Son aylarda altına gelen zamlarla fiyatındaki rekor artış insanları alternatiflere yöneltti. Altın hayatımızdaki kullanım alanını Gümüş’e çoktan bırakmıştı zaten. Gümüş ise yatırımcının bile gözdesi.

Ülkemizin yaşadığı ekonomik kriz öyle bir noktaya geldi ki artık sadece harcamalarımızı kısmakla kalmıyoruz örf ve adetlerimiz bile değişmek zorunda kaldığını görüyoruz. Son yıllarda başlayan zam haberleri özellikle son aylarda trajikomik bir şekilde haber olmaktan çıktı biliyorsunuz. Kurlar karşısında paramızın değer kaybı öyle yüksek oldu ki, artı dünyanın en ucuz ülkelerinden birisi durumuna geldik. Tabi bu artık güncel hayatımızı etkilemenin dışında tüm değerlerimizi ve yaşantımızı dolayısı ile kültürümüzü de etkilemeye başladı.

Ömer dizisinde sürpriz transfer! Ömer dizisinde sürpriz transfer!

Altın fiyatlarında yaşanan yüksek artışlar nedeni ile insanlar zaten kullanım olarak gümüşe yönelmişlerdi ancak son yaşanan gelişmeler gümüşü kullanımın yanı sıra hem yatırım konusunda hem de düğün takısı konusunda gündeme getirdi.

UZMANLAR NE DİYOR?

Gold-Silver-Prices-163299883816x9-1

Piyasadan alınan haberlere göre düğün yapmak isteyen ya da yatırım yapmak isteyen vatandaşların da artık altın değil gümüş tercih ettiğini gösteriyor. Özellikle son zamanlarda piyasalar ciddi bir şekilde küçük yatırımcıyı zaten gümüşe yöneltmeye başlamıştı ve ayrıca uzmanların da yoğun bir şekilde önerisi gümüşten yanaydı anca piyasalara bakıldığında sadece kullanım ve yatırım olarak değil artık düğünler için bile gümüş kullanılmaya başlandı.

Bugüne kadar fark etmediğimiz gümüş fiyatındaki artışları da bu sayede öğrenmiş olduk zira gümüş altından çok daha fazla zam alıyor. Öyle ki gümüş, son 2 yılda yüzde 200 ila 250 civarında artış yaşamış. Bir ay öncesine kadar gümüşün yüzde 200 ila 250 civarında artışı varken altının ise yüzde 35'lerde.

Uzamanlar yatırım yapmayı düşünüyorsanız işlenmemiş, külçe denilen gümüş alıp yatırım yapabilirsiniz diyorlar. Ne diyelim esnafın dili ile “Gümüş altın çağını yaşıyor” demekten başka?