Süper Toto Süper Lig’in 9. haftasında Trabzonspor ezeli rakibi Fenerbahçe’yi konuk edecek. Derbinin galibi Şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj yakalayacak! Peki, Trabzonspor Fenerbahçe maçında tak

Süper Lig’in 9. haftasında  Trabzonspor ezeli rakibi Fenerbahçe’yi konuk edecek. Derbinin galibi Şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj yakalayacak! Peki, Trabzonspor Fenerbahçe maçında takımların öne çıkan istatikleri neler? İlk 11’de hangi futbolcular yer alacak?


Süper Toto Süper Ligde 9. hafta maçları start aldı. Milli Takımın maçları nedeniyle ara verilen ligde heyecanlı yarış kaldığı yerden devam ediyor. Avrupa Kupalarında da ülkemizi temsil eden Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş için yoğun bir fikstür dönemine girildi. Beşiktaş, Başakşehir ile karşılaştığı maçta 3 puan kaybederek önemli bir yara aldı. Hafta içi Şampiyonlar Ligi maçına çıkacak olan siyah beyazlı ekip, eleştirilerin hedefinde yer alıyor. Galatasaray ise lige hızlı bir giriş yapmayı başaran Konyaspor’u evinde ağırlayacak. Sarı kırmızılı ekip sahadan galibiyetle ayrılmak için mücadele edecek. Galatasaray’ın kazanması halinde puan durumu Beşiktaş ile eşitlenecek. 

Aras Bulut İynemli ve Taner Ölmez Deha dizisi başrolünde! Aras Bulut İynemli ve Taner Ölmez Deha dizisi başrolünde!


Süper Lig’deki 8 haftalık dönemi zirvede kapatmayı başaran Fenerbahçe ise Trabzonspor deplasmanından puanla dönmek istiyor. Sarı lacivertli ekip, yeni teknik direktörü Vitor Pereira liderliğinde 19 puan toplamayı başardı. Abdullah Avcı yönetimindeki Trabzonspor ise 18 puanla rakibinin hemen arkasından geliyor. Süper Lig’de oynadığı son 22 maçta mağlubiyet almayan Trabzonspor, ev sahibi takım olmanın avantajını kullanmak istiyor. Trabzonspor Fenerbahçe maçının beraberlik ile sonuçlanması halinde rakipleri için önemli bir avantaj sağlanacak. 

Trabzonspor Fenerbahçe maçı istatistikleri

Trabzonspor Fenerbahçe maçının ilk 15 dakikasının kritik öneme sahip olduğu düşünülüyor. Trabzonspor bu sezon oynadığı maçların ilk 15 dakikasında 6 gol atmayı başardı. Fenerbahçe ise ilk 15 dakika da hiç gol yemedi. İstatistikler açısından iki takım arasındaki dengelerin birbirine zıtlık oluşturduğu görülüyor. 

Fenerbahçe’de Mesut Özil’in ilk 11’de oynaması bekleniyor. Enner Valencia’nın durumu ise maç saatinde netlik kazanacak. Ekvator Milli Takımında görev alan futbolcu, yolculuk ve yorgunluk nedeniyle yedeğe çekilebilir. Trabzonspor’da ise sakatlıklar dikkat çekiyor. Abdülkadir Parlak, Hamsik ve Koita sakatlıkları nedeniyle derbi maçında forma giyemeyecek.