Yavuz Bingöl, İBB'nin annesinin cenazesi için bir imkân sağlamadığını ve kendisini taziyede aramada bulunmadığı için sitem etti.

Halk ozanı Şahsenem Akkaş  nefes darlığı nedeniyle kalp yetmezliğinden öldü. Uzun zamandır Alzheimer hastası olan 79 yaşında Akkaş için Karacaahmet Sultan Dergâhında  tören yapıldı. Cenazeden Yavuz  Bingöl ve kardeşi Oğuz Bingöl taziyeyi kabul etti.

Çok Sayıda Tanınan Kişi Katıldı

Törende yakınlarının dışında Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Türk halk müziği sanatçısı Kubat, şarkıcı Mahsun Kırmızıgül, oyuncu Oktay Kaynarca ve sevenleri katıldı.

Akkaş töreni sonrası Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde kızı Efsun Bingöl'ün yanına defnetilmek üzere yola çıktı. Ayvalık Küçükköy Mezarlığı'na defnedilecektir.

Cenazede Esnasında Ağır Sitemler

Törende, halk ozanı Şahsenem Akkaş'ın oğlu Oğuz Bingöl, cenaze için başsağlığı dilemeyenlere şu yanıtı verdi: "Türkiye'nin ilk kadın ozanlarındandır.  Mücadeleci bir kadın, müzikle uğraşan, alevi olan ve düşmanlığa dair her şeyi görmüş bir kadının cenazesindesiniz. Annem , çocuklarıyla birlikte olmak için çok savaş veren bir kadındır. Sadece hayatını savaşmaya adamış olan kadının töreninde ideolojiyi bir yana bırakarak, insanlık ideolojisi göstermeyen ve buraya gelmeye tenezzül etmeyen kişilere `Yazıklar olsun` demekten başka bir sözüm yok."

"Balıkesir'den araç temin ediliyor"

DHA'nın haberine göre Yavuz Bingöl, annesinin cenaze arabasının Balıkesir Belediyesi'nden geldiğini vurgulayarak İBB'ye yanıt verdi. Annemizi kaybettik, o bizim en güçlü kahramanımızdı. 1970'lerde Türkiye'nin en kötü döneminde haksızlıklar karşısında göğüs geren güçlü ozanlarımızdandır. İnsan, ne olursa olsun yine de nezaket gösterir ve başsağlığında bulunmalıdır. Araç Balıkesir şehrinden geldi. Üzgünüz, insanlık adına arama bekledik. Sağ olsun  birçok insan bizi aradı. Herkese teşekkür ederim. Aramayanlara tekrar ediyorum, `Yazıklar olsun` demekten başka bir şey söylemek istemiyorum." diye ifade etti.

Yavuz Bingöl Kimdir?

Alican Yücesoy Yargı dizisinde Alican Yücesoy Yargı dizisinde

Yavuz Bingöl, 7 Ekim 1964'te İstanbul'da doğdu. Babası Kars/Sarıkamışlı edebiyat hocası Yılmaz Bingöl, annesi Kars/Sarıkamışlı halk ozanı ve müzisyen Şahsenem Bacı'dır. Babasının işi sebebiyle ilkokul Konya, İstanbul ve Ankara'da 5 farklı okulda tamamladı. Lise öğrencisiyken Ankara Devlet Konservatuarı sınavlarını başarıyla geçerek piyano bölümünü kazandı. 1979 senesinde eğitimine ara vererek İzmir'e yerleşti. Müzik öğretmeni İsmail  Ünlü ve annesinin çabalarıyla 1983 yılında müziğe tekrar başladı. Annesiyle düğünlerde çaldı ve albüm çıkardı. 

1984-1986 yılları içinde askerlik hizmetini tamamladıktan sonra İzmir'e dönerek aynı yıl evlendi. Bu evlilikten "Türkü Sinem" adında bir bebeği oldu. 1986'da müzisyen arkadaşı Nihat Aydın  ile birlikte protesto müziği yapmak için "Umuda Ezgi" grubunu kurdu. Yedi yıl grubun solistliğini yaparak ve yaklaşık 15 şarkı besteledi.

1995’te Sen Türkülerini Söyle adlı ilk solo albümünü bitirdi. Ardından, Baharım Sensin (1997), Gülen Az (1998), Sitemdir (1999), Üşüdüm Biraz (2000), Belki Yine Gelirsin (2002), Unutulur Her şey (2004), Biz (2005), Yare (2007), Kül (2010), Ateş (2012) gibi peş peşe albümler çıkardı.

Türkiye'de ve yurt dışında solo konserler vermiş şarkıcı, Civan Gasparyan gibi önde gelen sanatçılarla aynı sahneyi paylaştı. 1998 yılında Cumhuriyet filminde oynadı. Üç Maymun filmi de içinde olmasıyla beraber birçok filmde rol aldı. Üç Maymun filmindeki rolüyle 61. Cannes Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu dalında aday gösterildi. 72. koğuşta oynamanın yanı sıra yapımcı olarak da görev yaptı. Türk-Macaristan-Hollanda-İrlanda ortak yapımı İstanbul My Dream filmindeki rolüyle uluslararası yapım deneyimi kazandı. Öykü Gürman'la 4 Ağustos 2015'te evlenen Bingöl, 15 Nisan 2016'da boşandı.