ATV ekranlarının en çok merak edilen yeni dizisi Destan Akkız kimdir? Destan Akkız’ı hangi oyuncu oynuyor? Ebru Şahin kimdir? Ebru Şahin kaç yaşında? Ebru Şahin biyografisi? Ebru Şahin oynadığı diziler? Ebru Şahin sevgilisi kim? Ebru Şahin ne mezunu?

ATV’nin yeni gözde dizisi “Destan” tanıtım fragmanı ile izleyicide büyük merek uyandırmıştı.  Nehir Erdem ve Ayşe Ferda Eryılmaz’ın senaryosunu kaleme aldığı dizi daha Türkiye’de yayına başlamadan dünya çapında 15 ülkeden teklif almış hatta satışları başlamıştı.

821x465-destan-yakinda-atvde-1634154530070

Son dönemin en yüksek bütçeli projelerinden biri olan Destan için Bozdağ Film Platosunda 20 bin metrekare alanda döneme ait mimariye uygun şekilde bir yaşam alanı oluşturulmuş ve 287 kişilik sanat ekibinin yer aldığı dekor inşası altı ay sürmüş.

Oyuncu kadrosunda Selim Bayraktar, Burak Tozkoparan, Ebru Şahin, Edip Tepeli, Deniz Barut, Teoman Kumbaracıbaşı, İpek Karapınar, Osman Albayrak, Buse Meral, Burak Berkay Akgül, Ecem Sena Bayır, Esra Kılıç, Bilgi Aydoğmuş, Ahmet Olgun Sünear, Hilal Uysun, Alper Düzen, Şahin Ergüney, Evren Erler, Meltem Pamirtan, Filiz Ahmet, Müge Duygun, Faruk Aran, Doruk Şengezer, Aysel Yıldırım, Cihangir Köse ve Onur Yenidünya gibi isimlerin yer aldığı dizide vaat edildiği gibi görsel bir şölen ve oyunculuk performansının yüksek olması durumunda Salı günleri reytingleri zorlaması muhtemel.

13501210-728xauto

8.Yüzyıl Orta Asya’sında geçen hikâyenin gerçek olup olmadığı merak ediliyor. Dizide yer alan her bir karakter ayrı ayrı araştırma konusu olmuş durumda.

Destan dizisinde anlatılan hikâyenin de Akkız’ın da gerçekte var olup olmadığı aslında bilinmiyor. Dilden dile yayılan Dede Korkut Hikayelerinden uyarlama olduğu düşünülen Destan dizisinin kahramanı “Akkız” zaten Türk Mitolojisinin kadın kahramanlarından almaktadır adını. Türk Mitolojisinde kadın tanrı ve yarı tanrı olarak geçen “Gün Ana”, “Kubey Hatun”, “Od Ana” gibi kahramanlardan biridir.

Destan dizisi Akkız karakteri dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Destan Akkız kimdir? Destan Akkız’ı hangi oyuncu canlandırmaktadır? Destan Akkız gerçek adı ne?

akkız5

Destan Akkız’ı Ebru Şahin canlandırmaktadır. Ebru Şahin kimdir? Gizem Karaca nereli? Ebru Şahin kaç yaşında? Ebru Şahin hangi dizilerde rol aldı?

EBRU ŞAHİN KİMDİR?

1994 İstanbul doğumlu Ebru Şahin, İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinden mezun olduktan sonra aldığı oyunculuk eğitimlerinin ardından Yasak Elma, Savaşçı, İstanbullu Gelin gibi dizilerde rol almış ama oyunculuktaki asıl şöhreti Hercai dizisi ile yakalamıştır.

Güzel oyuncunun magazin gündeminde de takip edilen milli basketbolcu Cedi Osman ile uzun süredir bir birlikteliği var.

akkız4

Ömer dizisinde sürpriz transfer! Ömer dizisinde sürpriz transfer!

DESTAN AKKIZ KİMDİR?

Gök Hanlığından, Gök Kağanı Korkut Han’ın küçük yaşlarda yetim ve öksüz bıraktığı, dağlarda intikam hırsı ile büyüyen ve Dağ kızı olarak bilinen çok cesur ve savaşçı bir kadın Akkız.

Destan dizisinde anlatılan hikâyenin de Akkız’ın da gerçekte var olup olmadığı aslında bilinmiyor. Dilden dile yayılan Dede Korkut Hikayelerinden uyarla olduğu düşünülen Destan dizisinin kahramanı “Akkız” zaten Türk Mitolojisinin kadın kahramanlarından almaktadır adını. Türk Mitolojisinde kadın tanrı ve yarı tanrı olarak geçen “Gün Ana”, “Kubey Hatun”, “Od Ana” gibi kahramanlardan biridir.