AKP eski milletvekili ve şimdi Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Metiner'den ilginç bir iddia ortaya atıldı. Metiner'e göre ATV'de yayınlanan Yalnız Kurt dizisi tamamen ırkçı ve faşist bir söylemle yazılıyor.

Bu söylem de bizzat Reis'in kendisini yani Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alıyor. Metiner dizinin Turkuvaz Medya'nın sahibi olduğu ATV'de yayınlanması nedeniyle sanki doğrudan AKP yayınlatıyor gibi göründüğünü, bu yüzden de AKP içinde itirazı olanların bile dile getirmekten çekindiği bir bokta olduğunu belirten Metiner, dizinin bir bölümünde Irak'taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi hakkında hakarete varan iddialar yayınlanmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Dizide Ne Söylendi?

Zamanın Kapıları dizisine 4 bomba isim birden! Zamanın Kapıları dizisine 4 bomba isim birden!

Osman Sınav bugüne kadar dikkat çeken projelerle televizyonlar ekranlarında yer aldı. Onun dizileri zaman zaman eşcinsellik ya da kadına şiddet kavramlarıyla zaman zaman da daha farklı suçlamalarla karşılaştı. Bu suçlamalardan birisi de son çekilen dizisi Yalnız Kurt'un faşistlik ve ırkçılık dolu propaganda yapan bir dizi olduğu iddiasıydı. Dizide Kuzey Irak'ta bulunan Kürdistan yerel yönetimine giden bir Türk gazeteci buradaki Kürt hükümetini tanımadığını söylemişti. Bu hükümete karşı olumsuz tavırları bir sonraki bölümde daha da fazla oldu. Buradaki devletin bir kukla devlet olduğunu ve kendisi tarafından kabul edilmediğini belirten gazetecinin sözleri hem dizinin hem de senaryonun sosyal medyada çok dikkat çekmesine neden oldu.

Erbil ve Biz Kardeşiz

Mehmet Metiner ilk bölümdeki düşmanca söylemlerden sonra diziyi uyardıklarını ama bir sonraki bölümde daha da iğrenç sözlerin yer adlığının altını çizdi. Dizinin bütün bölümlerinin bir bütün olarak paket halinde yayınlandığını ve senaryonun ayrıntılı olarak okunmadığını belirten Yeni Şafak yazarı Metiner, ardından yayınlanan bölümden sonra bu işte kötü niyet olduğunun iyice açığa çıktığını söyledi. Bunun nedeninin de Kürdistan yönetimine dair söylenen düşmanca laflar olduğunu belirtti. Metiner'e göre dizideki senaristin tavrı tamamen ırkçı ve faşist bir tavır. Kürtlere ve Erbil'e karşı takınılan bu düşmanca tavrın Erdoğan'a güvenen Kürtlere karşı ve Erdoğan'ın kendisine karşı bir komplo olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Metiner, dizinin kendilerinin uyarılarından sonra yayından kaldırıldığını haber verdi.

Yalnız Kurt Sezon Finali

Yalnız Kurt dizisi 10 Haziran tarihinde sezon finali yaparak ekranlara veda etti. Ama Metiner bunun sadece bir sezon finali olmadığını ve dizinin tamamen yayından kaldırıldığını söyledi. Erbil'i kendilerinin bir parçası gibi hissettiklerini söyleyen Metiner, AKP'nin Erbil ve Kürt yönetimi ile kardeş olduğunu ve böyle bir politika izlediğini de söyledi. Ancak buradaki bölgesel yönetimi tanımamanın bu kardeşçe yaklaşımı baltaladığını da belirtti. Bu tavrın sonucunda dizi ile ilgili kanalı uyardıklarını da ekleyen Metiner, normal zamanda böyle bir tavırlarının olmadığını ancak dizide geçen düşmanca tavırlar yüzünden dizinin kendileri tarafından uyarıldığını söyledi. 

Yalnız Kurt Artık Yayınlanmayacak

Mehmet Metiner, Yalnız Kurt hakkındaki bu iddialarından sonra AKP yönetimi ve kendisinin dizinin yayından kaldırılmasını istediklerini vurguladı. Yayından kaldırılan dizi sezon finalinin ardından yeni çekimlere başlamayacak. Televizyonlarda artık yer almayacak. Kürtlere karşı partisinin böyle bir tavrı olmadığını belirten Metiner için Erdoğan'a bağlı olan ve ona güvenen Kürt sayısı halen fazla. Onlar da böyle bir tavrı hak etmiyor. Bu yüzden dizideki tavır da doğrudan cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef almış gibi kabul edilmelidir. Sanki tam tersi bir algı söz konusu olsa da durum böyledir. Yani Metiner sanki herkesin dizideki bu tavrı desteklemesi gerekiyor gibi düşünüldüğünü ve bu yüzden diziye tepkinin yetersiz kaldığını söylüyor.