Netflix'in son Türk dizisi Kuş uçuşu, Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü.  Farklı hikayesiyle herkesin dikkatini çeken dizi, başrolde Birce Akalay ve Miray Daner'in performanslarıyla beğeni topladı.

Harika bir performans sergileyen Miray Daner'in canlandırdığı Aslı karakteri izleyenleri çileden çıkardı.
Meriç Acemi'nin senaryosunu yazdığı ve sekiz bölümden oluşan Kuş Uçuşu dizisi, hikayesi ve oyunculuğuyla herkesi etkiledi.  Çoğunlukla aşk hikayelerini beyaz perdeye taşıyan Türk dizileri dünyasında Kuş Uçuşu farklı bir soluk oldu.  Ay Yapım'ın yönettiği dizide mesleğinin zirvesine ulaşmış bir gazeteci ile kısa sürede büyük bir üne kavuşmayı hayal eden genç bir kızın amansız mücadelesini anlatıyor.

Birce Akalay ve Miray Daner’in Muhteşem Oyunculuğuna Beğeni Yağmuru Yağdı

Dizinin iki oyuncusu Birce Akalay ve Miray Daner'in performansları herkesi derinden etkiledi.  Tecrübeli ve ünlü bir gazeteci olan Lale'yi Birce Akalay'ı canlandırırken, Miray Daner, Lale'ye hayran olan ama onu yok etmeyi ve yakında onun yerini almayı hayal eden hırslı ve kötü niyetli bir genç kız olan Aslı'yı canlandırıyor.
Aslı karakteri, dizide sosyal medyada gördükleri şatafatlı ve zengin hayata kavuşmanın hayalini kuran ve bu hayali bir an önce gerçekleştirmek isteyen yeni nesli temsil ediyor.  Ancak Aslı sınır tanımayan ve amacına ulaşmak için her türlü kötülüğü yapabilecek bir karakterdir.  Dizi boyunca yayılan kötü Aslı da izleyenleri çileden çıkardı.
En üstte isim, büyük bir ünlü, ama iyi bir gözü olan yeni bir stajyer hayatına girer ve hayatı dramatik bir şekilde değişir.
Birçok hile ile kanalda çırak olmayı başaran Aslı, hedefine Lale Kıran karakterini alır.
Tanıdığı herkesin sosyal medya profillerini araştıran ve kullanan Aslı, sosyal medya hesaplarından Lale hakkında karalama kampanyaları yaparak da gizli amacını gerçekleştirmeye çalışıyor.

Netflix Kuş Uçuşu Dizisinde hangi isimler var?

s-0b59aaacef4895d99189f7e8dbaf2cf1dc1f9370

Dizinin kadrosunda çok ünlü isimler var ama genç isimler de var.  Hemen aşağıya dizideki öne çıkan oyuncu kadrosunu ekliyoruz.

•    Birce Akalay
•    Miray Daner
•    İrem Sak
•    İbrahim Çelikkol
•    Bay Kaya
•    Burak Yamantürk

Netflix Kuş Uçuşu kaç bölüm?

Gelelim dizinin kaç bölüm olduğu kısmına.  İlk sezon şu anda Netflix'te mevcut.  İlk sezonda toplam 8 bölüm var.  40-50 dakikalık bölümler hızlı bir şekilde devam ediyor. Serinin devamı olup olmayacağı henüz belli değil.

MİRAY DANER KİMDİR?

Miray Daner, 1999 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi.  7 yaşında oyunculuğa başlayan Daner, Papatyam adlı dizinin 121 bölümünde Metin Akpınar'ın torunu 'Gonca'yı canlandırdı.  Dersimiz Atatürk filminde Sabiha Gökçen'in çocukluğunu anlattı.  İlk başrolünü Disney Channel Türkiye dizisi Zil Çaldığında oldu.  Oyuncu Medcezir dizisinde "Beren Beylice" karakterini canlandırmış ve Vatanım Sensin dizisinde "Hilal" karakterini canlandırmıştır.
1,64 metre boyunda, 55 kilo ve Oğlak burcu olan Miray Daner, aynı zamanda oyuncu Aras Bulut İynemli ve Orçun İynemli'nin kuzenidir.

Birce Akalay Kimdir?

629de48a17aca92008146f90

Meltem Cumbul ekranlara dönüyor! Mahsun Kırmızıgül'ün yeni dizisinde Meltem Cumbul ekranlara dönüyor! Mahsun Kırmızıgül'ün yeni dizisinde

Lise eğitimi ile Pera Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü'nden (2003) mezun oldu.  Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü'ndeki eğitimini tamamlamamış, Haliç Üniversitesi Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olmuştur.
2004 yılında Türkiye güzellik yarışmasında üçüncü olduktan sonra, Avrupa güzellik yarışmasında Türkiye'yi temsil ederek yarı finale yükseldi.  Ayrıca 2004-2007 yılları arasında Piyon Ligi Özel ve 8. Etap gibi programlar hazırlayıp sundu.  2007'de çekilen ve 2007'de de yapımını üstlendiği Kader dizisinde ana karakterleri canlandırdı.  Aynı zamanda 2008 yılında Asi dizisinde konuk oyuncu olarak yer almıştır.  Ayrıca oyuncu 2008 yılında vizyona giren Son Ders ve Ekim 2009'da vizyona giren Nefes filmlerinde rol almıştır.
2009 yılında ekrana gelen Alayina İsyan dizisinde Sevtap rolünde yer alan Birce Akalay, Eylül 2009'da Seni Seviyorum filminde Emre Altuğ ile başrolleri paylaştı.  2009 yılında ATV'nin yeni sezon dizilerinden Kış Masalı'nda Zişan olarak izlediğimiz Birce Akalay'ın programı Sinema Dünyası bir yayın dönemi boyunca devam etti.

2010 yılında eski eşi Murat Ünalmış ile birlikte Ürgüp'te geçen bir aşkı anlatan Yer Gök Aşk dizisinde Havva rolünü oynamıştır.  2013 yılında atv ekranlarında yayınlanan Başbakan Adnan Menderes'in hayatını konu alan Onu Çok Sevdim dizisinde opera sanatçısı Ayhan Aydan karakterini canlandırmıştır.  2013 yapımı Don't End It dizisinde konuk oyuncu olarak yer aldı.  Son olarak Küçük Ağa dizisinde Sinem karakterini canlandırmıştır.  1 Ağustos 2014 tarihinde Küçük Ağa dizisinde başrol paylaştığı Sarp Levendoğlu ile evlendi.
2 yıllık evlilikten sonra ağır geçimsizlik nedeniyle 17 Ocak 2017'de boşandılar. 2016 yılında yayınlanmaya başlayan ve 2017 yılı Nisan ayında final yapan Hayat Bazen adlı dizide "Hayat" karakterini canlandırdı.