Kanal D ekranlarında yayın hayatına sezon ortası başlayan ve adeta Salı akşamlarına damga vuran Üç Kız Kardeş dizisi sezon finaline de zirvede girdi.

İclal Aydın'ın aynı adlı romanından uyarlanan Üç Kız Kardeş dizisinin bu kadar ilgi görmesinin sebepleri de araştırılan konular arasında yer aldı.

Samimi Hikâye Güçlü Kadro

Ayvalık ilçesinde geçen ve üç kız kardeş: Türkan, Derya ve Dönüş'ün etrafında gelişen olayları anlatan proje kısa sürede en çok izlenen diziler arasına girdi. Kanal D'nin salı akşamları yayınladığı proje ATV dizisi Destan'ı bile geride bırakarak birinciliği kaptı. Gerçek hayatın içinden gelen ve olay akışlarının ve geçişlerin muntazam olarak ilerlediği projede genç oyuncularda çok sevildi. Özellikle üç kız kardeşe hayat veren Özgü Kaya, Melisa Berberoğlu ve Almila Ada uyumları ve senaryoya hakimiyetleriyle seyircilerden tam not aldı.

Berker Güven, Reha Özcan ve İclal Aydın gibi başarılı oyuncularında yer aldığı projenin başarısı göz ardı edilemeyecek kadar ön planda yer aldı. Yazar İclal Aydın birçok kitap kaleme almıştır. Üç Kız Kardeş romanı da önce dizi olarak düşünülmüş sonrasında ise romana dönüşerek en çok okunan kitaplar arasında girmiştir. Ayvalık ilçesinde geçen hikayede aile bağları, ikili ilişkiler, evlilik bağı ve küçük bir yerleşim alanında yaşamanın zorlukları usta bir şekilde aktarılmıştır. Kalemi her zaman kuvvetli olan İclal Aydın'ın Üç Kız Kardeş romanı nihayetinde dizi projesi olarak uyarlanma şansı buldu.

Romandaki anne Nesrin karakterine de hayat veren başarılı oyuncu ve yazar İclal Aydın'ın bu başarıdaki etkisi oldukça fazladır. Senaryo çalışmalarında da yardımcı olan başarılı ismin hikâyenin böylece ekrana iyi bir şekilde aktarılmasında katkısı çoktur. Çocukluk kavramı ve ergenlik buhranları gibi durumlarında yansıtıldığı Üç Kız Kardeş dizisi genç oyuncuların kendilerini ifade etmesine de imkân tanımıştır. Kanal yönetiminin Üç Kız Kardeş projesine şans tanıması çok yerinde bir karar olmuştur. Bu şekilde birçok dizisiyle fark yaratan Kanal D salı akşamlarının da hakimi olmaya devam eder.

İclal Aydın Farkı Hissediliyor

Bilgisayar Bileşenlerini Doğru Seçme Rehberi Bilgisayar Bileşenlerini Doğru Seçme Rehberi

Başarılı oyuncu ve yazar İclal Aydın bu zamana kadar birçok işlerde yer almış ve farkını ortaya koymuştur. Radyo programcılığı, oyunculuk, Vatan gazetesinde köşe yazarlığı ve yazarlık gibi birçok mesleği beraber götüren İclal Aydın Üç Kız Kardeş dizisiyle ekrana yeniden dönmüştür. Ara ara dizi oyunculuğu da yapan başarılı ismin ilk işi başrolü Emre Kınay ile paylaştığı İki Aile projesi olmuştur. Daha sonra farklı dizilerde de boy gösteren İclal Aydın son projesinden önce ise 2018 yılında Egenin Hamsisi dizisinde Melahat karakterine hayat vermiştir. Yaptığı her iş için ayrı bir özen gösterdiği anlaşılan İclal Aydın'ın kendi romanından uyarlanan Üç Kız Kardeş üzerindeki etkisi de oldukça fazladır.

Roman olarak yayınlanan Üç Kız Kardeş uzun bir zaman en çok okunan kitaplar arasında yer aldı. Kalemi kuvvetli İclal Aydın'ın çok iyi bir iş çıkardığı ve dizinin başarısında da oldukça etkili olduğu bilinen bir gerçektir. Nesrin karakteriyle izleyici karşısında yer alan İclal Aydın uzun zamandır bu sektörün içinde yer almasının faydalarını da görüyor. Sezon finaline birçok soru işaretiyle giren Üç Kız Kardeş dizisinin izleyenleri senaryo ve oyunculuğun etkisini oldukça hissetti. Bu durumdan dolayı reytingleri de oldukça iyi gelen proje rakiplerini kısa sürede etkisiz bırakarak zirveye oturdu. Başrol oyuncuları kadar yan rollerinde oldukça iyi performanslar sergilediği Üç Kız Kardeş dizisinin tatil dönüşü merakla bekleniyor.