TRT 1’in yeni dizisi Alparslan Büyük Selçuklu Tuğrul Bozan kimdir? Alparslan Büyük Selçuklu Tuğrul’u hangi oyuncu oynuyor? Yurdaer Okur kimdir? Yurdaer Okur kaç yaşında? Yurdaer Okur biyografisi? Yurdaer Okur oynadığı diziler? Yurdaer Okur evli mi? Yurdaer Okur ne mezunu?

TRT 1’de bu akşam gösterime girecek olan ve tarihi dizi furyasının devamı olarak merakla beklenen dizi Alparslan Büyük Selçuklu bu akşam ilk bölümü ile ekranlara geliyor. Ekranların yeni tarihi dizisinin karakterleri ve oyuncuları da merak konusu oldu.

TRT 1’in tarihi diziler kervanına yeni eklenecek olan ve bu akşam başlayacak dizi Alparslan Büyük Selçuklu’nun yönetmenliğini Sedat İnci, senaristliğini ise Emre Konuk yapıyor. Selçuklu dönemi olaylarını ekrana taşıyacak yeni dizi Alparslan Büyük Selçuklu’nun oyuncu kadrosu ile de gündemde. Barış Arduç, Fahriye Evcen, Barış Bağcı, Mehmet Özgür, Yurdaer Okur, Erdinç Gülener, Gizem Karaca ve Sarp Levendoğlu heyecanla beklenen dizinin oyuncu kadrosundaki isimler.

Alparslan Büyük Selçuklu Tuğrul Bozan karakteri hikayesi ve karaktere can verecek oyuncusu ile hem konuşulmaya hem de araştırılmaya başlandı. Alparslan Büyük Selçuklu Tuğrul Bozan kimdir? Alparslan Büyük Selçuklu Tuğrul Bozan’ı hangi oyuncu canlandırmaktadır? Alparslan Büyük Selçuklu Tuğrul Bozan’ın gerçek adı ne? Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde Tuğrul Bozan’ı başarılı oyuncu Yurdaer Okur canlandırmaktadır. Yurdaer Okur kimdir? Yurdaer Okur nereli? Yurdaer Okur kaç yaşında? Yurdaer Okur hangi dizilerde rol aldı?

yurdaer okur

YURDAER OKUR KİMDİR?

Yalan dizisi başrolü Aslıhan Güner oldu! Yalan dizisi başrolü Aslıhan Güner oldu!

29 Ekim 1974 Rize doğumlu olan Yurdaer Okur ilk olarak Akdeniz Üniversitesi Turizm bölümüne başlayıp üç senenin ardından okuduğu bölümden vaz geçerek Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümüne giriş yaparak eğitimini burada tamamladı. Sonrasında ise Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda yüksek lisans yaptı.

Genco Erkal ile tanıştıktan sonra Dostlar Tiyatrosuna katılan oyuncu aynı zamanda İstanbul Devlet Tiyatrosunda da bir dönem görev aldı. Diyarbakır Devlet Tiyatrosuna kadrolu olarak atanan oyuncu hem Diyarbakır’da genç oyunculara dersler verdi hem de Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü bünyesinde bir çok oyunda rol alıp aynı zamanda yönetmenlik de yaptı.

Özel hayatını gündemde tutmayan Yurdaer Okur 2011 yılından beri kendisi gibi oyuncu olan Dilara Yalçın Okur ile evli ve bir çocuk sahibi.

Rol Aldığı Sinema Filmleri

2019  7. Koğuştaki Mucize

2017  Direniş Karatay

2016  Saruhan

2011  Türkan

2011  Labirent

2006  Kısık Ateşte 15 Dakika

2005  Gen

2002  Sır Çocukları

Rol Aldığı Diziler

2021  Uyanış: Büyük Selçuklu

2020 - 2021  Kefaret

2020  Kuruluş Osman

2019  Sevgili Geçmiş

2019  Nöbet

2018  Hakan: Muhafız

2015 - 2016  Yeter

2012 - 2015  Karadayı

2010  Kılıç Günü

2010 - 2012 Sakarya Fırat

2006  Köprü

2006  Kabuslar Evi

2005  Belalı Baldız

2005  Aşk Oyunu

2002  Aslı ile Kerem

2001  Çifte Bela

2001  Tatlı Hayat

2000  Üzgünüm Leyla

2000  Dadı

1999  Ferhunde Hanımlar

alparslan-buyuk-selcuklu-tugrul-bozan-kimdir-yurdaer-okur-rol-aldigi-yapimlar-ve-diziler_amp

ALPARSLAN BÜYÜK SELÇUKLU TUĞRUL BOZAN KİMDİR? GERÇEK TARİHTE TUĞRUL BOZAN VAR MI?

Gerçek tarihte Gazne Devleti sultanı olan Tuğrul Bozan’ın hikayesi biraz ihanetle dolu. Selçukluları durdurmak için Sultan Abdürreşit’in başkomutan tayin ettiği Tuğrul Bozan, Selçukluları mağlup ederek devletin konumunu sağlamlaştırıp Gazne tahtına göz dikti. Bunun üzerine Sultan Abdürreşit ve on bir şehzadeyi öldürerek tahta geçti. Sonunda ise Tuğrul Bozan hançerlenerek öldürülüp, başı kesilerek halk arasında dolaştırılan devrik bir lider olarak tarihe geçmiş oldu. TRT 1 ekranlarındaki Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde bu ihanetin ve vahşetin ne kadar ve nasıl hikayeleştirileceğini göreceğiz.