Birbirinden iddialı dizileri seyirciyle buluşturan TRT, tarihimizde iz bırakan adların hikâyelerini ekranlara taşımaya devam ediyor.

Mevlâna Celaleddin-i Rumi’nin yaşamını anlatan “Hz. Mevlâna” hazırlık aşamasını tamamlayıp sete çıktı. Dizi bir kaç hafta sonra TRT’de seyirciyle buluşacak.Çekimleri TRT Uluslararası Konya Film Platoları’nda  gerçekleşen yeni dizinin hazırlık aşaması tam 2 yıl sürdü. İki yıl devam eden hazırlık aşamasını bitirip çekim aşamasına geçti.  Dizinin ana karakteri olan Mevlana Celaleddin Rumi'yi  kimin canlandıracağı merak konusuydu, bu soru netliğe kavuştu “Hz. Mevlâna” dizisi için 50 dönümlük   araziye. Yüzyıl Selçuklu Konya’sının dış ve iç suru inşa edildi.Dizi ile ilgili merak edilen bütün detaylar haberimizde.

Film seti için özenle hazırlanan mekan,  adeta tarihi tekrardan canlandıracak. Dış surda yer alan 88 yapıdan 35’i; aktar, sepetçi, bakkal, kumaşçı, nalbant, testici, çarıkçı, derici, kalaycı, bakırcı benzer biçimde zanaatkârların dükkanlarından  meydana geliyor.

Berfu Yenenler ve Eser Yenenler televizyona dönüyor! Cevap Ver Türkiye! Berfu Yenenler ve Eser Yenenler televizyona dönüyor! Cevap Ver Türkiye!

Ayrıca 50 dönümlük arazide toplamda 37 tane ev, 4 tane kümbet, 3 tane cami, 1 tane kilise, 2 tane han, 1 tane aşevi, 1 tane hamam, 4 tane konak bulunuyor. Yine, Hz. Mevlâna’nın medrese ve dergâhının olduğu bölgeler de dış surun içinde yer alıyor. İç surun içinde ise giriş surları, Selçuklu Devleti Sarayı, saray surları, gözlemevi ve  önemli yapıtları ile birlikte, Alâeddin Camii bulunuyor.

Hz. Mevlâna’yı işte usta oyuncu Bülent İnal canlandıracak

Dizinin ana karakteri olan Mevlâna Celaleddin-i Rumi’yi Bülent İnal canlandıracak. Oyuncunun dizi kadrosunda ise  İlker Aksum, Ushan Çakır, Kaan Yıldırım, Ahu Türkpençe, Gizem Aydın, Muhammet Emre Kaya, Musa Evren, Betigül, Levent Can, Devrim Özkan, Burç Kümbetlioğlu, Mert Turak, Erdal Yıldız, Yusuf Çim, Mert Karabulut, Turgay Aydın, Can Nergis, Semra Dinçer, Baki Davrak, Burak Can, Ceylan ve Haluk Piyes  gibi birbirinden önemli isimler yer alıyor.

Yapımcılığını Ahmet Okur ve Kerim Ayyıldız üstlendiği tarihi dizinin yönetmen koltuğuna ise,  Can Ulkay oturuyor,  görüntü yönetmenliğini ise İtalyan Cesare Danese yapıyor. Dizinin senaristliğini ise Venedik Film Festivali’nde “Geleceğin Aslanı” ödülünün sahibİ olan  usta kalem Ali Aydın  ele alıyor. Mevlâna Celaleddin-i Rumi’nin hayatının anlatılacağı dizi kısa bir süre sonra izleyicilerin karşısına çıkacak.