Ekrana geldiği ilk günden beri Masterchef çok beğenilen bir yarışma oldu. Jüri üyelerinden farklı yarışmacılarına ve birbirinden güzel sunum tabaklarına kadar bu yarışma izlenme oranı açısından çok başarılı oldu.

Zaman zaman izlenme oranlarında bazı düşüşler yaşasa da halen çok başarılı bir grafik seyreden yarışmanın bu sezonki yayın tarihi de beli oldu. Her zamanki renkli jüri üyeleri ve birbirinden farklı özelliklere sahip yarışmacıları ile 2022 sezonunda da Masterchef ekrana gelmeye hazırlanıyor. Seyircileri de yeni yayın tarihini merakla bekliyor. 

Survivor Final Yapıyor

TV 8 ekranları dönüşümlü olarak Survivor ve Masterchef yarışmalarını sunmaya devam ediyor. İzlenme oranları hakkında çıkan söylentilerden sonra Masterchef'in yeniden başlayıp başlamayacağı merak konusu haline gelmişti. Ama beklenen açıklama geldi. Survivor finalinin hemen ardından Masterchef'in yeniden ekranlara gelmesi bekleniyor. 
Heyecanla beklenen Survivor finalinin ardından 1 Temmuz 2022 tarihinde Masterchef yeni sezonu başlayacak. Yeni sezonu heyecanla bekleyen izleyiciler de bu sezon hangi yarışmacıların ekrana geleceğini ve hangi yemeklerin yapılacağını merakla beklemeye başladı.

Masterchef Neden Heyecanla Bekleniyor?

620_340_masterchef-turkiye-1-temmuz-da-basliyor-iste-3-tanitim-750x409.4202898550725_62b4bfb272d1e

Masterchef başladığı günden beri bir kaç kez jüri üyelerinde değişiklik yapıldı. Jüri üyelerinin özel yaşamındaki çalkantılar da bazen bu değişikliklere neden oldu. Ama Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zana ve Soner Sivrioğlu üçlüsü en uzun süre jüride kalan isimler oldu. Yeni sezonda da bu üç isim aynı kalmak üzere program yeniden başlamaya hazırlanıyor. Yeni sezonda merak edilen en önemli konu ise yarışmacılar. Masterchef'in heyecanla beklenmesinin asıl nedenlerinden birisi de birbirinden renkli yarışmacıların ekrana geliyor olması. Bazıları deneyimli, bazıları ise ev hanımlığı ya da oldukça farklı mesleklerden gelen yarışmacıları yarışmanın her sezon heyecanla takip edilmesini sağlıyor. Çünkü yarışmacıların kendini ne kadar geliştirdiği ve program süresince ne kadar değiştiklerini izlemek de izleyicilerin çok hoşuna gidiyor.   

FOX TV gözünün yaşına bakmadı! Reytingleri düşen dizi final yapıyor… FOX TV gözünün yaşına bakmadı! Reytingleri düşen dizi final yapıyor…

Merakla Beklenen Jüri Üyeleri

Aslında programın kült jüri üyelerinde çok uzun bir süredir herhangi bir değişiklik yapılmadı. Ancak jüri üyelerine dair magazinde çıkan söylentilerin de programın izlenme katsayılarını arttırdığı bir gerçek. Programın jüri üyeleri arasında gerek kıyafetleri ve dövmeleri gerekse de mutlu evliliği ile tanınan İtalyan şef Danilo Zana en son boşanma olayıyla gündeme gelmişti. Hatta boşandıktan sonra bile eşiyle yakın durması ve görüşmeleri de olay olmuştu. Soner Svirioğlu ise ondan önce boşanan jüri üyesiydi. Mehmet Yalçınkaya ise özel hayatı ile gündeme en az gelen şef. Onun da daha çok kızıyla olan paylaşımlarını sosyal medyada görünüyor. Üç jüri üyesi de yeni sezonda programda kalmak üzere yeniden anlaşma yapmış oldu.

Hangi Yarışmacılar Ekrana Gelecek?

Jüri üyeleri netleştikten sonra merak edilen konu ise hangi yarışmacıları ekranda göreceğimiz konusu. Ancak bu konu program başladığında açıklanıyor. Program öncelikle eleme aşamaları le başlıyor. Başvuranların nasıl değerlendirildiğini kısaca izledikten sonra en son finale kalan yarışmacılar belli oluyor. Daha sonra da finaldeki yarışmacılarla birlikte zorlu bir Masterchef sezonu daha izlemeye başlıyoruz. Bu süreçte yeni yemekler tanıtılıyor ve bazen yarışmacılardan hiç duymadığımız yemekler yapmaları isteniyor. Şefler tarafından yeni tarifler sunuluyor. 
Seyirciler yeni tarifleri de izlemeyi sevdiği için programın izlenme oranı pek düşmüyor. Bu sezon hangi yemekler tanıtılacak, hangi yarışmacılar yer alacak diye izleyiciler merak etmeye başladı bile. Bakalım yeni Masterchef sezonu nasıl başlayacak? Bu sezon en çok hangi yarışmacılar dikkat çekecek ve finalde şampiyon kim olacak?