Billy Porter Vogue dergisine kapak olan Harry Styles için "Tek yaptığı beyaz ve hetero olması yeterli" diyerek ırkçılık ve cinsiyetçilik uygulandığını söyledi.

Kırmızı halılarda giydiği kadın giysileri ile kıstasları kıran Billy Porter dünyaca ünlü Vogue dergisine bu konuda Harry Styles'ı kapak yapmasını eleştirdi.

Bill Porter: "Ben bütün camiayı değiştirdim. Bu ego değil, sadece gerçekler. İlk ben yapmıştım ve şimdi herkes yapıyor. Bu modayı ben yarattım fakat Vogue, ilk erkek kapak olarak hetero ve beyaz olan Harry Styles’ı seçti." diye konuştu. 

Billy Porter, ünlü şarkıcı Harry Styles'ın 2020 Vogue kapağı olmasına dair içindekileri kustu. Harry Stles derginin ilk erkek kapak yıldızı oldu ve kapakta bir elbise içinde yer aldı. 

Billy Porter'da The Sunday Times ile yaptığı bir röportajda modadaki queer insanlara benzer fırsatlar verilmediğine dikkat çekti .

Billy Poter, "Bütün oyunu ben değiştirdim... Ve bu ego değil, bu sadece gerçek. Bunu ilk yapan bendim ve şimdi herkes yapıyor." dedi. Billy Porter, sözlerine şöyle devam etti;

"Moda endüstrisinin beni mecbur oldukları için kabul ettiğini hissediyorum. İkna olmadım ve işte nedeni bu. Konuşmayı ben yarattım ve yine de Vogue , heteroseksüel beyaz bir adam olan Harry Styles'ı ilk kez kapaklarına koydu ve bir elbise giydirdi." dedi.

Porter sözlerine şöyle devam etti;

Ömer dizisinde sürpriz transfer! Ömer dizisinde sürpriz transfer!

"Harry Styles'ı sürüklemiyorum ama bu yeni konuşmayı temsil etmek için deneyip kullanacağınız kişi o mu? Umurunda değil, sadece yapması gereken bu olduğu için yapıyor. Bu benim için ise bir siyaset. Bu benim hayatım. Oscar'larda bir elbise giyip vurulmamak için hayatım boyunca savaşmak zorunda kaldım. Ama onun tek yapması gereken beyaz ve düz olmak."