SpaceX ve Tesla’nın patronu ve Kraliyet Topluluğu Üyesi olan bir teknoloji devi Elon Musk, bir bilgisayar oyunu içerisinde olduğumuzu bu defa kanıtlar sunarak anlattı.

Teknoloji milyarderi Elon Musk, daha önceleri de aslında bir bilgisayar oyunu içerisinde olduğumuzu dile getirmişti. Fakat bu defa kanıtlarla geldi. Yaşamakta olduğumuz evrenin bir simülasyon olduğunu anlatan Elon Musk yine tüm dikkatleri üzerine çekti.

2019'da Forbes'un yayımladığı "Dünya'nın En Yenilikçi İnsanları" listesinde ise ilk sırada yer alan, Güney Afrika Cumhuriyeti doğumlu Kanada ve ABD vatandaşı olan Musk açıklamaları ile bu defa gerecekten korkuttu.

Perihan Ünlücan Arka Sokaklar'a veda etti! Perihan Ünlücan Arka Sokaklar'a veda etti!

ELON MUSK DAHA ÖNCE NE SÖYLEMİŞTİ?

1635235408810-z-1

Tüm insanlığın aslında bir bilgisayar oyunu içerisinde olduğunu belirten Elon Musk daha önce filozof Nick Bostrom'un 2003 tarihli bir makalesinde ortaya konan simülasyon hipotezine katıldığını belirtmişti.

Bostrom’a göre gelecekte bilgi işlem gücündeki ilerlemeler, sonraki nesillerin atalarının çok yüksek sayıda ve son derece ayrıntılı simülasyonlarını yürütmesine imkân tanıyacaktı. Bir gün bunun gerçekleşmesi durumunda, "o zaman bizimki gibi zihinlerin büyük çoğunluğunun orijinal ırka değil, orijinal bir ırkın gelişmiş torunları tarafından simüle edilen insanlara ait olabileceği" iddiasına katılan Musk da içinde yaşadığımız evrenin yüzde 99,99 ihtimalle bir bilgisayar simülasyonu olduğunu belirtmişti.

Bir simülasyonda yaşadığımız fikri aslında son yarım yüzyılda bilim kurgu filmleri ve edebiyattaki kurgularla sık sık gündeme gelmiş ve birçok insan tarafından da benimsenmişti. Daha önce de özellikle filmlerde geçen bir çok hayali kurgunun gerçeğe dönüştüğü işaret edilerek bu simülasyon fikrinin de sadece bilim-kurgu hikayelerinden ibaret olmadığı savunuluyordu.

ELON MUSK BİLGİSAYAR OYUNU İÇİNDE OLDUĞUMUZU NASIL KANITLADI?

simulasyon_ve_modelleme_h13065_fb187

Elon Musk bir bilgisayar oyunu içinde yaşadığımıza 1970'lerdeki Pong oyununu kanıt gösterdi. Musk'ın iddiasına göre gerçeklik aslında doğrudan kafatasımızın arkasına takılan bir kablo aracılığıyla deneyimlediğimiz bir simülasyon sadece.

Elon Musk'ın girişiminden biri de beyin ve bilgisayar arasında doğrudan bir bağlantı sağlayan yüksek bant genişliğine sahip bir beyin-makine ara yüzüyle bu teknolojinin ilkel bir hali.

Elon Musk’ın bu Neuralink girişimi ilk olarak nörolojik bozuklukları tedavi etmeyi amaçlıyor ancak sonraki sürümleri kullanıcılara doğrudan beyne müzik yayını yapmak, kaygı seviyelerini düzenlemek ve insanların gelişmiş yapay zeka biçimleriyle rekabet etmesine imkan sunabilecek zira önceki aylarda Musk, Neuralink’in bir maymunu sadece zihnini kullanarak Pong oynamak üzere eğittiğini açıklamıştı.

Ayrıca Independent Türkçe'de yer alan habere göre popüler bir mühendislik bilgileri hesabının Pong hakkında paylaştığı bir tweet'e yanıt veren Elon Musk, oyunun piyasaya sürülmesinden bu yana geçen yıllarda grafik ve oynanıştaki ilerlemenin, insanlığın gerçek dünyadan farksız dijital dünyalar yaratma yolunda olduğuna işaret ettiğini belirtti.