Kanal D'nin reytinglerde zirve dizisi Yargı'ya Ilgaz'ın dedesi Merdan karakteri dahil oldu. Merdan gerçek adı ne? Cezmi Baskın kimdir? Cezmi Baskın nereli? Cezmi Baskın kaç yaşında? Cezmi Baskın hangi dizilerde oynadı?

Kanal D'nin ilgiyle takip edilen dizisi Yargı dün akşam yine heyecanlı bir bölümle ekranlara geldi. 

Başrollerinde Pınar Deniz ve Kaan Urgancıoğlu'nun yer aldığı Yargı dizisi tüm heyecanı ile devam ediyor. Geçtiğimiz hafta İnci'nin katilinin ortaya çıktığı bölümle gündem olan ve tepki gördüğü de olan Yargı dizisinde heyecan hala devam ediyor.

Meltem Cumbul ekranlara dönüyor! Mahsun Kırmızıgül'ün yeni dizisinde Meltem Cumbul ekranlara dönüyor! Mahsun Kırmızıgül'ün yeni dizisinde

Yargı dizisi katilin Engin olduğunun ortaya çıkmasının ardından hala aynı heyecanla devam ediyor. Dün akşam AB'de birinci olan TOTAL'de ise ikinci olan Yargı dizisine usta isim dahil oldu!

Yargı dizsine Ilgaz'ın dedesi Merdan karakteri ile usta oyuncu Cezmi Baskın dahil edildi. Peki Merdan'ın cinayetle alakası ne?

Yargı dizisinde Ilgaz Savcı'nın hapishanede görüştüğü dedesi Merdan kimdir? 

Merdan Dede'nin dizideki rolü ne olacak? Yargı Merdan gerçek adı ne? Cezmi Baskın kimdir? Cezmi Baskın nereli? Cezmi Baskın kaç yaşında? Cezmi Baskın hangi dizilerde oynadı?

CEZMİ BASKIN KİMDİR?

Cezmi Baskın 11 Mart 1949 doğumludur. Usta oyuncu Cezmi Baskın, tiyatroya Bakırköy Halkevi'nde amatör olarak başlamıştır. Daha sonra aynı tiyatroda stajyer oyuncu olarak başladı.

İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde okudu.

Cezmi Baskın, Ayla Algan ve Beklan Algan'ın eğitmenliğini üstlendiği LCC Language and Culture Center'da tiyatro eğitimi aldı.

Ankara Sanat Tiyatrosu ve Devlet Tiyatroları'nda da çalıştı.

Cezmi Baskın, ÇASOD (Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği) ve FIA (Uluslararası Aktörler Federasyonu) üyesidir. Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin geleneksel Nazım Günleri'nde, Yılmaz Onay tarafından okuma tiyatrosu olarak sahnelenen Nâzım Hikmet oyunlarında, 2004 yılından bu yana gönüllü olarak rol almaktadır.

Magazinde yer almayı sevmeyen usta oyuncu İstanbul'daki işlerini  yaptıktan sonra kalabalıktan uzak ve sakin Bozcaada'da ki evinde üzüm bağlarıyla ilgilenmeyi tercih etmektedir.

Pek çok tiyatro oyununda yer alan Cezmi Baskın ekranlada ise Akasya Durağı'nda yer aldığı Osman Ağa, Beynelmilel filminde canlandırdığı Abuzer karakteri ile tanınmaktadır.