Kanal D’nin fenomen dizisi Yargı yeni bölümleri ile seyirci karşısına çıkmaya devam ediyor. Yargı son bölümünde Ilgaz Savcının okuduğu kitap detayı öne çıktı! Peki, Yargı dizisinde Ilgaz hangi kitabı okudu? Ilgaz’ın okuduğu kitap ile dizi senaryosunun bağlantısı nedir? İşte detaylar…

Kanal D’nin sevilen dizisi Yargı yeni bölümleri ile seyircinin ekran başına kilitlenmesini sağlıyor. Pazar akşamlarının vazgeçilmezi haline gelen dizi de gerilim ve aksiyon dolu sahneler nefes kesiyor. Sürükleyici senaryosu ile seyirciyi dizinin içine çekmeyi başaran Yargı dizisinin son bölümde bir kitap yer aldı. Ilgaz savcının okuduğu kitap, yönetmen tarafından özellikle gösterildi. Yargı fragmanında dahi kitabın kabağının gösterilmesi dikkat çekti. Yargı dizisinin hayranları tarafından senarist Sema Ergenekon’un seyircilere mesajı olarak algılanan kitap araştırılmaya başlandı. Yargı dizisinde Ilgaz’ın okuduğu kitap Nobel ödüllü yazar Gabriel Garcia Marouez tarafından kaleme alınan Kırmızı Pazartesi oldu. Edebiyat dünyasında bir başyapıt olarak değerlendirilen Kırmızı Pazartesi romanı 1982 yılında yazarına Nobel ödülünü kazandırdı. 

Teşkilat Cihangir öldü mü? Ceyhan Mengiroğlu diziden neden ayrıldı? Teşkilat Cihangir öldü mü? Ceyhan Mengiroğlu diziden neden ayrıldı?

39535_zEom1_1516484440
Ilgaz’ın okuduğu Kırmızı Pazartesi romanının konusu


Kırmızı Pazartesi romanında yazar ‘’İşleneceğini herkesin bildiği bir cinayetin öyküsünü’’ anlatmaktadır. Romanın ilk sayfasından itibaren cinayetin adım adım işlenme süreci anlatılır. Karayiplerdeki bir kasabada yaşanan cinayetin temelinde aşk ve ihanet yer almaktadır. Santiago Nasar’ın öldürüleceğini herkes öğrenmiştir. Lakin, kimse cinayete engel olmak için adım atmaz. Hiçbir şeyden haberi olmayan Santiago Nasar, tüm kasaba halkının gözleri önünde öldürülür. Toplumun duyarsızlaşmasını en çarpıcı şekilde işlemeyi başaran Kırmızı Pazartesi romanı, Yargı dizisi ile paralel özellikler göstermektedir. Yargı dizisinde de cinayet adeta geliyorum der. Buna rağmen kimsenin engel olmayı başaramadığı görülecektir. Kırmızı Pazartesi romanında olduğu gibi Yargı dizisinde de sonunun baştan belli olduğu bir hikaye anlatılmaktadır.