Dizi izlemeyi sevenler ve alternatif arayanlar için dijital platformlar büyük bir fırsat sundu.

Bu fırsat aynı zamanda dizi oyuncuları, yapımcı ve senaristler gibi teknik çalışanlar için de geçerli. Walt Disney de kendi dijital platformunu hazırladı ve Türkiye'de Disney Plus yayına girdi. 

Disney, platformu sadece satıcı değil, aynı zamanda dijital içerik üreten bir platform olarak tanıttı. Şimdi herkes Disney Plus'ta yayınlanacak olan Türk dizileri ve yapımları merak etmeye başladı. Disney Plus'ın ayrıntılı olarak her çekim aşamasını takip ettiği ve kriterlerine uygun olup olmadığını kontrol ettiği bu yapımlar ekrana gelmeye başladıkça rekabet ortamına yeni bir platform daha eklenmiş oldu.

Yayına Başladı! 

The Walt Disney elinin altında pek çok kaynağı bulunduruyor. Pixar, Star Wars, Disney ve National Geographic gibi kanallardan faydalanan Disney Plus oldukça geniş bir izleyici kitlesini hedefliyor. Hem yerli hem de yabancı yayınların yapılacağı bu platformda farklı ve eğlenceli hikayeler ve programlar izleme şansı bulunacak. Yıllık olarak 349,90 lira aylık olarak ise 34,90 lira ödenerek izlenebilecek olan Disney Plus artık Türkiye'de yayında ve izleyenlerin beğenisine sunuldu.

Disney Plus Neler İçeriyor?

Disney Plus'ta şu an 1000'den fazla film bulunuyor ve bunlardan 170 tanesi orijinal. Platformun 400'den fazla dizisinde 16.000'den fazla da bölüm bulunuyor. Disney Plus yerli dizi ve yapımlar açısından da güçlü ve kaliteli içeriklerle ekranda olacak. Hal böyle olunca da yayına girmesi büyük bir sevinç uyandırdı.   

Yabancı Yapımlar 

Disney orijinal içeriklerinden birisi olan The Book of Boba Fett, The Mandalorian ve Obi Wan Kenobi gizi yapımları izleyebilecekler. Bunların üçü de Disney'in dünya çapında beğenilen ve dikkat çeken kendi yapımları arasında yer alıyor. Klasik film sevenler ve Skywalker hayranları da Star Wars'un bütün serilerini bu platformda izleyebiliyor. 

Shang Chi ve On Halka Efsanesi de dünyaca tanınan ve Oscar adayı yapımlardan birisi. Aynı zamanda Disney Plus içeriğinde bulabileceğiniz diğer beklenen filmler ise şu şekilde sıralanabilir. Avengers: Endgame, Eternals, Captain Marvel ve Black Widow da dahil olmak üzere Marvel hayranları da Disney Plus'ta bunların hespine ulaşabiliyor. Marvel hayranları Loki, Ms. Marvel, Hawkeye ve WandaVision gbi serileri de buradan takip edebilir ve hepsine ulaşabilir. Samuel Jackson'lı Secret İnvasion ve She-Hulk da izleyebileceğiniz yapımlar arasında yer alıyor. 

Animasyonlar

Disney Plus'ta yer alacak yapım sayısı oldukça fazla. Oyuncak Hikayesi serisinin tamamı burda ulaşabileceğiniz bir diğer seri. Dünyaca ünlü ve çok beğenilen Kırmızı da Disney Plus'ta. İki tane Oscar ödülü alan Soul, yine Oscar adaylarından Luka ve bundan sonraki bütün Pixar ve Disney içerikleri de yeni platformla birlikte elinizin altında olacak. Walt Disney stüdyolarına ait olan her yapımın yanısıra Karlar Ülkesi serisi, Enkanto: Sihirli Dünya gibi yapımlar da Disney Plus'ta. 

Dünyaca Ünlü Yapımlar 

Netflix Boğa Boğa filminden yeni fragman ve afiş yayınlandı Netflix Boğa Boğa filminden yeni fragman ve afiş yayınlandı

Jungle Cruise, Cruella, Mucize: Uğur Böceği ile Kara Kedi, Zatonya ve Fineas Förb gibi yapımlarla birlikte Disney'in bütün canlı animasyon yapımları ve bütün çizgi dizileri ile çocuklar için de çok fazla seçenek var. Ebeveynler de çocukları için çocuk profili oluşturup kendileri çözüm üretebilme şansına sahip olacak. 

Belgeseller

Free Solo, Büyük Kurtarış, Balinaların Gizemli Dünyası, Gordon Ramsay ile Rota Dışı, Explorer: The Last Tepui, Jeff Goldblum'ın Dünyası belgeselleri de belgesel izlemeyi sevenler için Disney Plus'ın içerdiği yapımlar. Grey's Anatomy, How I Met Your Mother, Desperate Housewifes ve Lost gibi unutulmaz dizilerin her sezonu dahil olmak üzere pek çok yeni dizie kanalla birlikte üyelere sunulacak.