İçerde ve Çukur’dan sonra büyük umutla beklenen Üç Kuruş bekleneni gerçekleştiremedi. Üç Kuruş Final Ne Zaman? Üç Kuruş reytingleri ne oldu?

Tek sezon ile akıllara kazınmayı başaran yapım İçerde dizisinden sonra dört sezon süren Çukur büyük bir izleyici kitlesine ulaşıp, tarzı ve başarısı ile kendisine televizyon tarihinde yer bulmuş olmuştu. Bu iki dizi ile oluşan büyük hayran kitlesine hitaben büyük umutlarla Üç Kuruş dizisi hazırlanmıştı.

Ay Yapım tarafından Show TV ekranları için hazırlanıp sunulan Üç Kuruş büyük bir iddia ile başlamıştı faka ilk bölümünden itibaren tutunamayan reytingler her hafta biraz daha geriledi.

uc-kurus-ZqOu_cover

Yönetmenliğini Sinan Öztürk’ün yaptığı ve senaryosunu Murat Uyurkulak ve Damla Serim kaleme aldığı aksiyon, dram ve polisiye türündeki yeni dizi Üç Kuruş büyük bir umutla olduğu kadar büyük bir emekle de ekranlara geliyordu.

1 Kasım itibari ile ekranlara gelen dizinin yapımcısı ise Aşk-ı Memnu, Ezel, Medcezir gibi efsane işlerin de usta yapımcısı olan Kerem Çatay. Başarılı yapımcının projeleri malum ses getiren ve hepsi birbirinden değerli ve ekranda yer bulan yapımlar.

640xauto-3

Ekranların hayal kırıklığı olan dizinin oyuncu kadrosunda ise, Uraz Kaygılaroğlu (Kartal), Ekin Koç (Efe)’ un yanısıra Diren Polatoğlulları, Nesrin Cevadzade, Aslıhan Malbora, Nursel Köse, Civan Canova, Ercan Kesal, Mustafa Kırantepe, Uğur Yıldıran, Umutcan Ütebay, Damla Makar, Melissa Yıldırımer, Aytaç Uşun, Cenk Kangöz, Alişan Uğur, Burak Altay, Muttalip Müjdeci, Asena Girişken, Tuğçe Yolcu, Aylin Engör, Volkan Kıran gibi başarılı isimler yer alıyor.

Bir mahalle mafyasının ve idealist bir komiserin kapışmasını konu alan dizide bir katil için ortak olarak çalışmak zorunda kalmalarının anlatıldığı dizi bazı özel sahneleri ile gündem olmayı başarmış ama maalesef ekranda yerleşmiş olan yapımlar karşısında hak ettiği değeri bulamamıştı.

Bahar dizisi yayın tarihi oyuncu kadrosu ve konusu belli oldu Bahar dizisi yayın tarihi oyuncu kadrosu ve konusu belli oldu

6193fc5266a97cd4a1f2cdac

Ekranlardaki birçok yapımın tersine güçlü kadın karakterle yer veren dizi önce Neşet Ertaş türküleri ile anma ve güzelleme yapmış sonrasında usta isim, unutulmaz sanatçı Ferhan Şensoy’a yer vermişti. Ve bunu o kadar güzel ve zeki bir kurgu ile yapmıştı ki takdiri haketmişti. Ferhan isimli birisi aranırken Ferhan Şensoy’un GBT kaydı ekranlara yansıtılarak “Ferhan Şensoy, bakalım mı GBT’sine? Kralı diyorum, rahmetli?” repliği kullanılmıştı.

1401301

Ne ekranlarda ne de izleyicide kendisinden beklenen ve hatta aslında hak ettiği karşılığı bulamayan dizinin reyting sonuçları bu hafta da çok düşük geldi. Üç Kuruş Dizisi ilk ikiden aşağıya düşmeyen Çukur dizisinin aksine tüm kişilerde günü altıncı olarak tamamladı. Alparslan ve Yasak Elma karşısında iyi bir tutunma sağlayamayan, büyük beklentinin olduğu dizinin akıbeti merak ediliyor.