamadan dünya çapındaki başarı haberleri gelmişti. Yurtdışına hem satışı hem de aldığı talepler ile gündem olmayı başarmış, beklentileri de yükseltmişti.

Yapımcısı Mehmet Bozdağ sosyal medya üzerinden çekimlerini duyurup hikâye ve prodüksiyonu ile sadece Türkiye’de değil tüm dünyada konuşulacaklarını belirterek meydan okuduğu yeni dizi bu akşam ekranlarda olacak.

alpaguhan4

Oyuncu kadrosunda Selim Bayraktar, Burak Tozkoparan, Ebru Şahin, Edip Tepeli, Deniz Barut, Teoman Kumbaracıbaşı, İpek Karapınar, Osman Albayrak, Buse Meral, Burak Berkay Akgül, Ecem Sena Bayır, Esra Kılıç, Bilgi Aydoğmuş, Ahmet Olgun Sünear, Hilal Uysun, Alper Düzen, Şahin Ergüney, Evren Erler, Meltem Pamirtan, Filiz Ahmet, Müge Duygun, Faruk Aran, Doruk Şengezer, Aysel Yıldırım, Cihangir Köse ve Onur Yenidünya gibi isimlerin yer aldığı Destan karakterleri merak uyandırdı.

Alican Yücesoy Yargı dizisinde Alican Yücesoy Yargı dizisinde

Destan dizisinin geçtiği dönemle ilgili senaryo ekibine Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Doç. Dr. Mehmet Fatih Doğrucan ve Prof. Dr. Erkan Göksu danışmanlık yapmışlar.

Son dönemin en yüksek bütçeli projelerinden biri olan Destan dizisi için Bozdağ Film Platosunda 20 bin metrekare alanda döneme ait mimariye uygun şekilde bir yaşam alanı oluşturulmuş. 287 kişilik sanat ekibinin yer aldığı dekor inşası altı ay sürmüş.

alpaguhan1

Destan dizisi Alpagu Han karakteri dikkatleri üzerine çekiyor. Destan Alpagu Han kimdir? Destan Alpagu Han’ı hangi oyuncu canlandırmaktadır? Destan Alpagu Han gerçek adı ne?

Destan Alpagu Han’ı usta isim Selim Bayraktar canlandırmaktadır. Selim Bayraktar kimdir? Selim Bayraktar nereli? Selim Bayraktar kaç yaşında? Selim Bayraktar hangi dizilerde rol aldı?

alpaguhan2

SELİM BAYRAKTAR KİMDİR?

1975 Irak, Kerkük doğumlu oyuncu Türk baba ile Kerküklü annenin oğlu olarak dünyaya gelmiş.  2000 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden mezun olup bir süre Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda ve Antalya Devlet Tiyatrosu'nda çalışmıştır.

Muhteşem Yüzyıl'da canlandırdığı Sümbül Ağa ile asıl şöhreti yakalayan isim geçtiğimiz yıl eşinden boşanmış ve magazinde en son birliktelik olarak Emel Karaköse ile anılmıştı.

ROL ALDIĞI FİLMLER

    Soygun Oyunu: Büyük Vurgun

    Arada

    Sevgili Komşum

    Cingöz Recai: Bir Efsanenin Dönüşü

    İstanbul Kırmızısı

    Vezir Parmağı

    Aşk Sana Benzer

    Kırmızı

    Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda

    Büyük Oyun

 ROL ALDIĞI DİZİLER

    Vahşi Şeyler

    Zümrüdüanka

    Rise of Empires: Ottoman

    Aşk Ağlatır

    Ağlama Anne

    Ufak Tefek Cinayetler

    Görünen Adam

    Çoban Yıldızı 

    Gecenin Kraliçesi

    Muhteşem Yüzyıl

    Bir Bulut Olsam

    Köprü

DESTAN ALPAGU HAN KİMDİR?

Gök Hanlığı'nın Ulu Kağanı, Batuga'nın babasıdır. Alpagu Han, gözüpek, cesur, acımasız bir kudret sahibi olarak tanımlanıyor.