Gülşen Yüksel ve Müge Dağıstanlı uzun zamandır magazin gazeteciliği yapan ve farklı kanallarda İkinci Sayfa adlı televizyon programını devam ettiren iki isim.

İkilinin bazen dikkat çektiği açıklamalar çeşitli sorunlara yol açıyor. Bazen de yaptıkları haberlerle ilgili sorunlar çıkıyor. En son yaptıkları bir haber de Ece Erken'in bir silahlı çatışmada kaybettiği eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile ilgiliydi. Mahmutyazıcıoğlu ölmeden önce Ece Erken'in onun arabasına saldırdığı bazı görüntüler ortaya çıktı. Bunlar da Dağıstanlı ve Yüksel tarafından programda yayınlandı.

Salkım'ın Paylaşımları

Bu haberin yayınlanmasına en çok kızan isimlerden birisi de Yeşim Salkım oldu. Her iki programcı ve magazinci için Salkım "yandaş" ve "müdire hanım kılıklılar" gibi ifadeleri kullandı. Hatta Salkım'ın "hayatımda sizin kadar satılık insan tanımadım" şeklindeki ifadeleri kullandığı da biliniyor. Bunların hakaret olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünen Yüksel ve Dağıstanlı da kendisi hakkında suç duyurusunda bulunup dava açtı. Bu dava ancak şimdi sonuçlandı. 

Kararın alındığı ve davanın son duruşması olan bu duruşmaya Yeşim Salkım bizzat kendisi, Dağıstanlı ve Yüksel'in ise avukatları katıldı. Salkım'a ifadeleri hakkında soru soruldu. O da genel olarak bütün magazin dünyası için böyle düşündüğünü ve aslında doğrudan şahıslara yönelik değil de genel bir ifade kullandığını belirtti. Bütün magazin dünyası için böyle düşündüğünü söyleyen Salkım'ın cezası davanın sonunda belli oldu.

Zamanın Kapıları dizisine 4 bomba isim birden! Zamanın Kapıları dizisine 4 bomba isim birden!

Dağıstanlı ve Yüksel'in avukatları Salkım'ın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını ve doğrudan müvekkillerine yönelik bir saldırı ve hakaret olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Salkım'ın son yaptığı açıklamaların ve savunmasının ceza almamak için söylenmiş ve gerçeği yansıtmayan sözler olduğunun altını çizen avukatın açıklamalarından sonra dava sonuçlandı.

Dava İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda görüldü. Son duruşmanın gerçekleştiği bu mahkemede Yeşim Salkım için para cezası istendi. Sonuçta aldığı para cezası da 5.450 lira olarak belirlendi. Salkım bu cezayı ödemezse başka hukuki sonuçlar ortaya çıkabilir. Ancak kendisinin davanın bozulması için herhangi bir itirazda bulunup bulunmayacağı da merak ediliyor.

Yüksel ve Dağıstanlı' nın Açıklamaları

Bahsi geçen ve davaya neden olan olay Erken ve Mahmutyazıcıoğlu evlenmeden önce gerçekleşmiş. Ayrıca Yüksel ve Dağıstanlı' nın söylediğine göre Salkım'ı asıl rahatsız eden olay bazı kadınların evli erkeklerle beraber olduğunu söylemeleriymiş. Ama bu haberi verirken ya da böyle bir şey söylerken kendilerinin hiç bir isim vermediğini vurgulayan Yüksel ve Dağıstanlı bu söylediklerinin Salkım'ı çok rahatsız ettiğini belirtiyorlar. Ardından sosyal medya hesabından "hepiniz satılıksınız" ve "yandaş" gibi hakaretler yağdırdığını belirtmişlerdi. Bu açıklamaların ardından iki magazinci Salkım hakkında suç duyurusunda bulundu ve mahkemeye başvurdu.

İkinci Sayfa Sunucularının Söylemleri

Evli erkeklerle beraber olma konusu Dağıstanlı ve Yüksel'in sürekli dile getirdiği bir soru. Hatta daha önce bazı kadınlar tarafından bu konu ile ilgili "kocama dokunma" gibi etiketler açılmıştı. Dağıstanlı ve Yüksel de bu etiketi açanlar nerede diye sorarak Erken'in henüz sevgiliyken Mahmutyazcıoğlu'nun arabasına saldırması haberini yayınlamışlardı. Aslında iki sunucu evli erkeklerle birlikte olma konusunda daha önce de gönderme yapmışlardı. 

Bu göndermelerin doğrudan bazı isimleri hedef aldığı da oluyordu. Bazen de göndermeler genel anlamda yapılıyordu. Bu durumdan rahatsız olan Salkım sinirle bazı paylaşımlar yaptı. Ama mahkemede bütün magazin dünyası bu tür haberler yaptığı için genel anlamda bu ifadeleri kullandım dedi. Ama mahkeme sanatçının ceza alması gerektiğine karar verdi ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması durumunun da kendisi için uygun olmadığına da hükmedildi.