Yeşilçam’ın usta oyuncularından ve eski Şişli Belediye Başkanı Fatma Girik, geçtiğimiz ay İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede 79 yaşında hayatını kaybetti. Hastaneden yapılan açıklamaya göre “Covid 19 hastalığına bağlı olarak çoklu organ yetmezliği sonucu vefat etti” söylendi. Ancak Girik'in bakıcısının anlattıkları herkesi şok etti. Bunun üzerine Girik'in yeğeni Ahu Turan bakıcı hakkında suç duyurusunda bulundu. İşte son gelişmeler...

79 yaşındaki usta oyuncu 24 Ocak 2022 tarihinde İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Yeşilçam’ın unutulmaz usta ismi ve Şişli Belediye Başkanı Fatma Girik, hastaneden yapılan açıklamaya göre covid kaynaklı organ yetmezliğinden hayatını kaybettiği söylendi. Ancak Girik’in ailesi bakıcı hakkında söyledikleri ile herkesi şoke etti. Aile bakıcı hakkında suç duyurusunda bulundu… Son gelişmeler ne oldu. 

2_1280x720-90

Yeğeninden, Fatma Girik’in Bakıcısına Suç Duyurusu!

79 yaşındaki usta oyuncunun kardeşi Günay Girik, ablasının ölümünde ihmal olduğunu iddia etti. Günay Girik, usta sanatçının hem tedavi gördüğü hastaneye hem de mirasını bıraktığı yeğeni Ahu Turanlı’ ya dava açmıştı. Ayrıca Fatma Girik’ in bakıcısının iddiaları ise herkesi şaşırttı.

Fatma Gürik’in yanında çalışan Türkmenistan asıllı bakıcı göz yaşlarına boğularak “Ahu Hanım’a hasta olduğumu, test yaptırmak istediğimi söyledim. Acil bölümüne gittik, 'Test ücreti bin TL tutar' dediler. Ahu Hanım parayı çok buldu. 'Sen üşütmüşsün' dedi, test yaptırmadı. Devlet hastanesine gitmek istedim, beni Fatma Abla'nın odasına çıkardı ve çalışmaya devam ettim. Pazartesi günü Fatma Abla'nın doktoru geldi, 'Sen hasta mısın, sesin değişmiş' diye sordu. 'Herhalde grip oldum' dedim. 'Fatma Hanım’ın akrabalarına söyle, sana test yaptırsınlar ya da izin versinler' dedi. Tekrar Ahu Hanım'ı aradım, izin istedim. 'Testimi kendim yaptıracağım, bana izin verin' dedim." "Kesinlikle kabul etmedi, 'Sen gripsin' dedi. Cuma günü Fatma Abla'nın ateşi çıktı, fenalaşmaya başladı. Cumartesi izin günümde gidip test yaptırdım pozitif olduğumu öğrendim” dedi.

Bakıcı “Ben mi bulaştırdım bilmiyorum ama keşke bana test yaptırsalardı, belki Fatma Abla şu anda yaşıyor olurdu. Çok üzüldüm Fatma Abla'nın böyle ölmesine, annem gibiydi. Hastanede test yaptılar Fatma Abla koronavirüse yakalanmış, 'koronavirüsten öldü' dediler." "Fatma Girik'ın odasına yanına benim dışımda Ahu Hanım ve bir arkadaşı giriyordu. Ahu ‘Test sonucunu Fatma Girik'in kardeşine gönderme’ diye beni uyardı. Günay Bey kendisi sonradan öğrendi” açıklaması ile dikkat çekti. 

3_1280x720-86

Fatma Girik’in Ölümü ile İlgili Bir Suç Duyurusu Daha!

Yeşilçam’ın usta oyuncularından Fatma Girik, covid 19 kaynaklı organ yetmezliği sonucunda hayatını kaybetmesi ile sevenleri yasa boğuldu. Öte taraftan usta oyuncunun uzun yıllardır yanında çalıştığı Türkmenistanlı bakıcısının açıklamaları da herkesi şok etti. 

Usta oyuncu Fatma Girik’in yeğeni Ahu Turanlı, Girik’in bakıcılığını yapan Türkmenistan uyruklu Gozal Yazyyeva hakkında korona belirtileri olmasına rağmen Girik’in bakımına devam ettiği iddiasıyla avukatı Taşkın Kurt vasıtası ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Zamanın Kapıları dizisine 4 bomba isim birden! Zamanın Kapıları dizisine 4 bomba isim birden!

Suç duyurusundan sonra avukat Taşkın Kurt, "Malumunuz son dönemde Fatma Girik hakkında yapılan, özellikle ölümünden sonra yeğenine itham noktasında çok ciddi birtakım girişimler var. Bizler de bugün adli girişimleri yaptık. İddiaların odak noktasında malumunuz Fatma ablamızın son dönemde bakıcılığını yapan Gozel Yazyyeva isimli bir kadın. Bu şahıs özellikle bazı medya kuruluşlarına verdiği röportajlarda son derece ağlayarak, timsah gözyaşlarıyla birtakım ithamlarda bulunmuştur. Bu şahıs hakkında biz de suç duyurusunda bulunuyoruz. Çünkü malumunuz yaşanılan süreçte herkesin temel yükümlülüğü hasta olduğunu hissettiği anda öncelikle kendi testini yaptırmak, kendi tedbirlerini almaya çalışmaktır. Maalesef bu hanımefendi bu özeni göstermedi. Bununla yetinmeyip Fatma hanımın yoğun bakıma alınmasının ardından 21 Ocak'ta yaptırdığı testin pozitif çıkmasına rağmen bunu sadece o biliyormuş. Bizler çok yeni öğrendik. Testin pozitif çıkmasına rağmen 27 Ocak'ta Teşvikiye Camii'nde ve yanlış hatırlamıyorsam 28 Ocak'ta da Bodrum'da yapılan cenaze törenlerine katıldı. Taziye evinde bulundu" açıklamalarında bulundu.