Netflix’in popüler dizisi The Crown'un beşinci sezonu, ne zaman yayınlanacağı, yeni başrolleri kimin paylaşacağı ve Diana’yı kimin canlandırdığı merak konusu oldu.

Netflix’in her sezon heyecan uyandırdığı ve büyük bir ilgi gören popüler dizisi The Crown izleyicisi ile buluşacağı günü bekliyor. Dizinin seyircilerine merakla beklediği 5.sezon ile alakalı resmi açıklama yapıldı. The Crown dizisi Türkiye’de de büyük ilgi duyulmuştu. İngiliz kraliyet ailesini konu alan dizinin 5.sezonu ile ilgili müjdeli haber geldi.

T8

The Crown Dizisinin 5. Sezonu Ne Zaman Geliyor?

İngiliz kraliyet konusunu alan The Crown Dizisi Netflix'in popüler dizileri arasında yer aldı. Popüler dizi The Crown, 2021 yılında Emmy Ödülleri’ne damga vurarak 11 dalda ödül kazanmıştır. Sevilen dizinin ilk sezonu 2016 yılında yayınlanmıştı. Başarılı Netflix'in popüler dizisi The Crown'ın heyecanla beklenen beşinci sezonunun yayın tarihi açıklandı.

The Crown dizisi beklediğimizden daha uzun sürüyor.  ABD’de ‘Televizyonun Oscarları‘ olarak nitelendirilen 2021 Emmy Ödül töreninde En İyi Drama Dizisi ödülünü The Crown alırken dizideki müthiş performansı ile Olivia Colman ‘En İyi Kadın Oyuncu‘ ve Josh O’Connor ise ‘En İyi Erkek Oyuncu‘ ödülünü almaya layık görüldü.

Kraliçe II. Elizabeth’in tahttaki yıllarının perde arkasını konu alan The Crown dizisi, Netflix’in yaptığı resmi açıklama ile belli oldu. Yapılan açıklama ile The Crown dizisinin heyecanla beklenen 5.sezonu Kasım 2022 tarihinde seyirci ile buluşacak.

T10

Diana’yı Kim Canlandırıyor?

The Crown dizinin yapımcısı Peter Morgan, Ocal 2020 tarihinde dizinin beşinci sezon ile final yapacağını ilan etmişti. Ancak dizinin yoğun ilgi görmesinin de etkisi ile altıncı sezonun da çekileceği duyuruldu. Altıncı sezonun Tony Blair’ın iktidardaki dönemini ve prenses Diana’nın ölümünden sonraki Kraliçe ile olan ilişkisini konu alacağı söyleniyor.

The Crown dizisi ikinci dünya savaşından sonra bir kadının hayatındaki zorlu mücadeleyi konu almaktadır. Genel anlamda Kraliçe II. Elizabeth'in tahtta yaşadığı zorlu mücadeleyi konu alan dizi II. Elizabeth'in ilk yılları da birinci sezonda anlatılmaktadır.  Netflix’in popüler dizisi The Crown, 20.yüzyılın siyasi ve genel olaylarını ele almakta.

FİLM-SAN VAKFI 2023-2024 SİNEMA VE DİZİ ÖDÜLLERİ İÇİN START VERDİ FİLM-SAN VAKFI 2023-2024 SİNEMA VE DİZİ ÖDÜLLERİ İÇİN START VERDİ

Kraliçe II. Elizabeth'in tahttaki yıllarını anlatan The Crown dizisinin 4.sezonu nefesleri kesti. Kasım 2020 tarihinde yayınlanan dördüncü sezon izleyiciyi 1980’li yıllara götürerek Lady Diana Spencer ve Margaret Thatcher gibi önemli etki yaratan iki kişiye odaklandı. Beşinci sezonda 1990’lı yıllar anlatılırken altıncı sezonda hikâyenin 2000’li yılların başına taşıyacağı da açıklandı.

Heyecanla beklenen The Crown dizisinin beşinci sezonunda birbirinden yetenekli oyuncular yer alacak. Beşinci sezonda kraliçe II. Elizabeth’i başarılı oyuncu Imelda Staunton, Prenses Margaret’ı Lesley Manville ve Edinburg Dükü Prens Philip'i Jonathan Pryce’ın canlandıracağı açıklandı. Kraliçe II. Elizabeth ve Prens Philip'in çocuklarından Prens Anne, Prens Andrew ve Prens Edward’la beraber Camilla Parker Bowles'u rol alacak oyuncular ise henüz açıklanmadı.

Heyecanla beklenen The Crown dizisinin beşinci sezonunda Prense Diana’yı kimin canlandıracağı da açıklandı. Dizinin beşinci sezonunda Prenses Diana’ yı Elizabet Debicki canlandıracak. Debicki dün dizinin setinde görüntülendi. Ünlü oyuncu Debicki’nin Prenses Diana’ya olan benzerliği ise gözlerden kaçmadı.