Billur Kalkavan’dan iyi haberler gelmeye başladı.

Hamdi Alkan'ın paylaşımından sonra ortaya çıkan Billur Kalkavan son görüntüsü ile sevenlerini üzmüştü. Ünlü oyuncunun 3. kemoterapi tedavisinden sonra evine döndü. İşte sağlık durumuyla ilgili ayrıntılar.
59 yaşında olan Billur Kalkavan yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle bir süredir tedavi görmekteydi; Hamdi Alkan'ın sosyal medya üzerinden Billur Kalkavan’a acil şifalar dilediği, güzel yüreğinin ve enerjisinin hastalığını yeneceğini duyurmuştu. Daima yanındayım sözleri ile paylaşım yapmış bu paylaşımdan hemen sonra Billur Kalkavan’ın maalesef akciğer kanseri olduğunu bütün sevenleri duymuştu.

Billur Kalkavan Hastaneye Yattı!

628f5a894e3fe021480a802c

Müge Anlı görümcesi ile verdiği pozla dikkat çekti! Müge Anlı görümcesi ile verdiği pozla dikkat çekti!

Billur Kalkavan doktorunun da tavsiyesi üzerine kilo alması gerektiği için hastaneye yattı. 3. kemoterapi tedavisinin ardından 59 yaşındaki Billur Kalkavan, taburcu oldu, ve bu sevincini sosyal medya aracılığıyla duyurdu. Sosyal medyada sağlık durumu ile ilgili açıklama da bulunan ünlü oyuncunun en büyük dayanağım, hayat arkadaşım, aşkım “Buğra Bahadırlı’nın desteğiyle 3. kemoterapi tedavisinden sonra eve dönmenin sevincini yaşıyorum. Tüm hastane hemşirelerine hastanenin tüm personellerine teker teker ve tekrar tekrar teşekkür ediyorum.
21 Haziranda yeniden görüşmek üzere... “Çok özleyeceğim sizleri ama evimi de çok özledim” dedi. “Hayatımızda başımıza gelebilecek her şeyi kabullenmek gerektiğini” açıklayan, Billur Kalkavan daha çok uzun bir ömrüm var yapacaklarım da olacak... Kendi doğrularımı ve hatalarımı da gördüm. Yeni versiyonumla döneceğim… Zaten hastalığımın da bitmek üzere olduğunu düşünüyorum açıklamasında bulunmuştu.

Billur Kalkavan Kimdir?

Billur Kalkavan’ın hayatı hastalığından sonra sevenleri tarafından merak edildi. Ünlü yapımcı ve Oyuncu Hamdi Alkan tarafından paylaşılan ve sonrasında gündeme gelen, Ihlamurlar Altında ve Eyvah babam yapımları ile tanınan ünlü oyuncunun yaklaşık 1,5 aydır tedavi gördüğü konuşuldu. Sosyal medyada dolaşan haberin ardından Kalkavan kimdir? Hastalığı nedir? Ne kanseridir? Kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak edildi. İşte Kalkavan’ın hayatı ve hastalığı ile ilgili merak edilen her şey. 02.11.1962 doğumlu olan Billur Kalkavan İstanbul'da hayata gözlerini açmıştır.
Zülüflü İsmail Paşa'nın torunu olan Kalkavan 1969 senesinde Ayrı Dünyalar filmi ile merhum Erol Taş ile canlandırdığı kötü adam tarafından fidye için kaçırılan küçük çocuğu canlandırmıştı. Lise hayatına Kadıköy Anadolu Lisesi'nde başlamış ilk senesinden sonra sınıfta kalınca da Lise eğitimini ABD'de tamamlamış ve Kaliforniya Üniversitesi tarafından psikoloji dersleri almıştı. 1980 yıllarından itibaren tiyatro ile ilgilenip bütün dikkatini tiyatroya verdi. 2011 senesinde ise Turkcell reklamlarında rol alan ünlü karakter aynı sene içerisinde htv kanalında da cinsellikle alakalı bir program sunmuştur.

billur-Tg0P_cover

Hamdi Alkan'ın sosyal medya üzerinden paylaştığı bir fotoğrafın ardından sessizliğini bozmuş oldu. 44 kiloya kadar düştüğünü salı gününden bu yana da hastanede gözetim altında olduğunu açıklayan; Kalkavan sosyal medya sayfasından yeni görüntüsünü yayınladı. Ve altına da bu notu düştü “hastanedeyim salı günü itibariyle. Hastanede kalmamın sebebi burada bana iyi bakılıyor evde biraz zorlanıyorum haliyle de biraz kilo almış oldum ve üçüncü kemoterapiden sonra sıkıntı Billur Kalkavan hayatımda hiç tembellik yapmamıştım.

Hayatım boyunca bu kadar tembellik yaptığımı hatırlamıyorum iyi geldi vallahi. Geçtiğimiz her gün daha iyiye gidiyorum neşem yerinde ilginize ve alakanıza tekrar tekrar teşekkür ediyorum iyileşmem de en büyük etkenlerden oldunuz. Çünkü herkesi çok seviyorum hiçbir şeye de kızmıyorum. Akışta ve kabul deyim böylesi çok daha kolaymış. Kalkavan hastalığında gördüğü korna virüs tedavisin de hastalığının teşhisi konulduğunu açıklamıştı: “Ocak ayında covid oldum, ayakta atlattığım için fark etmedim ama sonrası nefesimde büyük bir sıkıntı oldu...

Nefes alırken içim daralıyordu. Oysaki Ben sigara bile içmem nezle bile olduğumu bilmem COVİT hasar bırakır diyorlardı. Ben de öyle sanmıştım doktora gittim, bir film çekildi süreç öyle başlamıştı. Ameliyat yerine kemoterapiyi uygun görmüşlerdi şimdi ise 3 kemoterapiyi alacağım. Şimdilik tedavi sürecim çok iyiye gidiyor. Bir şekilde coronaya müteşekkirim hastalanmasaydım belki de kanseri fark etmeyecektim fark ettiğimde de çok geç kalmış olacaktım.