Yayın platformu Twitch'te büyük bir dolandırıcılık dönüyor. Twitch hesaplarından yayıncılara para aktarılarak milyonlarca lira kara para aklanıyor. Twitch'teki dolandırıcılık akılları karıştırdı. Twitch olayı ne merak ediliyor. Peki, Twitch'te neler oluyor? Twitch yayıncı dolandırıcılık olayında kimler var, hangi yayıncılar Twitch'te dolandırıcılık yaptıyor?

Hem dünyada hem ülkemizde milyonlarca kullanıcısı olan uygulamalardan biri olan Twitch gündeme oturdu. Yayıncıların yayın yaptığı ve izleyicilerin bağış adı altında para ve hediye gönderdiği Twitch uygulamasında yaşanan dolandırılık olayları ülkenin gündemine oturdu. Twitch yayıncıları üzerinden milyonlarca lira kara para aklandı haberleri adeta kan dondurdu. Twitch dolandırıcılık haberleri Twitter gündemini sarmışken araştırmalar başladı. Twitch olayı ne merak ediliyor.

Sayısız yayıncının yer aldığı ve çeşitli gerek oyun gerek sohbet ederek paralar kazanan birçok sosyal medya fenomeninin başı fena halde dertte. Twitch adı verilen yayın sitesinde yaşanan dolandırıcılık olayları, hem yayıncıları hem de izleyicileri şoke etti. Twitch'te binlerce kullanıcının kredi kartları kopyalandı ve izinsiz harcamalar yapıldı. Twitch uygulamasında dolandırılan kişiler binlerce lira kaybetti. Hangi Twitch yayıncılarının dolandırıcılık yaptığı merak edildi. Peki, Twitch dolandırıcılık olayı ne? Twitch'te neler oluyor? Twitch yayıncı dolandırıcılık olayında kimler var?

kako-hJP5I7gfQOLZhiIh

Twitch Nedir?

Twitch ya da diğer adıyla Twitch TV olarak bilinen uygulama, online oyunların canlı yayınlandığı bir sosyal medya platformudur. Twitch platformunun kurucuları Justin TV’nin kurucuları Justin Kan ve Emmett Shear’dır. Justin Kan ve Emmett Shear'ın kurduğu bu oyun yayın uygulaması 10 senedir hayatımızdadır. Twitch uygulaması 2011 yılında kurulmuştur. Twitch uygulamasında daha çok LOL olarak bilinen League of Legends oyunu oynanmaktadır. League of Legends oyununu iyi veya güzel oynayan sohbeti güzel yayıncılar, kendilerine edindikleri izleyici sayesinde bu uygulamadan para kazanabilmektedir.

Twitch'ten Nasıl Para Kazanılır?

Twitch uygulamasında canlı yayın yaparak para kazanabilirsiniz. Bu platform takipçileriniz 5000’i geçtiği zaman Twitch ile anlaşarak para kazanmaya başlıyorsunuz. Twitch uygulamasında iki şekilde para kazanabiliyorsunuz. Twitch'te para kazanmanın ilk yolu bağış yolu ile para kazanmaktır. Diğer yolu ise Twitch platformu ile ortaklık kurarak para kazanabilirsiniz.

Alican Yücesoy Yargı dizisinde Alican Yücesoy Yargı dizisinde

Twitch Para Kazanma Yolları ve Seçenekleri;

  1. Bağış yoluyla para kazanma

  2. Twitch ile ortaklık kurarak para kazanma

kako-sdWcupwaDTYdFvIm

Twitch Olayı Ne?

Son günlerde Twitch uygulaması gündeme oturdu. Twitch uygulamasında yaşanan kara para aklama ve dolandırıcılık olayları herkesin gündemine geldi. Milyonlarca hem Türk hem de yabancı yayıncının yer aldığı ve yayın yaptığı platformun bu durumu nasıl düzelteceği ise merak konusu oldu. Twitch platformundan konuya ilişkin resmi bir açıklama bekleniyor. Milyonlarca liranın aklandığı, binlerce kişinin dolandırıcılık olaylarına karıştığı Twitch uygulamasında neler oldu bir bakalım.

kako-hfi2cas6damjIsPu

Twitch'te Neler Oluyor? Twitch Fake Bit Nedir?

Geçen aylarda Twitch'in 125 GB büyüklüğünde bir veri sızdırması yapılmıştı. Twitch'te sızdırılan veriler de en çok dikkat çeken ise Twitch yayıncılarının gelirleri olmuştu. Twitch yayıncılarının kazandıkları paralar sosyal medyada oldukça konuşulmuştu. Ardından bu olayla birlikte kara para aklama olayı fark edildi. Twitch'te yapılan bu kara para aklama olayına ise Twitch Fake Bit yani Twitch sahte bağış adı da veriliyor. Peki, Twitch Fake Bit nasıl oluyor, sistem nasıl işliyor?

Kredi kartı dolandırıcıları, çalıntı kredi kartlarıyla Twitch uygulamasında yayıncılara bağış yapıyor. Twitch yayıncıları da bu gelirleri dolandırıcılarla bölüşüyor. Şu ana kadar Twitch uygulamasında 9 milyon 883 bin dolar kara para aklandığı belirtildi. Twitch platformunda 2400 yayıncı üzerinden milyonlarca dolar kara para aklandı.

Twitch Yayıncı Dolandırıcılık Olayında Kimler Var?

Twitch uygulamasında 2400 yayıncı üzerinden 9 milyon 883 bin dolar kara para aklandı. Kara para aklama olayında kimler var, hangi yayıncılar bu olayın içinde merak ediliyor. Twitch dolandırıcılık olayında kimler var?

Twitch dolandırıcılık olayında Bora Şarapçı ilk sırada yer alıyor. Daha binlerce sporcu, ünlü ve influencerın yer aldığı Twitch kara para aklama, dolandırıcılık olayında suçlarını itiraf eden kişilerin yakında isim isim açıklanacağı duyuruldu.