TRT 1’in yeni dizisi Alparslan Büyük Selçuklu Nizamülmülk kimdir? Alparslan Büyük Selçuklu Nizamülmülk’ü hangi oyuncu oynuyor? Mehmet Özgür kimdir? Mehmet Özgür kaç yaşında? Mehmet Özgür biyografisi? Mehmet Özgür oynadığı diziler? Mehmet Özgür evli mi? Mehmet Özgür ne mezunu?

TRT 1’de bu akşam başlayacak olan ve tarihte çok konuşulan bir dönemi ekranlara taşıyacak tarihi yeni dizi Alparslan Büyük Selçuklu bu akşam ilk bölümü ile ekranlara geliyor. Dizinin konusunun da önüne geçen bir oyuncu kadrosu var.

Gerçek anlamda çok başarılı isimlere yer veren dizi karakterleri ve oyuncuları ile merak konusu oldu. Tarihi dizi furyasında öne çıkan ve bir yenisini daha ekranlara taşımaya hazırlanan TRT 1 kanalında bu akşam kadrosu ile çok konuşulan Alparslan Büyük Selçuklu dizisi start alıyor olacak. 

Yönetmenliğin koltuğunda Sedat İnci varken senaristliği ise Emre Konuk üstlenmiş durumda. Alparslan Büyük Selçuklu Dizisinde tarihi bir dönem olan Selçuklu İmparatorluk döneminin yer alacağını biliyoruz. Fakat başarılı ve oldukça tanıdık isimlere yer veren dizide  oyuncuların kimlikleri ve canlandırılacak karakterlerin gerçek tarihteki hikayeleri çok fazla konuşulur oldu.

Alparslan Büyük Selçuklu’nun çok konuşulan oyuncu kadrosunda ise Barış Arduç, Fahriye Evcen, Barış Bağcı, Mehmet Özgür, Yurdaer Okur, Erdinç Gülener, Gizem Karaca ve Sarp Levendoğlu yer alıyor. Alparslan Büyük Selçuklu Nizamilmülk karakteri tarihteki rolü ile de merak edilenler arasında.

Alparslan Büyük Selçuklu Nizamülmülk kimdir? Alparslan Büyük Selçuklu Nizamülmülk’ü hangi oyuncu canlandırmaktadır? Alparslan Büyük Selçuklu Nizamülmülk gerçek adı ne? Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde Nizamülmülk’ü tanıdık sima Mehmet Özgür canlandırıyor. Mehmet Özgür kimdir? Mehmet Özgür nereli? Mehmet Özgür kaç yaşında? Mehmet Özgür hangi dizilerde rol aldı?

mehmet özgür

Ölene Kadar dizisinde İbrahim Çelikkol'un partneri Melis Sezen oldu! Ölene Kadar dizisinde İbrahim Çelikkol'un partneri Melis Sezen oldu!

MEHMET ÖZGÜR KİMDİR?

30 Ağustos 1970, Antalya doğumlu oyuncu tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu olup doğduğu yer olan şehirde Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmenliği de yapmıştır. İstanbul Üniversitesi Tiyatro bölümü mezunu Mehmet Özgür, tiyatro çalışmaları sırasında ilk olarak Televizyon için kamera karşısına 2004 yılında geçmiştir. Ekran yüzü olarak tanınması ve büyük bir ün kazanması ise 2012 yılında Show Tv’de yayınlanan Suskunlar dizisi ile olmuştur. Mehmet Özgür evli ve bir çocuk sahibidir.

YER ALDIĞI YAPIMLAR

Hay Sultan -2021 Uyanış: Büyük Selçuklu - 2020 Ya İstiklal Ya Ölüm - 2020 Cinayet Süsü‎ -2019 Vuslat - 2019-2020 Ölümlü Dünya - 2018 Söz - 2017-2018, Masum - 2017 İçimdeki Fırtına -2017 Hanım Köylü - 2016 Ertuğrul 1890 - 2015 Abluka - 2015 En Güzeli - 2015 Filinta - 2015, Ekisporter - 2015 Tut Sözünü - 2015 Olur Olur - 2014 Çalıkuşu - 2013 Muhteşem Yüzyıl - 2013 Bana Bir Soygun Yaz - 2012 Suskunlar - 2012 Tepenin Ardı - 2012 Mevsim Çiçek  - 2012 Hop Dedik: Deli Dumrul -2011 Kollama - 2008-2011 IV. Osman - 2009 Kendi Okulumuza Doğru - 2008 Sözün Bittiği Yer - 2007 Kelebek - 2007 Memleket Hikayeleri - 2006 Haylaz Babam - 2005 Çözde Al Mustafa Ali – 2005

Nizamülmülk

ALPARSLAN BÜYÜK SELÇUKLU NİZAMÜLMÜLK KİMDİR? TARİHTEKİ ROLÜ NEDİR? NASIL ÖLMÜŞTÜR?

Tarihte gerçek adı ile Ebu Ali Kıvamuddin Hasan Bin Ali Bin İshak olup tarih sayfalarına ise “devletin düzeni” anlamına gelen Nizamülmülk adı ile geçmiştir. Selçuklu İmparatorluğunun baş veziri olan Nizamülmülk aynı zamanda Siyasetname adlı eserin de yazarı olan siyaset bilimcidir.

Devlet işlerine ilk olarak Gazne Devleti’nin Horosan Valisinin yanında çalışması ile başlayıp, bizzar Horosan Valisi olduktan sonra Büyük Selçuklu Devleti’ne vezir olarak atanmıştır. Alparslan ve Melikşah gibi iki önemli dönemde de vezirlik görevinde bulunan Nizamülmülk devlet yönetiminde bir hayli etkili olması ile biliniyor.

Ölümü ise, Melikşah’ın hazinedarının Sultan’ın gözünde Nizamülmülk’ü düşürmesinin ardından, Melikşah güçlü olan nüfusundan ve kendisine duyulan sevgiden korktuğu için gözünden düşen Nizamülmülk’ü görevden alamadığı için, Nizamülmülk’ün yemeği sırasında bilinmeyen bir kişiye zehirli bir bıçakla öldürttü iddiası ile tarihe geçmiştir.